懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期4號半夜突然好肚痛, 之後去咗厠所坐咗都幾耐, 痛到出哂汗, 全身濕哂, 幾驚吖!我已經唔識分攪肚痛定小豆有事…
跟住8號半夜又肚痛走咗去厠所, 但今次就無all過任何嘢, 到近天光又陰陰痛醒過, 到瞓醒就有“啡色”啦…好似m最尾個兩日咁!大約斷斷續續流咗幾日, 之後到琴晚又有少少痛醒咗, 我而家7wk, book咗17號先第一次睇私家醫生 , 我想問如果好似我咁, 應否提早少少還是等多幾日,到17號

子爵府

回覆:好擔心, 求經驗jm! 流啡, 唔知阿b是否正常穩定呢?

下,你有肚痛仲等?入急症啦!我嗰陣一流啡就入急症,私家同政府都入過,即刻同我照,無事就開安胎藥返去卧床。你不如入急症啦,有肚痛擔心係宮外孕咋

大宅

但我係陰陰痛咁,多數係半夜, 痛一陣又無事! 如果去到急症等2個鐘後又唔痛, 到時會否被醫生鬧?或者話我大驚小怪…

大宅

有流啡(都係血)公立醫院即比你照,唔使等。最多係等婦產科醫生落黎。

大宅

ChristineWan 發表於 15-9-13 23:11
上星期4號半夜突然好肚痛, 之後去咗厠所坐咗都幾耐, 痛到出哂汗, 全身濕哂, 幾驚吖!我已經唔識分攪肚痛定 ...

仲諗?即刻call白車入急症室啦。

大宅

apple_sss22 發表於 15-9-14 00:23
有流啡(都係血)公立醫院即比你照,唔使等。最多係等婦產科醫生落黎。

亦都有機會上咗婦科病防先,不過就唔知等幾耐先有婦科醫生同你照超聲波,都可能要等兩三個鐘

禁止訪問

回覆:好擔心, 求經驗jm! 流啡, 唔知阿b是否正常穩定呢?

大宅

回覆 ronwong 的帖子

今日已經星期一, 如未入院不如問下你私家個姑娘可唔可以插個隊, 記得講清楚流啡, 通常會幫仔特別安排

大宅

多謝各jm意見, 我剛去醫院睇完急症啦, 照咗ultra sound 醫生話個胎係子宮度, 見到有心跳, 流啡係可能作小產吧! 有人無事繼續陀, 但也有人會真係小產… 正如有些jm講, 政府最多叫你番去休息下, 醫生話無藥食架!
不過, 睇完安心d, 起碼知阿b無事, 過兩日第一次產檢再同醫生講

洋房

回覆:ChristineWan 的帖子

咁你要好好休息啦!唔好太操勞,祝福你同BB,一定無事!

複式洋房

要訓床呀, 我個時又係作小產, 流左幾日啡先去睇急症, 仲比醫生話做咩咁遲先睇... 之後請左一星期sick leave留家休息, 大部份時間訓床, 訓左幾日之後就無再流啦. 所以唔好周圍走啦

別墅

我嗰時懷孕初期都有流啡,bbs 已經出世啦,擔心搵醫生照下,放鬆心情

大宅

ChristineWan 發表於 15-9-14 15:58
多謝各jm意見, 我剛去醫院睇完急症啦, 照咗ultra sound 醫生話個胎係子宮度, 見到有心跳, 流啡係可能作小產 ...

照到心跳就安心好多,最緊要confirm唔係宮外孕,叫醫生開一至兩週病假休息一下啦

大宅

Cherryfung0, 你醫生咁好比一星期假你, 我今日個醫生好似講到唔洗休息咁, 無咩特別吖!到最後竟然好不願意咁問, 需要2日假休息下嗎?我話好吖, 跟住就真係兩日假咁多

大宅

回覆 tmchan1234 的帖子

係吖, 起碼知唔係宮外孕, 安心多, thanks

大宅

回覆 47Anki 的帖子

Thank you

大宅

回覆 Sandy.hhp 的帖子

恭喜你, 祝福你同bb都快樂健康

首頁

尾頁

跳至