論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Del
I guess my 外星文 and poor written chinese shouldn't share things here.

Deleted!

男爵府

你與其搞咁多野令人無飯開,不如搞好你篇火星文好過啦。
Btw呢d野又唔係全香港得你一個雇主,你寫衰佢,佢落黑名單,最多咪做第二種工作,無意思既

別墅

請教各位意見:

正申請一斷約工人, 區之前3份都系斷約, 分別做3年; 4個月同8個月。 原因第一份是本來雇主有兩個工人 但是不需要甘多就cut her; 第二份系話雇主英文唔好 難溝通; 第三份系雇主調職中國(有reference letter). 我老公in 過區本人 感覺系老實 也有打過reference letter 上的電話, 對方答系去大陸住。
但是尋日收到入境處一封信比個工人列出幾點 大約系要區清楚交代之前幾分工斷約原因,雇主資料以及解釋有沒有或點解無回去家鄉再來呢?  

請問甘樣是否懷疑個工人博炒 操守有問題? 我主力系要來照顧兩個反全日班的小朋友。 我應該系呢個階段要求agent改第二個嗎? 有無人遇到類似情況?  

男爵府

我之前同入境處投訴過工人之後佢都有收過呢封信. 你家工人可能唔老實!

侯爵府

I guess my 外星文 and poor written chinese shouldn't share things here.

Deleted!

大宅

hker 發表於 15-8-11 12:39
剛收到入境處的信,初申請的姐姐不批。

我去嚇下個(取而代之的)maid. 被她笑c (她的boss relocate, brea ...

其實你想寫咩?我理解力低睇唔明。

大宅

ssshih 發表於 15-8-11 13:19
請教各位意見:

正申請一斷約工人, 區之前3份都系斷約, 分別做3年; 4個月同8個月。 原因第一份是本來雇 ...
入境處如收到有力證據先會做嘢,你想請的工人,你小心啦。

首頁

尾頁

跳至