懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

畀面勳章

元朗友!7月13日Day 1,8月3日排卵,預計預產期係4月18日,大約5W

上星期五用綠D驗到有淺控,等今個星期五深控就去家計會驗孕攞証明

如果順利的話,星期六就可以去容鳳書登記,再飛去屯門醫院排驗唐氏

仲煩緊係屯門醫院生定私家生,屯門就要順產但就方便生咗家人照顧我&睇BB,私家就可以開刀唔洗痛,點好呢?

另外你地會唔會係元朗搵個私家醫生照閃閃?

大宅

畀面勳章

元朗區得三個婦產科醫生?仲有冇其他?邊個好D?幾錢?

馮澍明醫生 電話24783966 覆診+照$680 照結構連DVD $1800 有3D相
診症時間 星期一至五 5:00PM~7:00PM 星期六 2:00PM~6:00PM 星期日休息

何嘉慧醫生 電話24763222 覆診+照$700 冇結構照
診症時間 星期一上午、星期二下午、星期六上午

大宅

DR HO....我就唔SUGGEST你去睇喇...
因為我睇開佢

而家都轉出TST 睇
如果係, 你可以試下DR FUNG.

大宅

畀面勳章

回覆 hangszebb 的帖子

我見好多人都話Dr Ho唔好~

都有諗過出去睇,但又怕臨生前個個月大住個肚都要出去睇會好辛苦...

大宅

畀面勳章

懷孕計算網站

http://huaiyunjisuanqi.51240.com/?riqi=2015-7-13

家計會

http://www.famplan.org.hk/fpahk/ ... s.asp&nscref=30

元 朗 容 鳳 書 母 嬰 健 康 院

http://www.fhs.gov.hk/tc_chi/cen ... ernal_ntwd_mdm.html

屯門醫院婦產科

http://www3.ha.org.hk/tmh/ch/services/02_01_obs.asp#s19

大宅

ching735 發表於 15-8-18 13:51

我見好多人都話Dr Ho唔好~
其實我都有咁諗..但係佢真係唔SO我
我睇左3次
佢700一次
而家我出TST 睇, 係辛苦小小, 都係800一次
但真係冇計...我而家20W+
都仲可以出面睇
遲下再大D我應該會搵DR FUNG

別墅

引用:元朗友!7月13日Day 1,8月3日排卵,預計預

原帖由 ching735 於 15-08-18 發表

元朗友!7月13日Day 1,8月3日排卵,預計預產期係4月18日, ...
報到,预產期4月14日,本身住元朗,但會book qe 生,方便屋企人照顧

私家我會出返九龍睇,之前我同事話馮樹明幾好,但因為好難book又男e生,所以都係出返九龍睇

大宅

畀面勳章

引用:Quote:ching735 發表於 15-8-18 13:51 回覆

原帖由 hangszebb 於 15-08-18 發表
其實我都有咁諗..但係佢真係唔SO我
我睇左3次
佢700一次
dr ho?態度唔好?

大宅

畀面勳章

唔SO你咁串?係唔係因為元朗冇乜婦科醫生,所以佢地唔休做??

我見D人話 Dr Fung $680,價錢大家都咁上下,只係時間有D怪,但我諗我都會睇Dr Fung

馮澍明醫生 電話24783966
診症時間 星期一至五 5:00PM~7:00PM 星期六 2:00PM~6:00PM 星期日休息

大宅

畀面勳章

回覆 makoko820 的帖子

聽聞QE有得免費照結構,真好!不過D人話QE誇區满晒,所以冇得諗...

咁我係唔係應該而家就打去BOOK 馮澍明照閃閃呢?好似BOOK得離就差唔多...

大宅

1981229 發表於 15-8-18 14:03
dr ho?態度唔好?
我最後一次睇佢, 問佢我子宮有個瘤, 話佢知我係包門醫院睇到, 但DR HO一直冇話我知, 問佢睇唔睇到, 佢話有時太細佢未必睇到,
講真傑部機幾清, 咁都睇唔到??
再問佢會唔會影響到我順產
問一次, 佢唔答, 再問...佢就講其他
之後佢有佢講我有我問....

大宅

ching735 發表於 15-8-18 14:11
回覆 makoko820 的帖子

聽聞QE有得免費照結構,真好!不過D人話QE誇區满晒,所以冇得諗...
政府我聽我同事講話要係高齡/本身個胎有事先可以照

大宅

畀面勳章

佢咁都得既? 佢有佢講你有你問,咁睇佢離做乜?

大宅

ching735 發表於 15-8-18 14:24

佢咁都得既? 佢有佢講你有你問,咁睇佢離做乜?
睇私家就係信唔過政府姐好老實...
如果政府d機都睇到, 你私家睇唔到
我仲比$$睇你做咩!?
不過我留番d $$只係睇政府算啦, 反正政府又唔洗$又肯開materna比我
係dr ho度買dha同materna都要500啦....
所以我咪唔再搵佢睇囉

大宅

畀面勳章

政府開materna?咁係唔洗錢定平D?乜野原因會開比你?

我自己有食緊魚油丸、葉酸 & 維他命E,食葉酸前都有諗過食materna,但貴好多囉!

大宅

我第一次去健康院產檢個醫生就開比我,
我話早知唔係私家度買啦
佢問我, 即係你有, 咁我唔開比你喇
我話唔好啦, 你照開啦, 因為一直食, 食到生架嘛
所以佢都開左6 WEEK 比我, 到下次覆診應該會再比,
唔比我都會問佢, 事關真係好貴...
DHA就冇計, 要自己買喇

大宅

畀面勳章

咁即係第一次產檢時,如果醫生冇開就要問佢。 Thanks!要mark低呢D重要資料先得...

DHA 我冇食呀!係應該一知道有咗就食?你食緊乜野牌子?

大宅

ching735 發表於 15-8-18 14:43

咁即係第一次產檢時,如果醫生冇開就要問佢。 Thanks!要mark低呢D重要資料先得... ...
其實我第一次去健康院產檢已經15W
果時睇DR HO, 第一次睇佢佢就開惠氏DHA & MATERNA比我,
咁食到12W, 有次經過問佢D 姑娘過左12W係咪唔洗再食MATERNA
姑娘話係, 但我又係BK 見到好多MAMA話要一直食, 食到生, 如果餵人奶就仲要KEEP住食
之後去健康院檢查
咪順便問埋醫生囉
佢所以就開比我喇

大宅

畀面勳章

咁請問 惠氏DHA & Materna 婦科醫生開幾錢?會唔會仲貴過萬寧?

我諗 Materna 同葉酸一樣,頭3個月對BB影响大D,但Materna比葉酸多好多樣補充,所以食到生都有小小幫助掛...

大宅

ching735 發表於 15-8-18 15:00

咁請問 惠氏DHA & Materna 婦科醫生開幾錢?會唔會仲貴過萬寧?
我係DR HO度買惠氏DHA & Materna , 一共500蚊
我未試過係其他醫生度買
不過我而家唔洗買MATERNA
我只係買DHA
我係藥房買就225一樽囉

首頁
12345...7

尾頁

跳至