自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

刚去完經妙自遊購買酒店機票自游行。这間超級黑店、曼谷酒店超級差、房間细、冷氣漏水、走廊又好臭、沒有玻璃窗、勁後悔買了这間的自游行套票。浪費左我的假期。

子爵府

引用:刚去完經妙自遊購買酒店機票自游行。这間超

原帖由 Joan-tse 於 15-08-03 發表
刚去完經妙自遊購買酒店機票自游行。这間超級黑店、曼谷酒店超級差、房間细、冷氣漏水、走廊又好臭、沒有玻 ...
咁係酒店問題,不是旅行代理問題喎!

子爵府

刚去完經妙自遊購買酒店機票自游行。这間超級黑店、曼谷酒店超級差、房間细、冷氣漏水、走廊又好臭、沒有玻 ...
你住邊間酒店?

大宅

回覆:妙自遊超級黑店

酒店唔係你揀嘅咩?俾錢之前你冇睇過酒店嘅review

別墅

回覆:mara 的帖子

Heritage Hotels srinakarin
Le fenix Sukhumvit

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

其實而家自己上網揀酒店都好方法, 睇晒Comment 至決定都得

別墅

回覆:lucccy 的帖子

酒店由,妙店選擇、我不太熟悉那边酒店。看了圖片是ok,但与事實差好遠!

伯爵府

Muse Travel 絕對係黑店,我話過以後唔幫趁!

幾年前買 package 去 TW, 張單白紙黑字寫明回程保證坐 hello kitty 機!結果咁係咁我係 fb 留言講晒邊日幾點機問佢點解,已經唔係惡果隻!佢夠膽死 delete 我個留言!再留再 delete…永不幫趁!

abirdma    發表於 15-8-22 18:40

別墅

回覆:the8 的帖子

對、永不帮趁这垃圾店。

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

引用:Muse Travel 絕對係黑店,我話過以後唔幫趁

原帖由 the8 於 15-08-03 發表
Muse Travel 絕對係黑店,我話過以後唔幫趁!

幾年前買 package 去 TW, 張單白紙黑字寫明回程保證坐 hello ...
差到甘!!

公爵府

引用:一定要去trip+advisor+同agoda+,+trivago做

原帖由 cffw 於 15-08-03 發表
一定要去trip advisor 同agoda , trivago做下功課㗎!

伯爵府

2018母親節勳章

揀酒店一定睇最少兩個網站嘅評分同排名,特別一定睇tripadvisor!

民房

原來依間野真係超黑店 唔怪得我個FD叫我千其唔好幫襯依間野 佢話佢之前訂過比晒錢 臨出發前先要加錢轉其他航班 超過份 超黑店

民房

真心超黑店!!!!女朋友都試過幫襯過呢間黑店有不愉快經歷, 訂好哂野又話已經確認左機位酒店收哂全數, 價錢貴左一大部份都無所謂了,最緊要女朋友開心......

訂的時候那位貌似熱心的AGENT 雖然明顯不熟悉東京及亂說一通=.=,什麼飛日本的飛機都沒包飛機餐=.=但服務態度是可以的, 經過一輪後終於訂好坐廉航香港快運的航班及東京的酒店, 在對那AGENT沒信心情況下已再三詢問酒店機位是否已辦妥確認, 那AGENT說已確認並叫我們放心.

結果在幾天後那個AGENT致電給女朋友說不好意思,酒店已FULL BOOKING, 如要住此酒店要另外補錢才可以.......唉....已經失哂信心了...結果最後選擇退款, 之後去左另一間AGENT買到同樣既野價錢還要比間奸自遊便宜了好多!!!真心屈機!!!!!!咁樣女朋友先開心番咋.....希望佢地會改善下啦.....我就唔會再幫襯了!!!一肚火!!!

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

好多近國民

abirdma    發表於 15-8-22 18:40

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

BTW, 自由行係hea d, 係因為時間地點住邊到全部自己揀,人地可以3日去bkk, 你可以去5日,所以表面上覺得好hea

但事實係事前要做足功課,自己搵啱心水先去book.

琥珀宮

就算係package,酒店都係客人自己選擇,唔怪得agent!

子爵府

畀面勳章

朋友試過比錢落哂訂,跟住同你講full 左,焗你加錢又冇得退

琥珀宮

引用:酒店由,妙店選擇、我不太熟悉那边酒店。看

酒店由,妙店選擇、我不太熟悉那边酒店。看了圖片是ok,但与事實差好遠!

...
咁只可以話Agent介紹的酒店差,我從來只信自己,想要平靚平真係要多做功課!

你吸收呢次教訓,阿Qd諗下次會學精,快d plan下個trip開心番!

首頁

尾頁

跳至