嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好煩~唔知邊隻好~

仔仔3個月大,一路用孭帶,天氣熱想買架車出街同旅行,睇中呢三款但揀唔落手

flyle: 雙向,單手收車,位夠高,但位好窄,未必用到3歲
simplicity: 好多jm話好用,穩,闊,但重,單向
pali: 闊,但單向

出街多數同c6一齊,佢會幫手攞車,咁應該買邊隻好?

大宅

回覆:flyle vs simplicity vs pali

我大b 用過好多bb 車, 雙向Aprica, maclaren quest, 平既士的車都有兩部, 所以好有用bb 車經驗, 宜家細b 用緊Pali, 又輕又好推又可平訓最重要係平, 同埋雙向車其實唔好用架, 有得幾個月bb 已經鍾意望街, 而且\"的\"上石駁位部車唔及單向車咁札實, 另外架車夠輕, 有時行商場如果有幾級樓梯, 我老公可以好輕易連b 帶車抬上樓梯, 唔駛走到老遠撘𨋢, 附上Pali 車相一張

生命是要經過無數細胞分裂而成, 出錯的機會很多, 所以, 每一個健康生命能夠誕下來, 其實已經是一個奇蹟!"

大宅

引用:我大b+用過好多bb+車,+雙向Aprica,+maclare

原帖由 solar123 於 15-07-09 發表
我大b 用過好多bb 車, 雙向Aprica, maclaren quest, 平既士的車都有兩部, 所以好有用bb 車經驗, 宜家細b 用 ...
仲有, Pali 好濶又可以單手收車

生命是要經過無數細胞分裂而成, 出錯的機會很多, 所以, 每一個健康生命能夠誕下來, 其實已經是一個奇蹟!"

大宅

引用:Quote:原帖由+solar123+於+15-07-09+發表我

仲有, Pali 好濶又可以單手收車
呀, 同埋個太陽檔真係好夠大, 去荷花try try la

男爵府

引用:我大b 用過好多bb 車, 雙向Aprica, maclare

我大b 用過好多bb 車, 雙向Aprica, maclaren quest, 平既士的車都有兩部, 所以好有用bb 車經驗, 宜家細b 用 ...
多謝你啊,好詳細
我b仲細,想佢平瞓好啲,結果我淘左架pouch,可瞓可坐,係重啲但收埋可以拖行,同通常係我老公拎。期待下收貨

男爵府

引用:Quote:原帖由 solar123 於 15-07-09 發表仲

呀, 同埋個太陽檔真係好夠大, 去荷花try try la
可能識坐會諗下pali or nano

大宅

引用:Quote:原帖由+solar123+於+15-07-09+發表呀

原帖由 see_c213 於 15-07-09 發表
可能識坐會諗下pali or nano
如果夠六個月買yoyo la, 真係好靚又靈活

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

simplicity

bb 大d 就鍾意望街,同埋我唔鍾意bb 坐倒頭車。如果你住外國,用雙向車就好,因為d 屋矮又地方大,冇乜地方可以遮蔭遮雨,呢d 情況用雙向車較好,不過d 人都係響bb 頭6個月仲用bb 籃時至要bb 坐倒頭車,其餘時侯bb 都係向前面坐。

simplicity 都可以單手收車。個購物籃又大又穩陣,又唔會俾bb 車座位遮住,所以放野入去個籃度都好方便。

simplicity 行雪地,石仔地,沙地就麻麻地。

男爵府

引用:Quote:原帖由 see_c213 於 15-07-09 發表可

如果夠六個月買yoyo la, 真係好靚又靈活
yoyo好貴,所以覺得nano抵啲又差唔多功能

男爵府

引用:simplicitybb 大d 就鍾意望街,同埋我唔鍾

原帖由 bosch 於 15-07-09 發表
simplicity

bb 大d 就鍾意望街,同埋我唔鍾意bb 坐倒頭車。如果你住外國,用雙向車就好,因為d 屋矮又地方 ...
thank you for your advice! 最後覺得有睡籃好啲,買左上面個pouch

bosch    發表於 15-7-9 16:40

大宅

回覆:flyle vs simplicity vs pali

想問下各位,邊到買pali tre.9平?

複式洋房

solar123 發表於 15-7-9 00:28
我琴日係荷花見到都想買,但我本來想搵可以雙向,所以就無買到,想問下架車開左之後個座位離地幾高呀?thanks

大宅

回覆:Cherrywong_1209 的帖子

請問荷花賣緊幾錢?

複式洋房

正價$18xx,會員價$16xx

男爵府

引用:我大b 用過好多bb 車, 雙向Aprica, maclare

啱啱有左細b,大b而家又太重咩得耐太累,結果都入手pali,以後大細b都用得。等收貨,好期待

首頁

尾頁

跳至