婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我2023年11月在政府醫院上環。我沒有M痛,但流量超多,因為貧血,醫生建議上藥環,在政府醫院做只係$ 120好平。

因之前已來緊第4日:一上環又重新開始M come 兩個星期,量不多。

第二次隔30日,量比未戴前少一半。

第三次隔20多日,量少一半,3日就完。

第4次隔1 X日,起初量不多,3日就停1日,又重新M come過,差唔多兩星期,某一日突然大量出血塊,就冲左個環出嚟。

醫生重新幫我戴新環,我仲以為不適合戴,但戴咗環,血色素由7回升11,醫生肯再戴,我都願意再試,$ 120真係超平。

再戴環繼續再流血.量少,但鮮紅色,差唔多成三星期了,於是我昨天開始食止血丸,今日開始乾淨。見這裏分享的J m會流過不停,我都好擔心第二日又再流過,我個肚仍然谷谷地。

希望明天會更好!

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Sharon1115 發表於 24-5-4 19:18
請問在政府醫院上環、是不是見婦科醫生同一日就可以戴環、或是需再輪候?
...

我係即日上環,因為我入咗院,所以醫生check過之後即日上環。之後沖咗出嚟,醫生都係即日同我上環。

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
水果茶 發表於 24-4-17 07:48
我2023年11月在政府醫院上環。我沒有M痛,但流量超多,因為貧血,醫生建議上藥環,在政府醫院做只係$ 120好 ...

續篇:
停咗一日,第二日又流啡,直至第二次M come,我估係第二次咋,因為佢流返鮮血,而且量開始多,比未戴環前少三分一左右,血塊體積就細好多,成日個心擔心個環會沖出嚟,現在第二次已經第七日,開始量減少,但仍然鮮血,我打算去睇中醫調理下,睇吓會唔會幫我止到血,真係好唔方便

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊