自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友自行選校時分別in咗A & B兩間中學,但填派位表時填A為第一志願,B直情冇填到,但今日派位派咗B,點解咁呢p.s, A & B banding 一樣,B仲歷史悠久啲添,但A就好近屋企,所以佢一直想入A, 點知

伯爵府

回覆:派位一問

即是
A:由頭到尾,都冇取錄令郎!
B:第一次(自行)己取錄令郎!

珍珠宮

自行時已取錄

幸福肥師奶

男爵府

回覆:lolonorna 的帖子

自行時B校已取錄

子爵府

樓上已經答左
B喺自行已取錄左!
個小朋友一早已被B取錄,大抽獎根本無作用!

大宅

即係佢根本冇機會參加大抽獎其實佢派得唔差,係B1a, 班主任都好滿意, 但佢自己唔中意,所以明天要再去心儀嗰間叩門,佢有自己既選擇,希望盡咗力就好

wcpcelia    發表於 15-7-8 08:34

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:小朋友自行選校時分別in咗A & B兩間中學,

原帖由 lolonorna 於 15-07-07 發表
小朋友自行選校時分別in咗A & B兩間中學,但填派位表時填A為第一志願,B直情冇填到,但今日派位派咗B,點解 ...
因B校自行已收小朋友,其實揀得做自行一定要入左都唔後悔先得,如果非君不嫁,自行時家長根本就唔應該幫孩子報B校。

OM123321    發表於 15-7-8 11:07
wcpcelia    發表於 15-7-8 08:35
arry    發表於 15-7-8 05:26
wonderlulu    發表於 15-7-7 23:52

大宅

引用:Quote:原帖由 lolonorna 於 15-07-07 發表

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 15-07-07 發表
因B校自行已收小朋友,其實揀得做自行一定要入左都唔後悔先得,如果非君不嫁,自行時家長根本就唔應該幫孩 ...
其實小朋友係中意A校,但係未知結果時又唔可以太老定,只去in A, 所以兩間都in

男爵府

好媽媽勳章

我想問如果自行a, b 2間學校都收, 會點決定個學生讀邊間學校呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

真係複雜

放下自在

珊瑚宮

lolonorna 發表於 15-7-7 23:27
即係佢根本冇機會參加大抽獎其實佢派得唔差,係B1a, 班主任都好滿意, 但佢自己唔中意,所以明天要再 ...
你地唔鐘意B 但又會去IN ?

依家想叩返A 呀?

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我想問如果自行a, b 2間學校都收, 會點決

原帖由 jandk 於 15-07-07 發表
我想問如果自行a, b 2間學校都收, 會點決定個學生讀邊間學校呢?
同問, 好似好複雜咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我想問如果自行a, b 2間學校都收, 會點決

原帖由 jandk 於 15-07-07 發表
自行表上有先後次序 1&2,兩間都收就會1收你先

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 jandk 於 15-07-07 發表我想

thanks

禁止發言

引用:Quote:原帖由 lolonorna 於 15-07-07 發表

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

即係話,自行即使收左,都唔會一早知,要等到7月放榜先知?

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:小朋友自行選校時分別in咗A & B兩間中學,

小朋友自行選校時分別in咗A & B兩間中學,但填派位表時填A為第一志願,B直情冇填到,但今日派位派咗B,點解 ...
B自行已收

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 jandk 於 15-07-07 發表我想

原來係咁! 咁想問大抽獎時係咪同小一果時咁靠個random number?

放下自在

象牙宮

引用:即係話,自行即使收左,都唔會一早知,要等

原帖由 ChristieMing 於 15-07-07 發表
即係話,自行即使收左,都唔會一早知,要等到7月放榜先知?
呢個我知, 係!

放下自在

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 洋蔥頭媽咪 於 15-07-07 發表

其實小朋友係中意A校,但係未知結果時又唔可以太老定,只去in A, 所以兩間都in

...
針冇兩頭利,如果勁心儀只有一間,自行只報該校加大抽獎就會多d機會入倒,當然亦要放棄一個自行機會。
Anyway 小朋友已派了B校,唯有試下去叩門,就算未能成功,A校亦係同級數,已經值得恭喜。

首頁

尾頁

跳至