想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

唉、 試咗幾個月都仲未 bingo,唔知係唔係年紀大......真係有唔開心,唔知點算好?
有冇sis 都係咁?有冇辦法呀?

大宅

1)有無計排卵日先開工?
2)分泌最'杰'最多之日開工易中
3)有無戒冷飲?
4)多食花膠易著床
5)dodo之後唔好立即起身喎
6)去旅行換下環境可能得
7)叫親朋帶bb來屋企張床瞓下, 沖喜
原文章由 little12 於 08-7-6 23:07 發表
唉、 試咗幾個月都仲未 bingo,唔知係唔係年紀大......真係有唔開心,唔知點算好?

大宅

唔好唔開心, 我第一胎都要一年先至有, 加油啦!

大宅

原文章由 little12 於 08-7-6 23:07 發表

我試咗成年都冇, 唔好灰心. 你試吓用探熱針副助吓, 會更加清楚幾時排卵的.

禁止訪問

珍珠宮

me too.... very disappointed everytime see Miss M come

大宅

I am also sad as my M just come!! I have tried 2 cycles and failed. I find 排卵日 by temperature, david paper and 分泌............... I am already 35.5 age and cannot wait so long la. My cycle is also not short (around 35-40 days) and only around 9 - 10 cycles per year .....so fewer chances than other women!!!! Very unhappy and waiting for the next 排卵日

大宅

多謝各位 sis 的鼓勵呀!!
我巳經有
1)有計排卵日先開工
2)無戒冷飲
3)食多咗花膠易著床
4) 墊高pat pat
5)開工之後無立即起身喎

但近來分泌都不太多,又曾割卵巢瘤,所以好担心

請問点用探熱針計幾時排卵??
同埋乜嘢係 D 仔?
THANKS!!

大宅

原文章由 wm720915 於 08-7-7 14:14 發表
唔好唔開心啦!
我同你一樣都係試咗幾個月都唔得
你想快啲,咁你有冇量體溫?用d仔呀?
do do 完墊高 pat pat 呢?

我哋一齊加油!!
不過講真,每次 M 小姐嚟都好失望囉....

大宅

原文章由 mooncake3818 於 08-7-7 12:08 發表
唔好唔開心, 我第一胎都要一年先至有, 加油啦!

你 BB 依家幾大呀?真係好羨慕啊!
祝你生個 肥白肥白 健健康康 的BB啊!
希望我都早啲有好消息啦!

禁止訪問

大宅

我想問吓有冇人持續16日高温,
但驗孕棒就仲未驗到有線呀?
唔該...

大宅

原文章由 wm720915 於 08-7-8 11:11 發表
請問点用探熱針計幾時排卵??
同埋乜 ...

我都有用探熱針量體溫,
你可以去萬O,屈記買支水銀探熱針,
每朝早一瞓醒就口探5分鐘,
mark 低每日溫度,
溫度低的日子,
就係排卵日,
之後持續高溫14-16日就代表 bingo ... [/quote]

明白晒 thanks!!
但啲D仔應該点用呀?

禁止訪問

複式洋房

我都試左4個月啦...之前做曬檢查都無問題, 係咪我比太大壓力自己呢, e+ 日又諗夜又諗生BB既野, 又擔心自己有咩問題, 日日鬱鬱不歡, 好煩呀, 我真係好想快D 有BB 呀....

我無戒凍飲
計排卵期格日DODO
do do 完墊高 pat pat
無量體溫
無用D 仔

因真不想給太大壓力比自己

希望今個月BINGO LA.....等待既過程真係一D 都唔好受啊!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

想問下量體溫係唔係一定要用探熱針架? 可唔可以用'do' 耳仔啲機架?

我都試左3個月, 有用d仔, 從未有過深粗線, 只有淺紅色線 , 所以今個cycle想開始量體溫計幾時排卵

民房

如要報名參加不育講座 (免費) ,請瀏覽以下網頁
http://www.healthbaby.hk/hk-action2.asp?no=38

<<不育新希望>>

研究數字顯示,平均每5-6對夫婦中,就有一對不育。是生理異常? 疾病感染? 還是心理質素影響所致?
究竟怎樣才能增加受孕機會?

生殖醫學科專家- 林淑儀醫生會為你一一探討

講座名額有限,請即報名!

講者 林淑儀醫生(生殖醫學科專家)
日期 2008 年 7 月 20 日 ( 星期日 )
時間 下午3時至5時
地點 尖沙咀科學館演講廳
費用 全免
對象 男女均可(年滿18年歲)
報名 致電3188 8899 與郭小姐報名

報名人士成功登記後,將獲專人確認及於講座前收到入場券換領信

大宅

原文章由 wm720915 於 08-7-9 10:46 發表

d仔計排卵日,好似驗孕咁囉!
每日10:00至8:00 check, (不可用晨尿)
浸3-5秒, check 之前不要飲大量水,
10-15 分鐘睇結果!
你可以搵呢到的 miffymiffy 買架!
佢有說明書 ...

唔該晒啊!
我睇過先知原來啲驗孕棒好鬼貴,幾+蚊先得一支mouth:

大宅

原文章由 aabbccc 於 08-7-9 11:17 發表
我都試左4個月啦...之前做曬檢查都無問題, 係咪我比太大壓力自己呢, e+ 日又諗夜又諗生BB既野, 又擔心自己有咩問題, 日日鬱鬱不歡, 好煩呀, 我真係好想快D 有BB 呀....

我無戒凍飲
計排卵期格日DODO
do do 完墊高 p ...

我都有好似你咁。 成日諗生BB既野, 又擔心自己有咩問題。
所以唯有叫自己放鬆啲,你都係呀

男爵府

aabbccc , little 12 :

我都係試左4個月啦!又成日諗住生BB:hehehe ......睇中E+日日飲中藥+量体温+用D仔+交功課 搞到自己好緊張!:roll 好難放鬆呀 !! 下個cycle真想咩都唔做唔理 順其自然吧!

首頁

尾頁

跳至