婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ky0416+於+15-09-10+發表我都

原帖由 katrina101 於 15-09-10 發表
而家結局係和好 我唔想有人話我99知 我上網唱佢 又攪一輪 我都想型 但型左個post 輸左個家嘛 佢地思想 我地 ...

網絡上很多東西都是假的,無論幾多人要你再post ,都要全力保護自己,保護真實的家。啖氣出左,呻完,就要小心保護自己了。加油!

別墅

引用:Quote:原帖由+katrina101+於+15-09-10+發表

原帖由 yamaneko 於 15-09-10 發表
網絡上很多東西都是假的,無論幾多人要你再post ,都要全力保護自己,保護真實的家。 ...
岩!

大宅

引用:結局:奶奶落車,現在顯得好似樓主係衰人。

原帖由 anan3388 於 15-09-10 發表
結局:奶奶落車,現在顯得好似樓主係衰人。樓主腦筋急轉,最緊要係夫妻關係,於是樓主攬住奶奶喊,話自己一 ...
唔該哂大家可以睇下,唔好再叫樓主再打了

別墅

引用:Quote:原帖由+anan3388+於+15-09-10+發表結

原帖由 可樂餅 於 15-09-10 發表
唔該哂大家可以睇下,唔好再叫樓主再打了

子爵府

回覆:DEL

你奶奶正—系掛羊頭賣狗肉的那類基督徒

別墅

珍珠宮

雖然睇唔到結局,但我嘅諗法係:尊重樓主決定。。
不過我自己覺得,尼度咁多jm支持,其實俾男家嘅人,身邊朋友知道或睇到,可能係件好事。。起碼睇到“婆迫媳反”嘅前因後果,而唔係單純媳婦無家教亂發脾氣。。。
什至乎教會啲人睇到,應該勸戈位99同佢阿媽應該檢討自己嘅行為,多作靈修,去做番一個真正嘅教徒!
放過人等同放過自己!

公爵府

Bobo113 發表於 15-9-10 19:21
你奶奶正—系掛羊頭賣狗肉的那類基督徒
我所認識的基督徒都是說一套.做又另一套...

大宅

唔制呀!我走晒寶呀…呀烏,無得睇返喇

大宅

回覆 anan3388 的帖子

我搵唔到你開嘅 po 呀

洋房

保護自己啊樓主,
我地好明白事理白。
上來的目的係呻下啫,
無話係咪要型及淆底事,
呻完又一條好漢!

伯爵府

引用:我都唔明樓主你點解要淆底講得出嚟你就預咗

原帖由 ky0416 於 15-09-10 發表
我都唔明樓主你點解要淆底

講得出嚟你就預咗人地會知
呢位JM好似過份咗D喎,你又唔系過埠新娘,又唔明在果D環境樓主要面對D乜?你唔知海外華人社會有幾咁夾窄,系樓主冇指名道性,但佢已講咗佢住邊個城市,99做乜職業,99執業的地方,已經有人話去唐人街示威,有人話識佢99,而家佢唔止要面對男家,仲有唐人街D3姑6婆,99教會D弟兄姊妹,你睇完就算,樓主重要在果到生活,點可咁講嘢架!

別墅

引用:Quote:原帖由+ky0416+於+15-09-10+發表我都

原帖由 JFL 於 15-09-11 發表
呢位JM好似過份咗D喎,你又唔系過埠新娘,又唔明在果D環境樓主要面對D乜?你唔知海外華人社會有幾咁夾窄, ...
Thanks

子爵府

親子王國15週年勳章

katrina101 發表於 15-9-8 14:54
係 我99係中醫 自己有診所 住9000尺 雖然口賤 但投資好叻 有幾層樓 我係工作假期識到我老公 我第一次見99 …

I've missed the whole story, when I see the above that gives me a better picture.

ur MIL might have seen many working holiday gals 靠 pregnant 拎 PR then 秋後腿, 難怪 how they treat u. if u are not that type, prove it with actions. add oil.

別墅

引用:katrina101+發表於+15-9-8+14:54+係+我99係

原帖由 Lower_Primary 於 15-09-11 發表
katrina101 發表於 15-9-8 14:54
係 我99係中醫 自己有診所 住9000尺 雖然口賤 但投資好叻 有幾層樓 我係 ...
唔好意思呀 我今次真係想分享我既唔開心但真係蠢 打左好多資料 jm唔好再remind大家佢資料啦 thanks 我明白你意思 的確好多人想呃pr 但我就唔係啦 講真我中意香港多d lor 有親人有朋友 我好似麻煩左大家咁 我諗呢個acc我唔用啦

禁止訪問

大宅

Clarielulu 發表於 15-9-11 01:23
回覆 anan3388 的帖子

我搵唔到你開嘅 po 呀

在呢個po #434

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

無上嚟兩日,miss 左好多

不過知道樓主最後收復到你 99 都替你高興,但最終都係要導你 c6 企喺你果至會有好日子過加油

男爵府

回覆 Lower_Primary 的帖子

呢位jm快啲delete番啲資料啦。 一陣比樓主個裙腳仔老公同惡奶奶知道都唔知會唔會對樓主做啲咩恐怖野。。。

首頁

尾頁

跳至