跳至

首頁

尾頁

別墅

今日已經38週4日,心情好緊張呀....
今日發覺B仔無平日咁活躍,郁得少咗同細力咗,你吔有冇咁樣感覺?

禁止發言

大宅

唔駛WORRY啦..乜唔係話BB後期因為大隻仔..所以會冇乜位郁..所以郁少咗..係正常架喎..
不過你都數住啦..健康BB好快出世架喇!!

原文章由 BOBOWIN 於 08-6-29 22:35 發表
今日已經38週4日,心情好緊張呀....
今日發覺B仔無平日咁活躍,郁得少咗同細力咗,你吔有冇咁樣感覺?
耶和華是我們的牧者, 我們必不至缺乏.

別墅

我BB38WK2DAY,都依然勁郁,我仲越嚟越辛苦添!

大宅

我都係38WEEK2日。今朝見紅。。但未有陣痛。。我都好擔心。。

別墅

哇!
咭永老師!
你咁快有動靜喇!我少少都無,好心急呢!
你個是仔定女來的?

別墅

今日已經39週2日la~~心情超緊張,日日係度等,一D先兆都無ar...
又唔敢四維走,都幾悶o家......好彩老公今日開始放假陪我~~
個肚只有小小痛,又時好似m痛,又時好似想去廁所咁,但又無嘢呵.
都唔知重要等幾耐..............

大宅

總之如果見紅但無肚痛就唔洗心急, 沖涼, 食d野, 執好袋袋, 慢慢先去醫院, 我見紅, 等左足足兩日先開始痛.

穿水有兩種, 一種係好伕瀨尿咁, 慢慢滲尿, 但係都未洗太心急. 如果突然肚痛入面好似"OP"一聲穿左氣球咁跟住流好多暖既水咁就要快d入院, 我穿左水(穿左氣球呢種)都要4-5個鐘後bb先出世!

祝大家一切順利!

大宅

想請問....見紅係咪即係直情係見到血架啦??

"OP"一聲穿左氣球咁--->>oh, 真係會feel到咁樣架??

各位媽咪加油呀!!希望我個小b可以等到我預定開刀果日先出世啦!!如果吾係我諗我會好驚呀!!

大宅

我既情況係有少少血, 粉紅色咁, 唔係深紅. 至於穿水, 真係pop一下之後即刻好似瀨左一大篤尿咁.

原文章由 pino 於 08-7-5 11:10 發表
想請問....見紅係咪即係直情係見到血架啦??

"OP"一聲穿左氣球咁--->>oh, 真係會feel到咁樣架??

各位媽咪加油呀!!希望我個小b可以等到我預定開刀果日先出世啦!!如果吾係我諗我會好驚呀!! ...

別墅

原文章由 hicaca 於 08-7-5 08:51 發表
總之如果見紅但無肚痛就唔洗心急, 沖涼, 食d野, 執好袋袋, 慢慢先去醫院, 我見紅, 等左足足兩日先開始痛.

穿水有兩種, 一種係好伕瀨尿咁, 慢慢滲尿, 但係都未洗太心急. 如果突然肚痛入面好似"OP"一聲穿左氣球咁跟 ...

我有時會feel到條under濕濕哋,唔知係汗定穿水,姑娘話穿水係有d嘢滲滲吓,我都分唔出

肚痛係唔係好痛o家?

大宅

呢層我就唔係好清楚, 不過護士話穿水係慢慢滲, 好似忍唔住小便咁. 至於肚痛, 初期係有d似m痛咁, 到陣痛時就好似肚痛想大便咁.

原文章由 BOBOWIN 於 08-7-5 23:22 發表

我有時會feel到條under濕濕哋,唔知係汗定穿水,姑娘話穿水係有d嘢滲滲吓,我都分唔出

肚痛係唔係好痛o家?

別墅

原文章由 hicaca 於 08-7-6 11:33 發表
呢層我就唔係好清楚, 不過護士話穿水係慢慢滲, 好似忍唔住小便咁. 至於肚痛, 初期係有d似m痛咁, 到陣痛時就好似肚痛想大便咁.

thanks so much..
但我still擔心阿b會唔會係預產期前出世,日日係屋企等.....
重有3日,好想B仔可以自然出世ar

醫生叫我10號返醫院arrange催生,超驚呀.......

大宅

呢d野唔急得, 亞b想出黎見媽媽就會自己出黎, 順其自然啦!

原文章由 BOBOWIN 於 08-7-8 00:13 發表

thanks so much..
但我still擔心阿b會唔會係預產期前出世,日日係屋企等.....
重有3日,好想B仔可以自然出世ar

醫生叫我10號返醫院arrange催生,超驚呀....... ...

別墅

原文章由 hicaca 於 08-7-8 10:53 發表
呢d野唔急得, 亞b想出黎見媽媽就會自己出黎, 順其自然啦!

今日見B 仔無動靜,所以就同媽咪去咗太古城行街街.....
(我住TKO,醫院係聯合)吉之島超多人ar......

首頁

尾頁

跳至