懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家 15 週 , 由上星期五開始流啡流到今日都仲有 。 量唔多 , 只係每次去廁所抹的時候有啡 ! 醫生睇過 , bb 心跳正常 ,唔知咩原因流啡 ! 唉 ,已經日日都訓床 , 唔知仲可以點做 。

大宅

take care

大宅

引用:而家+15+週+,+由上星期五開始流啡流到今日

原帖由 misti 於 15-09-02 發表
而家 15 週 , 由上星期五開始流啡流到今日都仲有 。 量唔多 , 只係每次去廁所抹的時候有啡 ! 醫生睇過 ...
我第一胎流啡到生,都係原因不明。只要醫生照過無問題,我就唔理佢....我寶係流到慣

男爵府

回覆:misti 的帖子

我7w, 都流緊啡,下次照要等到9w, 等待好漫長啊

複式洋房

我8w都流啡 有時流到個心都淡埋

樓主加油呀

珍珠宮

回覆:流啡流到好沮喪

如果量唔大就唔需要訓太多,休注意下休息,安全就ok

複式洋房

有我陪妳呀!我都係14W開始流血絲,停左幾日又流粉紅四日!宜家16W,琴晚睇完私家返來又流鮮紅色血。都唔知想點...醫生話我係胎盤前置,應該係胎盤邊流血...宜家除左飲中藥,就係多D訓床。但個❤️依然好灰...希望我地既BB冇事就好了🙏🏻🙏🏻🙏🏻

用戶要求終止服務

我媽話有時太熱氣會流啡,但又拍太早食涼嘢。

大宅

引用:有我陪妳呀!我都係14W開始流血絲,停左幾

原帖由 Monkybaby 於 15-09-02 發表
有我陪妳呀!我都係14W開始流血絲,停左幾日又流粉紅四日!宜家16W,琴晚睇完私家返來又流鮮紅色 ...
我之前都流過2次鮮血 , 勁過泥 M 。每次入院都只係訓床 ,上個星期仲住左5日 。
我都打算睇中醫 。 又聽人講食阿膠好 , 安胎止血 。 希望唔好再流啦。。

複式洋房

你Book邊間醫院生呀?我Book左廣華,上周流粉紅色野我都去左廣華急診,知道政府醫院唔會做到D乜野,但係起碼可以聽到BB心跳,知道BB冇事都安心D。跟住第日醫生巡房我叫她轉介我去睇中醫,結果好好彩,中醫部有位楊姑娘幫我請埋醫生上病房幫我打脈,仲即時吩咐同事幫我煲好藥,送上病房俾我...我真係好好感動!中藥費都唔貴,6劑藥原價600幾,因為係急診入黎,便一半,結果僅300蚊埋單。中藥入邊多數係安胎止血的藥材,飲完第日就冇流了。但琴晚可能係九龍走去荃灣睇私家,操勞左D,又流血啦😢😢😢...唔意思,長氣左!不過我覺得你如果唔安心既,都可以試下我呢個方法去睇急診,然後叫醫生轉介中醫俾你

翡翠宮

加油,臥床休息多幾日可能就冇流喇

大宅

引用:你Book邊間醫院生呀?我Book左廣華,上周流

原帖由 Monkybaby 於 15-09-02 發表
你Book邊間醫院生呀?我Book左廣華,上周流粉紅色野我都去左廣華急診,知道政府醫院唔會做到D乜野,但係起 ...
我係威記 。 上次住左5日都冇人問過 。 我估可能威記冇中藥部

男爵府

我頭15周不断流啡,見到都好無耐,之後既時間好食得,冇事……至今30周又流啡,很煩惱,医院比左一個礼拜病假比我休息,唉!

複式洋房

哦,咁你多D訓床休息呀,好番D再出去睇下中醫啦,呢排落雨,行路唔好急呀...

複式洋房

引用:我頭15周不断流啡,見到都好無耐,之後既時

原帖由 CYMCBB 於 15-09-02 發表
我頭15周不断流啡,見到都好無耐,之後既時間好食得,冇事……至今30周又流啡,很煩惱,医院比左一個礼拜病 ...
恭喜你呀!捱多幾周就可以順利卸貨啦,我地仲有重重難關呀...😂😂😂

大宅

放心啦,我16W流到28W,每星期流少少,而家33W,BB仲好大隻。不過醫生有講過可能足月就出十世!

大宅

misti 發表於 15-9-2 09:41
而家 15 週 , 由上星期五開始流啡流到今日都仲有 。 量唔多 , 只係每次去廁所抹的時候有啡 ! 醫生睇過 ...
我同你一樣而家都係15週呀, 我由13週開始流血, 到而家仲流緊啡都2個星期啦~
醫生話我胎盤低, 而家只可以等個胎盤自己上返去~
雖然我都覺得流到好灰, 但知道BB繼續有長大, 我地可以做既事都做晒啦~
我地一齊加油啦~!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

misti 發表於 15-9-2 09:41
加油,媽媽!

複式洋房

回覆:poonsun 的帖子

我14週流過一次啡, 之後由26週開始間斷流啡,依家岩岩33週穿水入院等催生...
你加油呀,盡量bed rest休息多D!同佢傾計支持佢!Bb會感受到知道的!
我同囡囡都撐到依家,雖然未足月,不過醫生話33,34週器官開始成熟,我先無咁擔心ja
你同bb要一齊加油呀
你地一定得gaaaaa!!!!

公爵府

咁就多訓床,冇到處去喇

首頁

尾頁

跳至