夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

追!

珍珠宮

回覆:一切由澳洲開始的故事 (超超長)

追,你的回憶,令我諗起以前,都係傻女一名,

大宅

引用:追,你的回憶,令我諗起以前,都係傻女一名

原帖由 喜喜天使 於 15-09-23 發表
追,你的回憶,令我諗起以前,都係傻女一名,

大宅

不過佢睇落a好信唔過

別墅

加油, 唔開心已過去, 你會揾到更好既

大宅

大宅

(八)
在獅城工作了大約三年,我和A好像老夫老妻亦打算係到落地生根。大家應該成日都聽到獅城有組屋好似香港居屋。同埋獅城嘅政府係可以容許未婚夫妻申請組屋但係當申請成功就要出示結婚證明書。好多情侶都係先申請組屋及註冊,之後才正式擺酒結婚,所以我同A就決定申請組屋及註冊結婚。那時候是2007年10月註冊之後就收樓,但之後我搬入去住先因為雖然註冊左但係未正式擺酒結婚。A係註冊後就返新工作但係工作時間有些不同佢係返下午三點至凌晨12點。而我係返早上九點至下午六點但係大部份時間都要OT。

我同佢關係看似風平浪靜但係其實原來內藏暗湧。A未返新工嘅時候晚上我哋一齊去做gym然後食飯跟住先至各自回家。佢之前每天係獅城工作之後開車返馬國的家。星期六日佢多數留係家中除非有事情要在獅城做。佢番新工之後星期一至五都回獅城我們家睡覺。星期五我同佢都多數去戲院睇淩晨影片。。佢有時候星期六都要工作,初初一個月一次星期六工作而且,但係之後越來越頻密成日都話星期六要工作不能陪我或係要到好遲先可以陪我。我是個工作到十點幾就打算等埋佢一齊放工但係通常佢都叫我唔使等佢自己返屋企先因為佢都可能要OT。係2008年近年尾時,A告訴我公司有training plus annual travel 要去吉隆坡 係聖誕節嗰陣所以我那年聖誕我要自己一個人過。本來我有問過佢可唔可以唔去因為大部份朋友如果有家庭或情侶都會有節目其他單身朋友通常都會回家,所以我會好寂寞。A你話佢都好想同我過聖誕不過冇辦法係公司嘅活動。就係咁我就自己一個係外地過聖誕了。當時我當然相信佢系因為工作嘅關係而唔能夠陪我過聖誕但事實上並如此,我都係係之後先發現真相。

男爵府

回覆:monitorcc 的帖子

大宅

(九)
因為父母都係係香港,所以每年我都會返香港兩次,一次一定係新年另外一次就隨意。係2009年2月我返香港過新年前一晚,本來A之前答應會車我去機場因為我班機係早上六點所以我大約要凌晨三點幾四點就出門口,但係那晚佢兩點還未回家我就瞓着咗啦。突然間門鐘響起,我一開門就見到兩個男人附着A回來原來A飲醉酒差不多不省人事。佢一返到屋企就已經躺在地上,這是第一次我見到佢飲醉酒我還以為佢有什麼事情唔開心所以我就攞佢電話黎睇睇吓知唔知佢發生咩事唔開心。誰不知我睇到佢有好多訊息來自一個女同事,當然呢啲訊息係有曖昧成份,好似情侶互相問候對方返咗屋企未啊,叫佢小心啲,又話多謝你幫忙了什麼,重竟然叫佢做Mrs A即係擺明叫佢做X太,下款重寫成kisses and huges 。坦白講當時我手都震晒但係都記得要有證據所以我馬上仲手機將啲信息拍下拍照特別係嗰個女同事個電話Number。

Bk Jm ,精彩嘅戲玉開始了,有興趣睇我故事嘅姊妹要看清楚時間次序因為時間次序問題我發現咗好多以前懷疑及奇怪嘅真相所以我會盡量打返啲年份及月份落嚟,大家如果有不明白就問我啦!明天繼續update。

男爵府

回覆:monitorcc 的帖子

雖然,你未必響sydney…
但係一路睇,george st間戲院,錢櫃,甜甜,排樓,unsw果d場境出晒黎…

好懷念ar…

Umelee    發表於 15-9-24 17:51

大宅

引用:雖然,你未必響sydney…但係一路睇,george

原帖由 hello_kristy 於 15-09-23 發表
雖然,你未必響sydney…
但係一路睇,george st間戲院,錢櫃,甜甜,排樓,unsw果d場境出晒黎…
你估中,我係Sydney study.

別墅

子爵府

家下仲係星加坡嗎?還是回港了?
我身在星洲追你故事呢!
I support autism acceptance!

大宅

大宅

引用:家下仲係星加坡嗎?還是回港了?我身在星洲

原帖由 Jolly 於 15-09-23 發表
家下仲係星加坡嗎?還是回港了?
我身在星洲追你故事呢!
Now in Korea

子爵府

好曲折吓噃⋯⋯
I support autism acceptance!

男爵府

好睇,留毛支持!

大宅

好睇!留毛!

大宅

複式洋房

最精彩既時候,又要等哈哈

首頁

尾頁

跳至