自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

就着這個悲劇和過往的類同的事件, 我都有同阿仔講希望你唔好娶大陸女人, 因為她們自小欠缺倫理道德教育。 亦因無神論, 並沒有宗教課, 心靈教育有缺失, 所以會見好多女人為一張香港身份証願意嫁老頭, 能共富貴不能共患難。

別墅

大陸女人都有好既
我朋友同大陸人結婚生左小朋友
女既係香港同99 住同有職業
男既北上住
男既話好好,當然我眼見男既又無周圍攬女
都算唔差既老公

大宅

引用:我62想娶b6...個b6只大我幾年咋而家睇落正

原帖由 aibaba 於 15-09-07 發表
我62想娶b6...
個b6只大我幾年咋
而家睇落正正常常,好似咩都唔貪
咁似你62想呃人多d囉

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:正正經經,門當戶對(包括家庭背景,學歷,

原帖由 oooasis 於 15-09-07 發表
正正經經,門當戶對(包括家庭背景,學歷,年齡)的婚姻,有好下場的多的是。
但好多係老夫少妻,本身係娛 ...

simple is the best~

男爵府

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場

唔好話咩,我之前讀果間中學勁多新移民同學。
佢地啲男友關係玩到好亂

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

肥豆媽咪 發表於 15-9-7 13:06
一個女人在內地打工,人工$2-4000,
突然有個係外地黎既男人,話自己搵$20000~
當堂以為自己執到寶!嘩~
AGREE唔係話佢地唔好
但係真係好多都 好勢利

333s    發表於 15-9-7 15:16
願身邊人皆有所歸

珍珠宮

識人又係人到中年,尚未娶妻。佢啲親友介紹個大6女俾佢。後來結婚無奈就現形,又話屋企人要做生意攞錢,一陣又話返鄉下擺結婚酒,後來覺得唔對路就離婚了

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

又OK bor, 表哥老婆好nice, 係文化差異有時有D搞笑野
佢落黎見到香港D屋豆腐潤咁、結咗婚都在大陸買樓住
前年生咗BB、都唔想來香港生、係我姑媽死都話香港好先順老人家意
一生完出院、第二定第三個星期(月都未坐完XD) 已經抱住BB返大陸千尺豪宅了!(仲有工人+阿媽照顧) 落黎生仔應該係佢人生最辛苦既時候

333s    發表於 15-9-7 15:16

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場? 身邊愈來愈多人娶內地人.

我識個男人,前後結婚離婚三次,都係大陸女人。之前佢有樓,有車,有自己公司,係大陸都有樓。但依家咩都冇,仲破埋產,係元朗租人屋住。佢最後果個老婆,直頭結婚後都唔來香港住,攞到身份證後就要求離婚兼火速搵到另一個港男。最近係元朗偶遇呢個男人,言談舉止感覺已經唔多正常。

象牙宮

oni2 發表於 15-9-7 14:59
又OK bor, 表哥老婆好nice, 係文化差異有時有D搞笑野
佢落黎見到香港D屋豆腐潤咁、結咗婚都在大陸買樓住
前 ...

我有几个內地友.. 有錢. 每次來港, 我要請佢食飯. 我去國內. 佢都很照顧. friend.
人品唔差. 各地買地... 佢說不想住 HK.

在港有樓, 空置, 來港多數不住, 住一晚酒店/ 即回內地.

內地人, 目標非 HK, 而是出國.

離婚的几个內地友, 去加去美. 再婚. 此就是佢地所求的.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

講真偏遠山區的可能較窮, 普通耕田個廁所都大過香港個間廳啦

伯爵府

畀面勳章

有時朋友,親人,聚會,食飯都想講下但緊有一兩個巳娶了b6的男人係附近,所以唔會講

伯爵府

畀面勳章

我識幾個貪錢貪到出哂面,b6人。比較懶同貪心d,生左3個,但起碼無叫做發生咩慘劇。

另外一個,手腳唔乾淨,蝦奶奶蝦得好緊要。自私貪心,懶,又手腳唔乾淨。。。最終都騙到半層樓番黎,但暫時仲叫正常地一家3口。

另外一個,見佢同奶奶一齊住,把口好勁,不過我覺得佢奶奶都係麻煩,雙方有問題,一早未結婚時巳騙港佬在大陸買左層樓,嫁黎香港同奶奶同住公屋,日日互片,大陸樓收租就全歸女家,港佬在港一個人做野,要比家用同住既呀媽,佢媽日呻夜呻唔夠用比得小,港佬又要比家用老婆同個囡生活,又要供大陸樓,基本上大家都唔夠洗,港佬回家每天聽老婆同呀媽互數,錢又搵極都唔夠,個囡一有長小小既假期,老婆必帶走返大陸住一頭半個月。變左寂寞港佬一個。

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我啊叔系大陸腳仔按摩時識左佢老婆。雙方相差十五年。我阿叔一d錢都無。我地都有心理準備佢老婆攞咗身份證號走人。點知佢地宜家已經結咗婚成十五六年。兩個仔仔仲系高材生。阿嬸仲識炒股票,買咗三層樓收租。養起全家。對我地都好客氣,好有禮。

stefonie    發表於 15-9-8 09:22

大宅

真心講句.娶大6的女人,希望他們有好下場.我身邊的朋友,9成9上左大6的廠,之後全部離婚收場,睇下我們的小恩子. 為了照顧小朋友,睇小下個老公,的小朋友就變左要在單親家庭長大

大宅

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場? 身邊愈來愈多人娶內地人.

識兩個都係咁,富貴時小鳥依人,老公一破產,即刻離婚。

侯爵府

我有親戚娶左個國內女仔,專業人士,我又覺得佢幾好

子爵府

唉!我親眼見過個衰B6婆扮豬食老虎!我舅父好慘。。。

珍珠宮

引用:Quote:珍珠包包+發表於+15-9-7+11:00+睇返

原帖由 333s 於 15-09-07 發表
我身邊朋友, 生意友, 相熟廿卅人, 娶內地人, 九成都分開. 男性無左一大筆.
有的成了穷鬼. 不再見朋 ...
自己選擇的結果!

子爵府

我阿嫂都係大陸人,
拎左單程都3~4年,
但個人比較文靜同唔多出聲。
佢好彩唔識打扮~
佢細我一個月,
但出黎似大我好多年!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

首頁
12345...7

尾頁

跳至