懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一胎,請問甘多位jm,系咪一定要落盤先會生架?
依家39週2產檢話個盤未夠落

大宅

BK Milk勳章

回覆:39週問題。

唔一定,我bb好似一直無落盤,醫生話驚我痛好耐先開晒。結果bb 39w5d出世, 朝早穿水,下午開始陣痛,凌晨出世。

加油!

回覆 Saiyee 的帖子

您好Saiyee ,BB 已經足月,就算頭仔未夠落,都有可能會出現分娩先兆,媽媽現階段不妨多D散步,又或者多d用生產球( 有學過同埋有屋企人陪同之下),都有助BB 頭仔會多D進入盤骨。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

引用:唔一定,我bb好似一直無落盤,醫生話驚我痛

原帖由 maxifoxy 於 15-08-21 發表
唔一定,我bb好似一直無落盤,醫生話驚我痛好耐先開晒。結果bb 39w5d出世, 朝早穿水,下午開始陣痛,凌晨出 ...
真系
我怕佢遲遲未落,要催生咋

複式洋房

引用:回覆+Saiyee+的帖子您好Saiyee+,BB+已經足

原帖由 Angela@牛欄牌媽咪專線 於 15-08-21 發表
回覆 Saiyee 的帖子

您好Saiyee ,BB 已經足月,就算頭仔未夠落,都有可能會出現分娩先兆,媽媽現階段不妨 ...
明白

大宅

我都係啊, 而家39w2d, 醫生話個頭仲未好落, 好大機會要催生啦.....
不過其實我又唔抗拒催生ge, 至緊要bb健康!

複式洋房

引用:我都係啊,+而家39w2d,+醫生話個頭仲未好落,

原帖由 leeszeliz 於 15-08-21 發表
我都係啊, 而家39w2d, 醫生話個頭仲未好落, 好大機會要催生啦.....
不過其實我又唔抗拒催生ge, 至緊要bb健 ...
因為人地話催生好痛,所以有d驚

大宅

BK Milk勳章

唔一定要催生既,唔好嚇自己啦。好好享受最後既寧靜⋯

有得瞓就好瞓啦,湊newborn有排你捱⋯

複式洋房

引用:唔一定要催生既,唔好嚇自己啦。好好享受最

原帖由 maxifoxy 於 15-08-21 發表
唔一定要催生既,唔好嚇自己啦。好好享受最後既寧靜⋯

有得瞓就好瞓啦,湊newborn有排你捱⋯:gdni ...
甘我要好好珍惜先得

別墅

我第一胎係催生架,40w6,打針吊水穿水,8個鐘左右就生左
希望你唔使催生,順順利利,同埋好好enjoy bb 仲係個肚既時間啦,佢出世之後好忙架啦

複式洋房

引用:我第一胎係催生架,40w6,打針吊水穿水,8

原帖由 kinnieyau 於 15-08-22 發表
我第一胎係催生架,40w6,打針吊水穿水,8個鐘左右就生左
希望你唔使催生,順順利利,同埋好好enjoy bb 仲 ...
我都想,8個鐘好似好快,好順利呀,因為聽人講有d會催生會好耐先生到

別墅

回覆:Saiyee 的帖子

我諗算好快,不過好痛囉

複式洋房

引用:我諗算好快,不過好痛囉 +

我諗算好快,不過好痛囉
系呀,聽人講催生仲要痛d

別墅

回覆:Saiyee 的帖子

我估因為快,如果自然果種就慢慢慢慢,越黎越痛,但係催生呢,就半個鐘一次開始,好快就到勁痛,所以會覺得痛d?我覺得應該係咁

複式洋房

引用:我估因為快,如果自然果種就慢慢慢慢,越黎

我估因為快,如果自然果種就慢慢慢慢,越黎越痛,但係催生呢,就半個鐘一次開始,好快就到勁痛,所以會覺得 ...
岩呀,應該系感,所以覺得痛d

首頁

尾頁

跳至