想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

成日話放鬆唔好諗,真正有幾多jm可以做得到,唉…我真係好差,我真係放鬆唔到,拜神,排卵用品無所不用,但係到而家都仲未有,身邊每個人包括妹妹都有,我真係放鬆唔到,唉…都係呻下比大家聽日,

大宅

回覆 Yausamsam 的帖子

講得冇錯 話就話放鬆啲 個樣好似放鬆攞 但個心點放呢?好自然會緊張起黎身邊朋友 親戚 個個係度講 聽聽埋埋 點放鬆
不過 都係個句啦! 有咩係度講吓 傾吓囉… 唔好諗咁多啦! 大家加油啦… 支持你

大宅

回覆:Yausamsam 的帖子

我C6話我精神太緊張..話我一等dueday就係咁狂望住BK..就黎dueday就勁check紅d然後心情低落...話我就黎痴線..但我真係放鬆唔到

別墅

回覆:rinko_wing 的帖子

我每個月到左dueday明知一定會來m都會用綠d check 都係同你一樣會上bk不停咁睇睇睇,唉…真係好難,但c6都已經講左就算冇bb都會咁鐘意我,但係有時見到佢同其他小朋友玩,我真係好傷心,佢個樣真係流曬口水

複式洋房

想生BB熱投

回覆:rinko_wing 的帖子

男人係唔會明白……

講放鬆就容易 但真係好難做到lor...唯有上吓BK,起碼有多啲jm理解同分享!

祝你好運呀!大家一齊努力!

別墅

回覆:tweetypoon888 的帖子

係,你講得冇錯個個親戚都講,身邊個個都有,有左嗰d又成日講有左會點,其實我真係唔想知,但係又要扮冇野,真係辛苦,所以只可以係到呻下

別墅

回覆:成日話放鬆唔好諗!!!

我試左一年喇,c6成日話因為我太緊張所以影響到,想今個月照輸卵管架,佢又話試多個月先 點會話放鬆就放鬆到喎,各位jm大家努力呀一定齊齊bingo

男爵府

其實妳地唔覺得乜都check 乜都計 係無用㗎咩? 其實事實已經告訴我們勁check紅d 之類 係無用!
身邊朋友親友 有咗bb 係乜都無check 隨心行埋已經bingo 有啲仲係1個月只做咗一次
一切都係天意 不到人類去計算 ~
緊張焦慮 導致肝鬱 已經是最影響著床同排卵
我們緊張引發不育 全部係自己害自己 我已經清醒咗 唔會再發癲 緊張咗2年 甚麼都無得到 只換來精神緊張
有bb後嘅生活 已經好多嘢做唔到 甚至失去自由
現在可以兩公婆二人世界 甜甜蜜蜜嘅生活 係女人嘅人生裡面 一個光輝嘅時間 我們應該要珍惜
不要為未來嘅孩子而憂心忡忡 精神緊張 甚至影響夫妻關係…將來有孩子時已經有很多事要煩惱 要照顧 一煩就煩20年 不是一個短時間
可能三個月 可能今個月 可能6個月之後我們便懷孕了
懷孕後 甜蜜時光只剩下一年半載 所以我們更應該珍惜今天的甜蜜時光 是嗎?
我真的想通了 連造人app 紅d 探熱針 都掉晒
我覺得好輕鬆 亦覺得咁樣無壓力 一定會易中啲
希望妳們都早日想通 過番啲開心日子

tsangnetnet    發表於 15-6-28 22:50
鬆弛熊zz    發表於 15-6-27 09:26

複式洋房

我都覺很難放鬆,經常覺得有bingo symptoms ......但其實是無。。。。

男爵府

回覆:Yausamsam 的帖子

唉,我都係,有時真係想啲朋友有咗都唔好話我知,好矛盾,一方面真心替佢哋高興,但一方面每次聽完又會好失落

大宅

回覆:Nicky1129 的帖子

複式洋房

你講得好好,好羨慕你諗通左,我現在都不斷同自己講放鬆唔好諗咁多,珍惜眼前人!

大宅

回覆 Yausamsam 的帖子

有啲咩就係度大家傾吓囉, 大家會明白啲我都好少同朋友講,因為唔想解釋咁多,講多啲人地唔知想唔想聽,費事攪到自己no mood la( ̄∇ ̄)

男爵府

我有時都覺得可能越用!!越無!!
算得太盡, 算盡自己的緣份佢先唔黎
依家決定保持身體健康, 心境開朗
俾多d時間自己, 我同自己講, 如果都係唔得可以去求醫, 最後最後最多咪做IVF, 但我信自己可以架!!

大宅

我之前都用過紅D綠D一年 因我工作要用神 完全影響我工作 同份工真係有無型壓力 我把手上紅D綠D用完後就算 無再買了 停check體温 停食補充品 直頭把辭職信跟身 只係經期後即day14開始隔日dodo 嚟M前後都唔會左check右check 煲下韓劇
兩個月後就Bingo【bb已一歲】 其實【無左驗右驗】之下 我會感到同平時唔同 生理變化係幾明顯 我自己都知係有
………………
最重要就係唔好成日煲BK 唔係自私咁講 當5個人一齊去驗5個都有就最開心 如果4個有得自己冇 或人地攞住支捧捧有兩條線 自己又冇 會好失落同不是味兒 完全自我打擊 不喜勿插
~~
希望大家心想事成 要放鬆

cavy0511    發表於 15-6-27 09:25

大宅

引用:其實妳地唔覺得乜都check 乜都計 係無用㗎

原帖由 Nicky1129 於 15-06-26 發表
其實妳地唔覺得乜都check 乜都計 係無用㗎咩? 其實事實已經告訴我們勁check紅d 之類 係無用!
身邊朋友親友 ...
我都係咩都掉晒 完全自由放縱下有咗我個百厭仔 真係要放鬆

大宅

我都認同要放鬆D同埋唔好理,不過樓主講得好啱!真係好難!
我諗真係要睇自已「堅持」呢種「精神虐待」到某一個點,
就會死死氣放鬆!因為自已身體會話俾自已知「唔得」!
但我都仲「堅持」梗。。。。。。唉!

大宅

我覺得放鬆唔到就由他繼續緊張啦, 想check紅d 綠d 未check 囖, 無謂浪費精神系到掙扎是否check or 唔check。

carsonbabe    發表於 15-6-27 17:15

別墅

回覆:chiching621 的帖子

我都係話我太大壓力,佢叫我唔好返工係屋企放鬆一下仲好,你快d去照輸卵管,睇下係咩問題,快d解決仲好,我之前都照左

別墅

回覆:lokheibaby 的帖子

你就好啦bb好得意

首頁

尾頁

跳至