婦女醫護

跳至

首頁
45678...28

尾頁

大宅

I_O_U_baby 發表於 15-8-11 09:45
琴日無聲無息地黎第二次M.
宜家好開心, 至少唔再好似以前咁,
個個月未黎已驚定 ...
量多唔多? 其實久唔久又會出下血點先知呢啲真係M到?

男爵府

回覆 小韋寶 的帖子

唔多, 用護墊OK.
應該係呢半年先會係咁,
遲下會穩定D,其實上次8號黎我今個月係10號黎,
但就一黎黎左3星期.都算係一個月黎一次.

醫生話量會越來越少,我見有D JM 話只係一日抹到有少少,
有D 直頭黎左都唔覺.

複式洋房

回覆:唔想再M痛,決定帶藥性子宮環

我想除子宮環,請問有無好既婦科醫生介紹?因為我怕痛。。

男爵府

hoyukyuk 發表於 15-8-11 16:31
我想除子宮環,請問有無好既婦科醫生介紹?因為我怕痛。。
我睇仁安林珺醫生, 上次上環唔痛,同埋鍾意女醫生!
你做乜要除環? 夠期還是想生BB?

複式洋房

因為我帶了五年,好多婦科病啊

複式洋房

回覆:I_O_U_baby 的帖子

我想知道除環要$?

男爵府

hoyukyuk 發表於 15-8-11 17:06
我想知道除環要$?
你自己帶去問下:
仁安分科診所2721 0100

複式洋房

好,吾該你!

複式洋房

我都上過藥環,因為子宮內膜異位症,痛經厲害,其實我上環之前經量正常,上左之後基本用護墊得了,但就要多幾日,同埋感覺內分泌失調同埋念珠菌,後來加上移位了,我舊年聖誕節期間取出來了,上左年零吧。取出來之後每個月痛足四日,要靠止痛藥,睇中醫都唔得,睇過三家中醫了。後來朋友介紹我飲卡X花蒂X,我都系想著試下咋.反正當茶飲,飲左兩個幾月,真系睇到效果。上個月痛三日,呢個月痛兩日。現在繼續飲。同時我呢個月開始備孕緊啊,十五十六啊其實,見有效又想繼續調理下先,但大B已經四歲幾,又唔想再等了,醫生當時都講子宮內膜異位症最好治療方法系懷孕,所以我算了,順其自然,幾時有就生啦!可能比人話做廣告,但真系得,我親身體驗。可以Google下個樣野..馬來西亞野生的效果會好好多,X寶都有,不過質量唔知有無保證。希望呢D訊息幫到你或者更多人!

複式洋房

june1255 發表於 15-8-14 12:56
我都上過藥環,因為子宮內膜異位症,痛經厲害,其實我上環之前經量正常,上左之後基本用護墊得了,但就要多 ...
咁好!嚮邊度可以買到?貴嗎?

男爵府

june1255 發表於 15-8-14 12:56
我都上過藥環,因為子宮內膜異位症,痛經厲害,其實我上環之前經量正常,上左之後基本用護墊得了,但就要多 ...
乜方法都好, 總之搞到唔痛就好喇.

我上環之後黎第2次喇, 黎左5日, 量很少,
TOUCHWOOD 無痛過, 好開心,
希望KEEP 到唔痛同埋量一個月比一個月少啦.
上環要年年CHECK 下有無移位架, 咁就唔怕跌左唔知
或者移位可以及時整返正.

大宅

引用:因為我帶了五年,好多婦科病啊

原帖由 hoyukyuk 於 15-08-11 發表
因為我帶了五年,好多婦科病啊
乜婦科病?

複式洋房

有巽味,念珠菌

男爵府

hoyukyuk 發表於 15-8-15 20:03
有巽味,念珠菌
醫生話關個環事? 希望除左會好D.

我第二次黎左10日喇, 好開心今次無痛過,
連少少唔舒服都無添. 量已經比上月少好多,
應該會越來越少

大宅

I_O_U_baby 發表於 15-8-20 09:38
醫生話關個環事? 希望除左會好D.

我第二次黎左10日喇, 好開心今次無痛過,
咁就好啦,恭喜晒
同埋你係咪會久不久都有出血? 咁點分真M同一般出血?

男爵府

小韋寶 發表於 15-8-20 14:28
咁就好啦,恭喜晒
同埋你係咪會久不久都有出血? 咁點分真M同一般出血?
唔會久不久出血呀.
上個月係先流啡, 流下以為就完,但停左1日又會有返咁.
跟住先流血, 果時就開始有M痛,痛左一次要食藥.
幾日後就流啡, 流多1-2星期就完,期間又係有時無流以為完啦,
點知過1日又有返啡. 到真係流分泌,
之後無見過啡或紅,我先知係正式乾淨.

今個月就先開始流啡,跟住少少血色, 宜家流返啡,
KEEP 住10日都係咁, 所以你會知呢個周期係未完架,
其實都係黎M, 只係M 期由原先5日變左十幾日之嘛.

複式洋房

I_O_U_baby 發表於 15-8-20 14:40
唔會久不久出血呀.
上個月係先流啡, 流下以為就完,但停左1日又會有返咁.
跟住先流血, 果時就開始有M痛,痛左 ...
我都係時侯要updated吓先!7月15日帶環,8月13日停咗,無流紅喇;8月19日又有小小啡,但今日又無,暫時無咩唔舒服。
唔知仲會唔會黎m。

男爵府

林伊伊 發表於 15-8-20 16:24
我都係時侯要updated吓先!7月15日帶環,8月13日停咗,無流紅喇;8月19日又有小小啡,但今日又無,暫時無咩 ...
無唔舒服就好喇. 我今個月黎係之前少少肚賬谷M(持續2日),
跟住黎M 就黎左都唔知, 去廁所見到先知咋

我記得剛生完10個月黎返M都係咁, 一D 唔舒服都無.
我宜家黎M 無血塊喇,之前有時係成舊成舊咁流出黎,
不過一流完就好快完.

但D中醫就話流血塊即係血氣唔好. 我睇中醫同無飲凍野後,
真係無乜血塊, 不過仲係痛.

複式洋房

回覆 june1255 的帖子

請問在哪可以買呢?幾錢?謝謝!

大宅

I_O_U_baby 發表於 15-8-21 11:08
無唔舒服就好喇. 我今個月黎係之前少少肚賬谷M(持續2日),
跟住黎M 就黎左都唔知, 去廁所見到先知咋
...
我噚日上咗家計會見姑娘,應該下月初就會上環。到時再嚟傾。

首頁
45678...28

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊