自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

睇返星期6 單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺, 新聞講媽媽是內地人, 好多人的留言會說 娶大陸女人預左啦, 佢地只會共富貴, 不會共患難...等. 當然都會有例外, 不過唔多啦. 我成日好想係自己的whatsapp group 講下呢d 新聞, 但發覺朋友group 中總有一個娶內地人. 佢地唔係阿伯搵唔到老婆個隻, 而係香港有樓有份唔錯的工. 更加不是宅男. 其中一個由拍拖結婚生仔都只是短短兩年. 其實應該話國內的女人是比較aggressive .

象牙宮

珍珠包包 發表於 15-9-7 11:00
睇返星期6 單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺, 新聞講媽媽是內地人, 好多人的留言會說 娶大陸女人預左啦, 佢地只 ...

我身邊朋友, 生意友, 相熟廿卅人, 娶內地人, 九成都分開. 男性無左一大筆.
有的成了穷鬼. 不再見朋友了. 老婆非特美女的. 生了全留下給男家.

娶內地人, 有情有意, 我只在 TV 看到.

la_source    發表於 15-9-9 14:17
wuwucancan    發表於 15-9-8 11:30
tkkmama    發表於 15-9-8 09:44
stefonie    發表於 15-9-8 09:03
車仔人    發表於 15-9-8 08:01
girlbear    發表於 15-9-7 15:10
YC9    發表於 15-9-7 13:57
wcpcelia    發表於 15-9-7 13:54
basketboy    發表於 15-9-7 11:52
yanfish    發表於 15-9-7 11:31
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:珍珠包包 發表於 15-9-7 11:00 睇返

原帖由 333s 於 15-09-07 發表
我身邊朋友, 生意友, 相熟廿卅人, 娶內地人, 九成都分開. 男性無左一大筆.
有的成了穷鬼. 不再見朋 ...
B6女人大大部份 有錢未有情囉
有義 咩嚟㗎。。

333s    發表於 15-9-8 08:25
Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

大宅

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場? 身邊愈來愈多人娶內地人.

我之前分享過一個case,好彩冇不幸事件發生,但男人就日日要拍安眠藥

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

珍珠包包 發表於 15-9-7 11:00
睇返星期6 單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺, 新聞講媽媽是內地人, 好多人的留言會說 娶大陸女人預左啦, 佢地只 ...

識一個男性朋友, 之前結過兩次婚 (都係香港人)...

佢同第2個老婆離婚幾個月後, 即刻同個大6女人結婚...
個女人仲要有1個仔 (唔係朋友所生)...
原來, 個 B6 仔係雙非, 咁啱夠歲數返幼稚園...
我問朋友點解結得咁突然... 佢話: 真心相愛!!

近排, 聽講佢老婆批咗單程證...
我真心祝佢好運!!

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場? 身邊愈來愈多人娶內地人.

正正經經,門當戶對(包括家庭背景,學歷,年齡)的婚姻,有好下場的多的是。
但好多係老夫少妻,本身係娛樂場所識,個男人上去騙婚,或者娶返來的女人本身帶有目的性,就好難有好下場。

1bear1dream    發表於 15-9-8 07:24
milk323    發表於 15-9-7 13:08

禁止訪問

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:睇返星期6 單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺, 新

原帖由 珍珠包包 於 15-09-07 發表
一年都見過啦。年尾識,9月結婚

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 珍珠包包 的帖子

我都識有朋友娶B6老婆, 老實講, 我係好唔like B6, 所以有時gathering都特別要小心, 怕講錯嘢

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

引用:正正經經,門當戶對(包括家庭背景,學歷,

原帖由 oooasis 於 15-09-07 發表
正正經經,門當戶對(包括家庭背景,學歷,年齡)的婚姻,有好下場的多的是。
但好多係老夫少妻,本身係娛 ...

大宅

BK Milk勳章

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場

我眼見娶b6女嘅港男9成9都冇好結果,,,有好結果個啲,個男本身都係b6落黎,或者經常跟父母返鄉下,係同鄉度揀個黎娶

ms_maybb    發表於 15-9-8 09:21

男爵府

我62想娶b6...
個b6只大我幾年咋
而家睇落正正常常,好似咩都唔貪
但結左婚會點都未知
希望唔會係悲劇收場
講真,差成三十年,唔係為錢唔通貪我62靚仔?
但我62話唔係,冇野俾佢呃,呢個心地好好。。望就咁望啦

子爵府

一個女人在內地打工,人工$2-4000,
突然有個係外地黎既男人,話自己搵$20000~
當堂以為自己執到寶!嘩~
高自己人工十倍!嫁左佢咪唔使做!
拿拿臨"真心相愛"
結婚生仔一條龍~落到黎先發現!
居住環境仲細過大陸既廚房!
物價又高~租金又貴,
飲食文化環境又完全唔同!
雞碎咁多家用包晒全部洗費~

個落差咁大!唔難理解中港婚姻會離婚~

jewelry~day    發表於 15-9-9 00:35
bik1229    發表於 15-9-8 21:50
lingbelle    發表於 15-9-8 09:41
333s    發表於 15-9-7 15:14

水晶宮

男性朋友,身型肥,髮型已開始似河童。

識到個幾好樣嘅後生B6女。

香港男人響國內好有市場。

珍珠宮

引用:一個女人在內地打工,人工$2-4000,突然有個

原帖由 肥豆媽咪 於 15-09-07 發表
一個女人在內地打工,人工$2-4000,
突然有個係外地黎既男人,話自己搵$20000~
當堂以為自己執到寶!嘩~
agree

子爵府

2018復活節勳章

睇下娶果個咩人, 身邊都有人娶B6, 仔女都差唔多10歲, 暫時都中規中矩
不過B6婚前婚後真係2個樣

珍珠宮

我舅父多年前娶個BIG 6, 冇小朋友, 結左婚足7年, 個女人即走佬, 無影無蹤

大宅

BK Milk勳章

但我叔父是一個很好的事例, 他去廣州娶老婆,先後生了兩個兒子,
到叔父年紀大了,加上身子差,不能工作, 叔母就肩負起家庭的擔子,
外出工作,又照料家中各人,從沒有一句怨言!
一起走下去! 雖不是大富大貴,但都很幸福!
仲有一個事例:
我媽有一個朋友, 都係返去大陸娶老婆, 他們兩公婆無仔女,
男的年紀大,也是身子不好,沒工作,退下來, 也是做老婆的,養起頭家, 大家有時間有錢,又會週圍去下旅行,都幾恩愛,雖然一齊都係窮,但都OK, 沒有半句怨言!
我身邊遇到的事例都好好!
反而香港的, 大家都係香港土生土長, 結埋10幾年, 仔都大個, 都一樣離婚!
所以呢個唔可以一口咬定!

333s 發表於 15-9-7 11:23
有的成了穷鬼. 不再見朋 ...

伯爵府

大6女人點對佢老公我冇意見,但之前同個大6女人講起劉華部電影失孤,佢竟然話真係有d父母揾失蹤兒女揾足幾年,甘傻。佢都有一仔一女,甘既說話都講得出

首頁
12345...7

尾頁

跳至