自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實有冇人成功訂過康文署的羽毛球場?無論我上網、親身 BOOK 場,無論我揀新界/九龍都是 FULL 的。有沒有BOOK 場秘訣?

子爵府

引用:其實有冇人成功訂過康文署的羽毛球場?無論

原帖由 mrkwok 於 15-07-15 發表
其實有冇人成功訂過康文署的羽毛球場?無論我上網、親身 BOOK 場,無論我揀新界/九龍都是 FULL 的。有沒有B ...
Book過,最近暑假可能多左人book!
網上每日早上7點可book十日後場,試下7點起身book啦!

男爵府

其實有冇人成功訂過康文署的羽毛球場?無論我上網、親身 BOOK 場,無論我揀新界/九龍都是 FULL 的。有沒有B ...
成日好懷疑有班專人先book晒,唔只羽毛塲架,總之你點都唔會夠佢地快。
要icac查下先得

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 畀面勳章

係真係非常之難BOOK架
佢係早10日前就可以BOOK
我早就係早10日...就算早上9:00LOG IN 入去都已經FULL哂~~
真係好痴線~~
試過揀D 公眾假期..eg 25-26/12 ,可能假期D人去街..又好易BOOK WOR

子爵府

2018復活節勳章

如果BOOK D朝早7-8,夜晚9-10個D早10日都好多時有,但D放工放學時間多數都冇.加上又有人BOOK藍球場又少左D

大宅

網上卜場係由每朝七點,有時多人到08分至登入到,當然咩都已經俾人卜晒啦,羽毛球冇留意,但乒乓球就有班固定嘅教練卜晒,仲次次都卜到,ICAC真係要做啲野.

男爵府

我老公今日都book 到, 通常早上8:00要上網book, 否則係book唔到,同埋要10日前book.

珊瑚宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mrkwok+於+15-07-15+發表其實

原帖由 妹妹貓咪 於 15-07-15 發表
Book過,最近暑假可能多左人book!
網上每日早上7點可book十日後場,試下7點起身book啦!

...
我每次都係7點就stand by 去 book

珊瑚宮

畀面勳章

回覆:租訂康文署羽毛球場

有一段時間,我成班朋友成立左個團體,然後用公司團體名義去 book, 每次可以 book 每個 session 2 個 court, 連續 book 3 個月。

子爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小可愛11 發表於 15-7-15 12:43
有一段時間,我成班朋友成立左個團體,然後用公司團體名義去 book, 每次可以 book 每個 session 2 個 court ...
係, 團體係可以早D BOOK 到同連續BOOK, 不過繁忙時間會預留(1/2 or 2/3)比公眾BOOK,
即使團體入紙都需要抽籤(同一時段有2個或以上團體申請).

不過而家D 人book 場真係好快手, 有時網上都會快過職員

珊瑚宮

畀面勳章

引用:Quote:小可愛11+發表於+15-7-15+12:43+有一

原帖由 ManPL 於 15-07-15 發表
係, 團體係可以早D BOOK 到同連續BOOK, 不過繁忙時間會預留(1/2 or 2/3)比公眾BOOK,
即使團體入紙都需要抽 ...
係㗎,不過暑假以外嘅時間都Ok,一定會抽到。

侯爵府

我老公要卜場打排球就會每次十日前7點卜 否則就無的了

男爵府

2024年龍年勳章

申請康體通A/C, 可以整家個FILE, 等你一CLICK個FILE 就揀到心儀場地同時間.
如果用電腦唔手快, 可以試下星期六日朝早卜, 會比較少人.
上星期日, 我7:15入去, 都卜到最後一個羽毛球場,
希望以上資料幫到你啦. 羽毛球場真係多人卜, 無計啦, 都算平丫嗎.

子爵府

引用:有一段時間,我成班朋友成立左個團體,然後

原帖由 小可愛11 於 15-07-15 發表
有一段時間,我成班朋友成立左個團體,然後用公司團體名義去 book, 每次可以 book 每個 session 2 個 court ...
想問點樣可以用團體名義去book咖?

伯爵府

每朝6點去排隊,應該會排到第二三個,其實自己前一日上網睇下,如果得4個羽毛球場,都唔好諗住爭啦,一個籃球都已經霸左4個羽毛球場啦,揾啲有6至8個嗰啲先有機會。
網上book除非你部腦係超級電腦,否則根本唔夠揾食嗰啲人快。
想有就唔好懶,要親身排隊租架。
其實康文署呢個租場系統本身有漏洞,你地普通人就唔知,但租開嗰班人除左團體租場同親身排隊外,仲會捐窿捐la去租場。

芭芭拉

伯爵府

引用:Quote:原帖由+小可愛11+於+15-07-15+發表有

團體租場有限制,唔係凡親團體就會俾場你架,政府部門優先,之後係總會,再之後係ngo、體育會、學校,最後先係普通團體。

芭芭拉

珊瑚宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+小可愛11+於+15-07-15+發表有

當時我哋係一班同事成立咗個 group , 然後再同公司 Admin & HR 溝通承認我地係公司內嘅小組,入紙申請時叫公司 Admin & HR 蓋章。
本來我哋唔想驚動公司,但如果用私人團體手續煩複,又要註冊又要會章。所以最後都係要麻煩公司一

珍珠宮

15週年勳章

7點開始BOOK, 晤係暑假,唔BOOK 6點後都大機會BOOK到, 而家放暑假,多左學生仔, 早點起身STAND BY 都有機會BOOK 到

子爵府

引用:Quote:原帖由+妹妹貓咪+於+15-07-15+發表想

原帖由 小可愛11 於 15-07-15 發表
當時我哋係一班同事成立咗個 group , 然後再同公司 Admin & HR 溝通承認我地係公司內嘅小組,入紙申請時叫 ...
Thx 不過要動用公司名義,我應該都整唔到了

男爵府

我都試過book,但好快就因為真係好難book
最少人book時段係夜晚10:00-11:00,不過同小朋友去打,無理book咁夜架……

首頁

尾頁

跳至