婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解佢覺得同6299住唔融合就係老婆唔融入??
點解佢覺得自己夾係中間好辛苦又死都唔肯搬??
點解佢只會覺得自己辛苦,唔會覺得老婆無情情同兩個本來就唔識嘅人住仲辛苦呢??
點解老婆自己生咗BB,自己想湊番多啲都係老婆唔啱??(因為6299老,佢哋想抱想玩就尤佢哋)
自古至今就係存在婆媳問題,點解仲有咁多男人幻想自己係例外??
原來6299嘅威力同小三係差不多恐怖,一樣可以令到夫婦感情破壞
我們係咪就只可以忍,忍同忍呢??

大宅

真系相見好,同住難!
明白你的委屈,但如果老公晤肯搬,再睇下有無方法可以領大家和平共處?

複式洋房

回覆:點解啲男人只會體諒佢老母嘅呢

咁老公同6299相處左二幾三十年,好難要佢一野就覺得要跟晒老婆嗰套咖嘛…

大宅

回覆:Panda668 的帖子

複式洋房

只有你一個係外人,所以只能係你去適應佢哋,唉😔冇人撐自己作戰真係好慘,我都好希望可以分開住😖。。。依加真係唯有忍忍忍忍忍忍忍……

侯爵府

因習慣,骨子裡流佢媽d血!我已冇甘好氣周旋尼d人上。

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原因係佢唔夠愛你(所以無考慮你啲難處)

shmilu_kio    發表於 15-9-23 00:43

珍珠宮

Panda668 發表於 15-9-22 14:20
點解佢只會覺得自 ...
因為佢一直都係咁住, 唔覺有問題, 而家得你一個覺得有問題.

都係"因為佢一直都係咁住, 唔覺有問題"LOR

點解佢只會覺得自己辛苦,唔會覺得老婆無情情同兩個本來就唔識嘅人住仲辛苦呢??
都係"因為佢一直(同6299)都係咁住, 唔覺有問題"LOR

點解老婆自己生咗BB,自己想湊番多啲都係老婆唔啱??(因為6299老,佢哋想抱想玩就尤佢哋)
你自己答左.

自古至今就係存在婆媳問題,點解仲有咁多男人幻想自己係例外??
其實真係有例外, 不過哩個例外唔多.

原來6299嘅威力同小三係差不多恐怖,一樣可以令到夫婦感情破壞
我們係咪就只可以忍,忍同忍呢??
可以有好多方法既, 最WORST咪離婚LOR...................

大宅

可能係有D 女人唔夠愛自己.

或者以為自己可以改變別人.

大宅

回覆 yubw 的帖子

係,我係外人,又冇99咁好戲

民房

回覆:點解啲男人只會體諒佢老母嘅呢??

點解佢覺得同6299住唔融合就係老婆唔融入?? (因為你係外人,所以真係要由你去融入家中)
點解佢覺得自己夾係中間好辛苦又死都唔肯搬??(群腳)
點解佢只會覺得自己辛苦,唔會覺得老婆無情情同兩個本來就唔識嘅人住仲辛苦呢??(自私)
點解老婆自己生咗BB,自己想湊番多啲都係老婆唔啱??(因為6299老,佢哋想抱想玩就尤佢哋) (諗住唔洗自己照顧就放心)
自古至今就係存在婆媳問題,點解仲有咁多男人幻想自己係例外?? (幼自)
我們係咪就只可以忍,忍同忍呢?? (睇你老公有幾愛你)

大宅

回覆 小肥楊 的帖子

我相信絕對係
所以以後我只會愛我同BB

公爵府

咁點解您又肯同佢地住? 自己住唔得咩?

您唔like 就搬囉.....您c6唔肯搬咪自己搬囉

水晶宮

講真,佢同自己父母同住左咁多年,講到"外人"、"小三",應該是後來的你囉.所以,佢期望你融入佢既"家庭",係好正常.
至於係咪真係可以融入到,就睇大家既性格同生活習慣夾唔夾到啦.
但結婚之前無協議清楚,結婚後話因為唔夾而搬走,會困難一點.如果個男人夠獨立,有經濟能力,又夠愛你的話,先至有得傾.
佢選擇痴住佢阿媽,你又選擇痴住佢,咁咪痴埋一舊囉.
想分開佢同佢阿媽,同分開你同你C6一樣咁既難度囉.

大宅

guoda1668 發表於 15-9-22 14:27
真系相見好,同住難!
明白你的委屈,但如果老公晤肯搬,再睇下有無方法可以領大家和平共處? ...
我都係咁, E+決定自己儲一舊首期, 即刻買樓搬!!! (當然係講緊400萬樓下細細地地方)我C6又係咁, 佢自己都會話99有咩唔好, 但到我講果陣, 佢又會話我唔體諒Blablabla....好無奈

大宅

回覆 方方媽媽 的帖子

其實結婚後同住都冇咩沖突,我要返工都唔多時間接觸到,知佢煩吹生BB,我都盡量C6未返屋企我都唔返住架喇
但生咗BB後嘅沖突就未停過,我又唔可以唔返屋企去抖抖氣(因為我好想見BB),當然有好多人話帶BB返娘家,但我C6就係覺得我係到攪事,點解一家人開開心心一齊湊唔得吖??最主要係佢唔體諒同明白我

大宅

回覆 Earlgreytea 的帖子

你自己一個儲??
我現在日日都係咁諗呀,冇人可以依靠,唯有靠自己

大宅

Panda668 發表於 15-9-22 16:09
回覆 Earlgreytea 的帖子

你自己一個儲??
無錯呀!女人就算結左婚, 生左BB都可以靠自己, 努力D慳慳地, 我計過人工夠pass 壓力測試, 到時買到樓C6仲有咩借口話唔搬 JM你都加油!!!

水晶宮

Panda668 發表於 15-9-22 16:06
回覆 方方媽媽 的帖子

其實結婚後同住都冇咩沖突,我要返工都唔多時間接觸到,知佢煩吹生BB,我都盡量C6未返 ...
你帶BB返娘家,唔好話係因為要抖氣,話阿爸阿媽好掛住BB,想見下BB,咁樣會唔會好D?
你C6唔體諒你,你再嘈佢都只會覺得係你鬧脾氣.無謂正面衝突咁多啦,亦無需要再講6299既不是,
不如用下其他計仔,總之可以時時搵到空間抖下,已經萬幸.

大宅

回覆 方方媽媽 的帖子

有咩計仔可以教我嗎??
我現在氣上心頭,除咗可以係到發洩之外,我真係諗唔到仲可以點做
我唔會再靠C6架喇

首頁

尾頁

跳至