親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

tst1800 發表於 15-9-8 20:58
由年廿七 ~ 年初七 出發,你認為有任何一間航空公司機票 會減價 ?
我呢幾年都係農曆年先有得去旅行,今年農曆年去完大阪,2大1細 坐CX 零晨機出發晚機返,6日5夜,成個package HKD21xxx, 今次比上次早少少book, 仲貴過上年…
我係想問下,如果要坐CX,呢個時間呢個價錢係咪正常?

大宅

carol-rol 發表於 15-9-8 21:43
Sorry,原來我都睇錯左未包稅,新阪急Jalan睇最平yen 73000(5晚), 官網訂yen 72000,你格下價呀。 機票我 ...
Thx!我相公要坐CX, 好貴…

禁止訪問

大宅

tst1800 發表於 15-9-8 23:46
Early Bird 早買 ( 大約今年四月份) CX 旺季東京、大阪機票,由 $5.5K + Tax 起步,只會一路貴,除非天災地 ...

我6月尾問了Travel agent, 有d話未出價錢, 又話無得hold,
拖到衣家, 要買貴野...

大宅

引用:Quote:原帖由+小金鳥+於+15-09-08+發表你真

原帖由 carol-rol 於 15-09-08 發表
我訂左新阪急啦,不過好想住心齋𠴱邊,所以要重新規劃車程先決定
我大致上行程頭2日行心齋shopping, ...
多謝分享,我可以參考下,謝

大宅

引用:Quote:tst1800+發表於+15-9-8+20:58+由年廿

原帖由 joanclm 於 15-09-08 發表
我呢幾年都係農曆年先有得去旅行,今年農曆年去完大阪,2大1細 坐CX 零晨機出發晚機返,6日5夜,成個packa ...
我book聖誕,同你價錢差不多,都係坐cx , 我估大約都係咁上下

大宅

小金鳥 發表於 15-9-9 11:55
我book聖誕,同你價錢差不多,都係坐cx , 我估大約都係咁上下

要長假期先有得去旅行, 又要坐cx, 無計...

大宅

引用:Quote:小金鳥+發表於+15-9-9+11:55+我book

原帖由 joanclm 於 15-09-09 發表
要長假期先有得去旅行, 又要坐cx, 無計...
我都係,小朋友返學係咁,所以1/9出左校歷表,我就立刻book左聖誕先

大宅

小金鳥 發表於 15-9-9 12:54
我都係,小朋友返學係咁,所以1/9出左校歷表,我就立刻book左聖誕先

嗯~

聖誕節去日本好有氣氛

大宅

引用:Quote:小金鳥+發表於+15-9-9+12:54+我都係

原帖由 joanclm 於 15-09-11 發表
嗯~

聖誕節去日本好有氣氛
係,好期待呀,我只係唔想勁凍,因為本身想去北海道

大宅

小金鳥 發表於 15-9-11 15:10
係,好期待呀,我只係唔想勁凍,因為本身想去北海道

have a happy trip!

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 小金鳥 於 15-09-06 發表我bo

原帖由 小金鳥 於 15-09-08 發表
我想請問住過新阪急別館的jm,房間係米都可以?
以我所知,係中央冷氣,會唔會好熱?

...
冷氣ok吖!
我係七月尾去,天氣熱,行至夜晚回酒店時,入房都覺得冷氣ok。

大宅

引用:Quote:原帖由+小金鳥+於+15-09-08+發表我想

原帖由 llyycheng 於 15-09-13 發表
冷氣ok吖!
我係七月尾去,天氣熱,行至夜晚回酒店時,入房都覺得冷氣ok。
Thank you,因為怕中央冷氣,會好熱
想請教多你一樣,如果我想係機場去酒店

在機場買來回車票(係米無指定時間?)
在5號位置上車,坐到尾站就係酒店?
謝謝你

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 llyycheng 於 15-09-13 發表

原帖由 小金鳥 於 15-09-13 發表
是沒有劃定時間的。
妳可以先看班次(好似20分鐘一班),擔心人多可以早點落去排(新阪急餐廳嗰邊出口,其實得兩端出口,一邊寄存行李出口,另一端係经餐廳出,呢邊一出就係機場巴士站,前面有間細細便利店),有些人會帶定飲品和包點上車,一邊坐車一邊食嘢,不過佢地好規矩,帶齊垃圾落車,所以車廂幾乾淨和坐位闊大。

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 llyycheng 於 15-09-13 發表

原帖由 小金鳥 於 15-09-13 發表
O.不好意思,不太記得是第一站或是最後一站,或許要請教其他jm.
淨係記得一路無人落車(因為早上六點第一班車),到新阪急就全部落晒。
或許上到車廂不要坐太後,方便問司機,而且去到會見到新阪急的英文字,不難搵。
放心,佢地工作人員好好人,不怕問,我地只憑New Hankyu Hotel幾個英文字,加埋訂酒店時網頁上圖片,就落車,問咗無錯,就取行李入酒店。

大宅

BK Milk勳章

回覆:llyycheng 的帖子

提提妳:如果早到,又未有房,我地透過email同酒店講~提早寄存行李,咁就可以放低行李,四周去玩。到取房間時候,再回來一拼取行李上房。
重有一點,我地寄妥行李食埋嘢,於是八點幾諗住坐地鐵去心齋橋行吓,第一難題:原來係搭地鐵,因為是平日又正藉上班時間,真係完全唔使移動,係上班人士推到我地移動,個地鐵車廂真係好迫,妳如果又帶小朋友,最好避開上班時間搭地鐵...。

大宅

BK Milk勳章

llyycheng 發表於 15-9-13 08:13
冷氣ok吖!
對不起,我答錯了題,我去的是新阪急,不是新阪急別館。我所分享的全是住新阪急的經驗。(不是別館啊!SORRY)

大宅

引用:提提妳:如果早到,又未有房,我地透過email

提提妳:如果早到,又未有房,我地透過email同酒店講~提早寄存行李,咁就可以放低行李,四周去玩。到取房間 ...
真的唔該你詳細解釋,thank you

大宅

BK Milk勳章

小金鳥 發表於 15-9-13 12:35
真的唔該你詳細解釋,thank you

無留心聽書,TST1800介紹過

不是 "5号巴士", 係機場巴士 "第 5号泊位" Buy Ticket & 上車.

巴士水牌, 係寫住 "大阪駅前" ( 日本巴士, 基本上係寫目的地名, 不是用 "幾号幾号" )

部分班次新阪急落車後, 再去多 1~2個站 ( e.g. Hilton Hotel..)
但所有由機場開出班次, 第一個站, 一定係 New Hankyu 新阪急.

大宅

引用:+本帖最後由+llyycheng+於+15-9-13+12:44+

係喎,之前好似問過都唔記得,thanks

首頁

尾頁

跳至