想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前照造影有一邊輸卵管塞左,見左瑪麗生育科醫生話做個腹腔鏡試下通,如通唔到會切左佢,醫生會睇埋另一邊,如有問題會一樣處理,想問下做IVF的jm係咪會咁做?
醫生話如果塞左d積水會影響懷孕機會所以建議做,但有d擔心切左返唔到轉頭,十五十六,希望有jm分享下

大宅

引用:之前照造影有一邊輸卵管塞左,見左瑪麗生育

原帖由 winnie1105 於 15-08-17 發表
之前照造影有一邊輸卵管塞左,見左瑪麗生育科醫生話做個腹腔鏡試下通,如通唔到會切左佢,醫生會睇埋另一邊 ...
我2邊塞 香港吾建議通 因為通番機會好微!系台灣ivf 醫生話我積水吾嚴重 冇切到 直接ivf!所以我覺得聽醫生意見

大宅

回覆:寶貝:) 的帖子

醫生話試通,唔得就切,我諗佢到時係咁依試下,好大機會切

大宅

引用:Quote:原帖由 winnie1105 於 15-08-17 發表

原帖由 寶貝:) 於 15-08-17 發表
我2邊塞 香港吾建議通 因為通番機會好微!系台灣ivf 醫生話我積水吾嚴重 冇切到 直接ivf!所以我覺得聽醫生 ...
想問下你台灣IVF醫生點知你積水唔嚴重?咁最後成功嗎?

大宅

回覆:塞輸卵管+IVF

其實如果你做ivf係唔需要通或者切,當然做左都冇問題。但係你打算幾時開始ivf? 因為切左要休息一排架。

大宅

引用:其實如果你做ivf係唔需要通或者切,當然做

原帖由 smallwei 於 15-08-17 發表
其實如果你做ivf係唔需要通或者切,當然做左都冇問題。但係你打算幾時開始ivf? 因為切左要休息一排架。

...
要等排期,應該下年先有得IVF,醫生話因為我有塞所以見左我搞左輸卵管先

大宅

引用:Quote:原帖由 寶貝:) 於 15-08-17 發表我

原帖由 winnie1105 於 15-08-17 發表
想問下你台灣IVF醫生點知你積水唔嚴重?咁最後成功嗎?
照輸卵管果張x光片就睇到!我第一次放2粒吾得 第2次放2粒中一個!但陀到6個月臍帶扭結冇左!今次放3粒 中哂3(不用恭喜我 未夠3個月怕小氣)

大宅

引用:Quote:原帖由 winnie1105 於 15-08-17 發表

原帖由 寶貝:) 於 15-08-17 發表
照輸卵管果張x光片就睇到!我第一次放2粒吾得 第2次放2粒中一個!但陀到6個月臍帶扭結冇左!今次放3粒 中哂 ...
明白,謝謝,加油

首頁

尾頁

跳至