家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

大宅

回覆:為何現金結餘有20k 但只可提現6k 請問有人可以為我解答嗎?

因為你去左唔係你卡銀行既提款機㩒!
例如,你卡係中銀,但你去左交通銀行既櫃員機,就會限你只可㩒$6000!

我諗你問既問題應該我無睇錯理解錯掛😂

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:因為你去左唔係你卡銀行既提款機㩒!例如,

原帖由 cindyto819 於 15-07-18 發表
例如,你卡係中銀,但你去左交通銀行既櫃員機,就會限你只可㩒$6000! ...
x 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

別墅

回覆:為何現金結餘有20k 但只可提現6k 請問有人可以為我解答嗎?

定係你戶口本身得6千,入左萬四蚊支票,所以顯示2萬
要等多一個工作天先拎得到

大宅

除跨行櫃員機限制每次提款金額外,就算你有20k銀行都唔會俾你一日撳哂出來

以中銀為例,佢限制客戶每日只能從櫃員機提取1萬,之後就唔會俾你撳,一係去櫃位攞,一係明天請早

大宅

cindyto819 發表於 15-7-18 01:30
例如,你卡係中銀,但你去左交通銀行既櫃員機,就會限你只可㩒$6000! ...
sorry 我有發圖片 可能睇唔到 我講緊一通

大宅

引用:Quote:cindyto819+發表於+15-7-18+01:30+因

原帖由 yhdcn 於 15-07-18 發表
sorry 我有發圖片 可能睇唔到 我講緊一通
係咪賣左股票?要T+2完成交易啲錢先可以提出黎

大宅

anna.cc 發表於 15-7-18 12:38
係咪賣左股票?要T+2完成交易啲錢先可以提出黎
yes

首頁

尾頁

跳至