親子旅遊

跳至

首頁
12345...20

尾頁

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-9-13 13:32
咁我5晩都無執房!請問有無洗潔精,我朝早打算係Apt食,午同晩先出去食,床鋪係咁E卷埋就算

...
有2包洗潔精, 另外一SET 新的百潔布, 碗布....其他的設備, 應有盡有, 齊全過我屋企好多. 不過, 唔記得話你知呢間 apartment 的缺點, 就係張被唔夠柔軟, 一D都唔舒服.
同埋熱水爐唔知係咪儲水式, 我第一晚傻更更唔知道, 沖到一半D水變凍 (我係第4個沖)

之後第二三晚就冇問題出現過, 好彩!

珍珠宮

amon28 發表於 15-9-13 15:43
回覆 MissMaMa 的帖子

睇到d相,真係引死人啦!好想去呀!之前見你馬爾代夫,已經令我非去不可,計劃16年 ...
多謝你咁捧場追我的POST 朋友話我D相好毒, 話睇完都好想去, 哈哈至於買機票問題, 因我買機票時未confirm D 假期係點放, 長定短又唔知, 咁不如買張單程啦. 同埋張單程太抵, 機票連稅唔計行李, 一家三大一小, 只係$5400咋! 我咁諗, 就算回程冇 Promo, 點都唔會貴得去邊. 不過, 正如我預計之中, 其後 air asia 同 scoot 都有 promo, 不過我想stopover 星加坡玩幾日, 所以就買 scoot.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:LongRyan 發表於 15-9-13 13:32 咁我

原帖由 MissMaMa 於 15-09-13 發表
有2包洗潔精, 另外一SET 新的百潔布, 碗布....其他的設備, 應有盡有, 齊全過我屋企好多. 不過, 唔 ...
thx

明天會更好~~

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

正喎

男爵府

2018復活節勳章

回覆:開心分享: 2015 暑假黃金海岸11日9夜超好玩之旅

仲想問埋paradise country 同currumbin wildlife 系咪差不多? 都系睇動物,邊個好玩d

男爵府

引用:Quote:yenyenlau 發表於 15-9-13 14:55 htt

你住幾多晚, 點解要分2間? 另外$1200 / $2000+ 是你訂的價錢嗎? 你聖誕去? 還是訂了好高級的房型? :questio ...
住4晚,分2間是想玩下唔同的酒店
價錢是旅行社報俾我,住一般double deluxe

男爵府

引用:Quote:yenyenlau 發表於 15-9-13 14:55 htt

你住幾多晚, 點解要分2間? 另外$1200 / $2000+ 是你訂的價錢嗎? 你聖誕去? 還是訂了好高級的房型? :questio ...
聖誕去

洋房

1. 香港 -- 吉隆坡 -- 黃金海岸 (Air Aisa) 加一件20kg 行李, 加選4個前排座位+1個 quiet zone座位: $6484

如果唔轉去新加坡
直接黃金海岸>吉隆坡>香港咁回程
咁來回咪$只係13000左右
圍返每人3千幾蚊渣WO
咁抵玩!?

子爵府

引用:Quote:ctsang1006 發表於 15-9-12 14:34 你

原帖由 MissMaMa 於 15-09-12 發表
Wet N Wild, Paradise Country, Movie 全在同一地方, 步行可到 (如不介意步行 15-25 min)
Sea World 在另一 ...
thanks so much

珍珠宮

travellingbros 發表於 15-9-14 11:02
1. 香港 -- 吉隆坡 -- 黃金海岸 (Air Aisa) 加一件20kg 行李, 加選4個前排座位+1個 quiet zone座位: $6484
...
係呀,好平呀d廉航機票

珍珠宮

yenyenlau 發表於 15-9-14 10:50
住4晚,分2間是想玩下唔同的酒店
價錢是旅行社報俾我,住一般double deluxe
你買的package幾錢?除左4晚gold coast,另外仲會去邊?如果你頭2晚QT,後兩晚Hilton會好d,因為Hilton各方面都會好過QT。

珍珠宮

yenyenlau 發表於 15-9-14 10:50
聖誕去
聖誕去你要有心理準備,你預左好多地方都唔開,樂園,餐廳,超市。。。都關,不過你住酒店會好d,可以喺酒店食。

珍珠宮

Snow 發表於 15-9-14 10:40
仲想問埋paradise country 同currumbin wildlife 系咪差不多? 都系睇動物,邊個好玩d

...
基本上paradise country有的,currumbin都有,應該只係冇採礦同馬術表演。。。我鍾意currumbin多d

男爵府

MissMaMa 發表於 15-9-12 12:30
這個暑假, 我們一家又出動了! 這次的目的地是澳洲黃金海岸 (11天9夜) + 星馬 (5天4夜).
這帖子是分享黃金 ...
你每次旅遊都計劃得很周詳,旅費又用得精明!謝謝你那麼詳盡的分享,等追!

子爵府

引用:這個暑假, 我們一家又出動了! 這次的目的地

這個暑假, 我們一家又出動了! 這次的目的地是澳洲黃金海岸 ...

男爵府

引用:Quote:yenyenlau 發表於 15-9-14 10:50 住4

原帖由 MissMaMa 於 15-09-14 發表
你買的package幾錢?除左4晚gold coast,另外仲會去邊?如果你頭2晚QT,後兩晚Hilton會好d,因為Hilton各方 ...
頭2晚hilton,尾2晚QT,因為平d.....haha, 而且hilton有kitchen, for 25/12黎講好d!
我5日gold coast , 4日cairns
我都預左聖誕差d,不過都應該只係25號掛....搏一po

珍珠宮

20080909 發表於 15-9-14 14:08
你每次旅遊都計劃得很周詳,旅費又用得精明!謝謝你那麼詳盡的分享,等追!
...
謝謝支持!希望大家都可以平玩又玩得開心

珍珠宮

yenyenlau 發表於 15-9-14 17:43
頭2晚hilton,尾2晚QT,因為平d.....haha, 而且hilton有kitchen, for 25/12黎講好d!
我5日gold coast , 4日ca ...
咁你記得預早喺超市入定貨,25/12煮大餐

子爵府

引用:這個暑假, 我們一家又出動了! 這次的目的地

這個暑假, 我們一家又出動了! 這次的目的地是澳洲黃金海岸 ...
你在GC可落水??

珍珠宮

232 發表於 15-9-14 21:36
你在GC可落水??
最高溫度的幾日, 日間有廿六七度, 我地有去水上樂園呀, 非常好玩! 不過surfers paradise 的海灘太大浪喇, 根本游唔到, 只係for 滑浪, 我地就冇落水.

首頁
12345...20

尾頁

跳至