論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

已一個月通知辭退工人,31/7係last day, 她仲有7天大假未放。如果我唔補7天大假錢比佢,而叫佢早7天走,即25/7號走,可以嗎?要先同佢講,要佢同意嗎?

複式洋房

i want to know too..
but referred to Labour Dept. info. can not, must pay money.

大宅

引用:已一個月通知辭退工人,31/7係last day,

原帖由 mini_mum 於 15-07-06 發表
已一個月通知辭退工人,31/7係last day, 她仲有7天大假未放。如果我唔補7天大假錢比佢,而叫佢早7天走,即 ...
假期要相方同意

大宅

回覆:一個月通知後的大假問題

C. thanks

象牙宮

mini_mum 發表於 15-7-6 20:06
已一個月通知辭退工人,31/7係last day, 她仲有7天大假未放。如果我唔補7天大假錢比佢,而叫佢早7天走,即 ...

她仲有7天大假未放? 做滿一年??????

-------------------------
last day 31/7 .....
7 days annual leave = 31-7 =24/7 可以 sayonara.
人工計至 31/7

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

Y

禁止訪問

大宅

出信通知佢時一定要佢簽收,大假,尾糧,机票,$100,到佢走果日先比佢。

別墅

S_Trader 發表於 15-7-12 18:06
剛想用一個月通知辭退工人。想知仲有冇野留意,只出咗4個月人工,大假,机票,$100. 仲有其他嗎? ...
要比多200蚊for路費( 由印尼機場到距屋企)

首頁

尾頁

跳至