懷孕前後

跳至

首頁
12345...16

尾頁

複式洋房

回覆 mmem 的帖子

等聽故事....

別墅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 mmem 的帖子

老公緊張過你好多喎恭喜晒~

大宅

回覆:(長) 恭喜哂,你有左

睇完都即刻諗起自己知道有左果時係點~
留條毛先

男爵府

BK Milk勳章

子爵府

WA!! 係咪慢慢講到40 WEEKS!!??

追~!!!!
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

男爵府

恭喜

複式洋房

恭囍哂!

複式洋房

恭喜哂!!! 好好睇,追!!!

大宅

男爵府

2016畫展勳章

別墅

大宅

連驗尿時吾知點放樽尿都寫埋,好正呀!

大宅

好搞笑,你C6咁興奮。記得第一胎時,大家都無乜心理準備,我特登唔在電話同C6講,想睇佢當時的反應。反應係問我: 你有無驗真呀? (佢唔係唔想要,我諗係佢同我都唔係好相信咁易就中左)

洋房

回覆:mmem 的帖子

好多謝大家肯花時間睇我既懷孕點滴

其實我自己一路打一路都好懷念陀BB既時光

洋房

引用:連驗尿時吾知點放樽尿都寫埋,好正呀!

原帖由 adriene_123 於 15-07-02 發表
連驗尿時吾知點放樽尿都寫埋,好正呀!
因為拎住樽尿真係好麻煩又尷尬,而且我當時真係為樽尿困擾左好耐,所以一諗起驗孕,就不自覺要寫埋

洋房

引用:好搞笑,你C6咁興奮。記得第一胎時,大家都

原帖由 郭夫人 於 15-07-02 發表
好搞笑,你C6咁興奮。記得第一胎時,大家都無乜心理準備,我特登唔在電話同C6講,想睇佢當時的反應。反應係 ...
哈哈,我個時都想問醫生: 你有冇驗真呀?

新一胎真係好多蝦碌野

洋房

回覆:mmem 的帖子

返到屋企,衫都冇換就攤左係床度思考

一邊諗自己有左BB,要做媽媽??!!究竟係幾時製造出黎?!?一邊又諗緊點同雙方家人講好呢?!即刻講?定過左三個月先講呢?!哎呀,點解我會突然做左媽媽既?!明明係安全期?點解個安全期唔安全既!?

諗下諗下,好快就進入夢鄉同周公捉棋...

訓左唔知幾耐,突然聽到鎖匙聲,望下電話,係下午四點幾,濛龍間就見到老公係面前

我: 咦,你咁早返既?

笑淫淫既老公: 係呀,想早D返黎陪下你

老公: 呀!係喎,醫生點講?

我: 下!咪同你講左囉,有左BB嘛!

繼續係笑淫淫既老公話: 我知我知,咁仲有冇講其他野?

唔耐煩既我: 冇呀

雖然係未訓醒,但都望到老公個樣其實好雀躍,滿臉春風,十足十一個小朋友考到第一咁。相反,訓訓下被人嘈醒又被問重複問題既我顯得超級唔耐煩,好炆,正當我合埋眼打算再搵周公之時,突然醒起: 呀!係喎,我未換衫,頭先仲去過診所...

老公: 唔緊要唔緊要,你快啲訓下,抖下,唔係一陣又暈就大獲

我: 咁今朝邊個話懶人多病痛架?咪喇,我都係唔訓喇,一陣又比你話我懶

老公即刻作狀掌自己個嘴: 唔係,係我多口,係我嘴賤,你依家大哂架

沾沾自喜既我: 嗯,退下,本宮要休息

老公就靜靜行出睡房,慢動作放輕力關上房門。雖然只係好無聊既對話,但呢一刻令我覺得 原 來 懷 孕 都 幾 好 喎 ! !

唔換衫就訓上床又得,發炆僧又得,仲要做嘜都係大哂,哈哈,今次發達喇!

老公叫我多D休息,身為聽教聽話既內人,我緊係繼續著住個套落完街食面又入過診所,去過公廁既衫褲,大字型攤係張床休息啦。

五分鐘未夠,老公又開門入黎

想訓又未訓著既我,當然又有少少炆: 點呀又?人地差唔多訓著,你又入黎!

老公尷尬咁講: 唔係呀,大人,我有事啓奏...

單憑佢呢副尷尬既笑容,我直覺覺得佢係不懷好意,我淡淡然話: 講

老公: errr.....就係咁既....errr....因為太開心呢...errr....所以我同左我屋企人講,佢地好開心呀..errr...嗯...係囉

其實我見佢個尷尬樣,講野又講到一舊舊,我都估到係呢件事,所以我個樣繼續係淡淡然: 所以呢?

老公: 所以呢...阿媽叫我地今晚過去食飯

我: 咁呀.....
老公: 其實可以唔去既,一係你抖下啦
我: 咁又唔好,食咪食囉

老公個樣又即刻好似考到第一咁話: 好好好,咁你依家抖下先,一陣夜啲我再叫醒你,哈哈

於是乎,老公就又再靜靜雞行出睡房,慢動作放輕力關上房門。

雖然老公冇問過我,就同左佢屋企人講有BB呢件事,好似有少少唔尊重,但始終係件開心事,加上見佢個樣如沐春風咁,令我覺得好好笑,所以都係笑多過嬲

而老實講,呢一刻既我不得不承認其實都幾開心,因為從前夫妻平等既我倆,突然變左女權當道,而且高高在上既感覺真係幾爽!哈哈!但回想一下,早排先同長輩朋友們傾起生BB一事,我仲斬釘截鐵話: 未有計劃住,想做多幾年野,過下二人世界先。但突然幾個月後,又話有左,感覺好似好奇怪....

唔知係我多野諗,定其他新手媽媽都係咁諗架呢?!

•續•

Kinkylaw    發表於 15-7-22 16:04
LamSiuB    發表於 15-7-17 17:26

大宅

好好睇! 令我都懷念陀BB既日子!! 我同你預產期一樣架! 慨嘆BB長大得咁快~ 時間真係過得好快呀!

大宅

大宅

恭超3

首頁
12345...16

尾頁

跳至