夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:fym1011 發表於 15-8-17 12:17 我依

原帖由 凍奶茶少奶 於 15-08-17 發表
可能佢好冷靜地否認但你個重點唔係佢有冇做過或是否承認而係既往不究
無論佢承認定否認,都可以將話題帶去 ...
咁姐係假設佢認定唔認,都唔重要,重要是比佢知道我知呢件事。而咁樣對大家都唔好....

但點令佢開心,係咪由得佢繼續,只要唔比我知。
定係拋個波比佢諗?

子爵府

fym1011 發表於 15-8-17 12:20
我假設佢冇出軌(咁諗我會舒服d)
我諗咁同佢傾會好d,大家舒服d

因人而異。

我老公係溫柔好男人,所以我一開波第一句係:「作為老婆,我仲有乜改善地方?係咪我做得唔夠好,你想換老婆?我睇左你電話,見你同女仔交換電話,但WHATSAPP又冇HISTORY,我好怕你DELETE左好多秘密,我好驚。」

子爵府

fym1011 發表於 15-8-17 12:32
咁姐係假設佢認定唔認,都唔重要,重要是比佢知道我知呢件事。而咁樣對大家都唔好....

但點令佢開心,係咪 ...

係要你安心、佢又開心

SET條底線俾佢知,有乜係不能接受,睇下佢認唔認同,如果佢都認同你要求合理,佢做得到,再傾點先可以令你安心

傾成點,好視乎男人緊唔緊,如果唔緊到完全漠視你,咁真係長痛不如短痛

大宅

回覆:fym1011 的帖子

拖無用,佢不清楚你為咩唔開心,都唔值得,講出來,如佢要再繼續你都無法,根本無可以咁一世,傾清楚啦,你日日防都無用,現在未比佢遇上另一個上心對象前希望佢停止……

子爵府

rodona333 發表於 15-8-17 13:52
拖無用,佢不清楚你為咩唔開心,都唔值得,講出來,如佢要再繼續你都無法,根本無可以咁一世,傾清楚啦,你 ...
其實每個男人都唔同
佢可能會答你,傾下計咩都無做
你咁緊張做乜,你咁樣我好大壓力
你做乜睇我電話
佢咁講你可能會覺得自己錯,唔應該無風起浪
但係要知道肯定自己無錯
兩個人相處係要信任
曖昧好容易發展成感情
放自己係一個高危位,
有一個人你覺得好傾
唔通你就唔理自己已婚,有一個家有一個小朋友就想做就做
你要肯定自己立場
同埋可以承擔到個後果
好壞你都要有勇氣去面對先好傾
因為最後承受所有野都係你
你要夠堅强去面對先好去做
未經本人同意,請勿轉載內容!

大宅

引用:剛有bb wk 11...啱啱先註冊唔夠一個星期影

原帖由 fym1011 於 15-08-16 發表
剛有bb wk 11...啱啱先註冊唔夠一個星期
影完prewedding好開心
但第二日比我無意中見到佢同女仔既msg
可唔可以同佢傾下,問下佢,同埋同佢講出你既唔鍾意唔開心呀!
你地剛剛先結婚,要好好珍惜呀!

複式洋房

引用:剛有bb+wk+11...啱啱先註冊唔夠一個星期影

剛有bb wk 11...啱啱先註冊唔夠一個星期
影完prewedding好開心
但第二日比我無意中見到佢同女仔既msg
唔好多心啦

別墅

回覆:C6玩交友App

曾經我讀中學的女兒喺學校犯事,老師搵我傾。
返到屋企我同女講:我唔會估你咁做背後嘅理由,我亦唔會假設你係有心咁做還是其他原因,我希望你知道。。。。你都可以試吓咁同你老公傾,唔計較過去但願一起面對問題,建立未來。

複式洋房

終於,琴日同C6產檢後帶出左呢個話題
估唔到我比我想像中泠靜,更加估唔到
C6冇惡人先告狀話我睇佢電話
一開始佢都嘗試用大話冚大話
話咩咩小學同學,同事之類既野
我好快chok到根本唔係

佢好快就不停道歉,話係同事引佢玩
佢都知唔應該玩,就算係download個app都唔應該
我問佢係咪哩排太多野,又要結婚同準備b 既事令佢太大壓力,定係我地已經冇左新鮮感
佢話絕對唔係,就算有壓力都唔應做哩d野
同埋我地呢排有d小吵鬧都唔應該周圍識女仔
對我冇變過。佢真係唔應該做呢d傷害我。

當中有好古怪既行動係佢即時好快就delete左某一個app,擺明身有屎
又話whatsapp同wechat 傾既女係人地問佢拎wechat/whatsapp,
呢d係真定假就冇從判斷了。
但都比佢知道,我選擇信佢。

見到佢好後悔,好有誠意咁道歉多次
個心舒服左,適懷左
亦比佢知我好重視呢段關係
依家最重的是重新建立信任,同一個溫暖的家

男爵府

2024年龍年勳章

一開始佢都嘗試用大話冚大話 [男人最普遍的方法去開脫]
佢好快就不停道歉,話係同事引佢玩 [大話唔得, 就認衰仔]

見到佢好後悔,好有誠意咁道歉多次
個心舒服左,適懷左 [最快既方法去解決麻煩]

當中有好古怪既行動係佢即時好快就delete左某一個app,擺明身有屎 [你行錯棋啦, 人地唔惡人先告狀, 唔代表佢唔介意你睇佢電話]

你問我, 冷血D講句, 同呢D男人生BB, 不如唔生好過生. 當然針無兩頭利既. 如果你又要生,又要個男人, 就要食得咸魚抵得渴. 唔好轉個頭又話佢又道歉又發誓, 點知都係轉個頭去識女仔.
男人識做戲, 女人都要識做戲. 你呢頭原諒左, 轉頭都可以為自己舖定後路. 例如掌握佢既經濟大權, 等佢有心都無錢去滾.
總之, 做女人要聰明D, 你去查佢,佢又嫌你煩, 宜家你打草驚蛇, 遲D就更難發現佢D蛛絲馬跡. . 祝你好運

子爵府

引用:終於,琴日同C6產檢後帶出左呢個話題估唔到

原帖由 fym1011 於 15-08-18 發表
終於,琴日同C6產檢後帶出左呢個話題
估唔到我比我想像中泠靜,更加估唔到
C6冇惡人先告狀話我睇佢電話
學melody93949596講,掌握佢經濟大權,保障自己同bb

子爵府

會否有下次,或下一次係幾時,冇人知架,都係賭一舖

但係咪今次唔處理,男人會突然自己醒覺唔再玩呢?更加係天知

人生真係好難步步算計之中

子爵府

凍奶茶少奶 發表於 15-8-18 16:21
會否有下次,或下一次係幾時,冇人知架,都係賭一舖

但係咪今次唔處理,男人會突然自己醒覺唔再玩呢?更加 ...
X2

複式洋房

我一定攞出黎講,吾係點同佢過人世

子爵府

manszeki520 發表於 15-8-18 17:31
我一定攞出黎講,吾係點同佢過人世
成世估估下好辛苦,婚姻剛開始咋

複式洋房

引用:Quote:原帖由 fym1011 於 15-08-18 發表終

原帖由 biloveu 於 15-08-18 發表
學melody93949596講,掌握佢經濟大權,保障自己同bb
我都明,如何掌握佢既經濟大權我都仲未識...我諗我資歷尚淺

複式洋房

引用:Quote:manszeki520 發表於 15-8-18 17:31

原帖由 凍奶茶少奶 於 15-08-18 發表
成世估估下好辛苦,婚姻剛開始咋
有朋友講,我太易tum佢會唔識驚。我依家都係觀察狀態,見步行步....

複式洋房

引用:Quote:原帖由 凍奶茶少奶 於 15-08-18 發表

有朋友講,我太易tum佢會唔識驚。我依家都係觀察狀態,見步行步....
根本我係處於劣勢:(

水晶宮

引用:Quote:原帖由+dinosaurmum+於+15-08-16+發

佢都算係一個大男人,講左件事出黎佢會好大反應, 會覺得我唔應該睇佢電話,同埋如果我知道左佢周圍識女仔佢 ...
唔通佢出去搵小三你都唔出聲?咁過人世無意義

子爵府

引用:Quote:原帖由 biloveu 於 15-08-18 發表學m

我都明,如何掌握佢既經濟大權我都仲未識...我諗我資歷尚淺
首先,我會自己列一張家庭開支清單,等佢清楚每月基本開資。

然後睇返大家收入,如果佢有能力,最好比大份D,甚至全部。

首頁

尾頁

跳至