懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

佢地兩位好唔好架

男爵府

BK Milk勳章

回覆:DyDybabe 的帖子

姓王嗰位醫生完全無醫德!

複式洋房

回覆:Bebe_chiu 的帖子

點解既 可唔可以講多少少?

男爵府

BK Milk勳章

我幾年前有BB睇佢,當驗孕結果係positive 佢好nice, 但好不幸hcg 指數好低, 佢態度開始很差, 問佢多D想保胎的問題,好粗聲粗氣, 我記得當時剛剛懷孕(大約4-5 weeks), 佢一尾叫我隔日去clinic 照ultrasound, consultation 和打安胎針!佢話一定要照到個心跳為止! 好不幸, BB大約7weeks 走左, 我記得當晚我開始肚痛, 痛到流血( 個晚我記得係年廾八, 衰醫生第日下午去旅行), 咁當時我當然打call 台電話比佢我的情況, 我未遇過D咁衰醫生咁無醫德, 佢同我講\"呀X小姐, 你咁夜打比我都幫唔到你,我聽日就要飛, 唔駛瞓呀, 你有乜事未去公家囉!!\"
逼於無奈,我去左公家醫院,第到早上再call 佢, call 左佢好多次, 都唔覆我!

男爵府

BK Milk勳章

之後我當然轉醫生啦, 當我發現有第二胎,這個醫生只建議我驗血先( 睇下係咪懷孕), 之後大約7weeks 才見佢, 佢話咁早根本照唔到, 咪嚇自己!
同埋建議你找醫生一定要有heart, 有醫徳!!
我這個醫生已看他有三年多, 陀第二胎的時候很辛苦(因為早期宮縮), 不論我after office hour 打電話給他, 他一定回覆我, 如果明天是長假期診所會關,佢會同我講\"我唔會出trip, 我會在港, 有什麼事可以call 我!\"
一個好醫生當然experience 很重要,但醫德都很重要!

大宅

引用:姓王嗰位醫生完全無醫德!

原帖由 Bebe_chiu 於 15-06-26 發表
姓王嗰位醫生完全無醫德!
同意

複式洋房

回覆:Bebe_chiu 的帖子

可以分享好既醫生名稱嗎

複式洋房

回覆:大家有無搵過王愛倫醫生同伍菁華醫生 ?

伍醫生好串,我上次只係睇婦科,可能佢覺得冇錢賺,唔想so 我呱,態度好似不屑做你生意甘

有同事搵佢產前檢查,亦覺麻麻,不停由說你係私家開刀生

男爵府

BK Milk勳章

我婦科醫生係Dr.Alexander Doo(中環)

複式洋房

謝謝你既經驗分享搵好既醫生真係好難 需要問身邊既朋友

男爵府

女伍個醫生都麻麻,之前我用公司醫療咭看佢,佢態度好串。你想在中環看產科醫生,大把選擇。

複式洋房

有無好介紹呀

複式洋房

引用:可以分享好既醫生名稱嗎 +

原帖由 DyDybabe 於 15-06-27 發表
可以分享好既醫生名稱嗎
我推薦李福謙醫生呀 距係我婦產科醫生 距好細心又有耐心 仲好有經驗架 我朋友係距開刀 手勢好好

男爵府

中環區可以看黄天生,林勇行。

大宅

其實伍醫生好好人,只係cool d, 我都係用醫療咭做婦科檢查,跟左幾年,一直都好cool,有次不幸小産,佢好真誠咁安慰我,好感動!

大宅

回覆 evelynpkk 的帖子

請問產科檢查一次大概幾錢?

大宅

伍醫生我女仔時已睇開佢,用醫療卡。佢真係好cool, 問多兩句都無時間咁。

啲客好似聯合國,多到唔休做,做產檢唔夠細心。舊年睇開佢小x咗都無安慰吓我同先生,檢驗最少1200。
今年唔再睇佢了。

首頁

尾頁

跳至