自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

對方係同級但入職早過我, 算係前輩。 當年教過我好多野, 外國人, 女, 40歲, 佢辭左職下個月走了(返自己國家), 我想送份禮物俾佢,但諗唔到送咩好??

請問大家有咩提議? thanks

大宅

引用:對方係同級但入職早過我,+算係前輩。+當年

原帖由 smartpandagirl 於 15-09-30 發表
對方係同級但入職早過我, 算係前輩。 當年教過我好多野, 外國人, 女, 40歲, 佢辭左職下個月走了(返自己國家 ...
Budget?

伯爵府

手工製品, 例如小小的相架, 或者手飾盒仔, 你去美芯美勞到打個轉, 好多一包包的小手工材料包, 整好送俾佢.....
我唔知你個前輩係點, 但我過往接觸過的外國朋友, 真係都喜歡手作野, 有紀念價值的東西.....我識個D都唔LIKE名牌, 要的係心意野多...但人人唔同...

試過有個朋友, 唔係同事, 外國人, 同佢一齊去個D自拍舖頭, 影左好多相, D相用條繩整到好似掛飾咁, 入落公文袋到俾佢攞走....呢個朋友超開心~~~

溫馨提示, 一定唔好太大件 / 唔好係液體 / 唔好易整爛 / 唔好太重......

珍珠宮

引用:對方係同級但入職早過我,+算係前輩。+當年

原帖由 smartpandagirl 於 15-09-30 發表
對方係同級但入職早過我, 算係前輩。 當年教過我好多野, 外國人, 女, 40歲, 佢辭左職下個月走了(返自己國家 ...
電子相架?內𥚃download 埋你同佢或公司其他同事嘅照片

大宅

引用:Quote:原帖由 smartpandagirl 於 15-09-30

原帖由 lanjarbi 於 15-09-30 發表
Budget?
$2000 ok 嗎?我無set budget 呀… 最唔識買禮物俾人, 但無理由Farewell 俾Cash 架嘛

大宅

引用:手工製品, 例如小小的相架, 或者手飾盒仔,

原帖由 貓山公主 於 15-09-30 發表
手工製品, 例如小小的相架, 或者手飾盒仔, 你去美芯美勞到打個轉, 好多一包包的小手工材料包, 整好送俾佢.. ...
幾好喎… 不過我整手作好差, 唔知圖書館有冇手作書係教人整手工製品?

珍珠宮

BK Milk勳章

深水埗買舞獅擺設

伯爵府

smartpandagirl 發表於 15-9-30 10:48
幾好喎… 不過我整手作好差, 唔知圖書館有冇手作書係教人整手工製品?

或者JOIN個D即學即成班, 我見團購成日有整呢樣個樣個D班...
近期興整皮革, 都興左一段時間囉....

或者叫D手作OK的朋友幫幫手~~

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+lanjarbi+於+15-09-30+發表Bu

$2000 ok 嗎?我無set budget 呀… 最唔識買禮物俾人, 但無理由Farewell 俾Cash 架嘛

...
女士? 酒店spa voucher 或者 香濱!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆:求意見, Farewell 送禮

上次我買了圍巾,本來想買埋雨傘

男爵府

披肩
如果人地要回國
千其唔好買又大又重又佔位既野

好難攞嫁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

同香港有關既紀念品, 例如磁石.

我都覺得絲巾,或者d 手作仔幾好.

珍珠宮

BK Milk勳章

揾埋friend底同事一齊做張A3 farewell card, 傳晒比所有上上下下同事老細寫msg &簽名,當然有埋相襯托更好,如平時公司有function 拍過片,送多條輯錄片比佢喇

大宅

引用:佢返自己國家,嗰度凍唔凍,送條頸巾比佢,

原帖由 pat031288 於 15-09-30 發表
佢返自己國家,嗰度凍唔凍,送條頸巾比佢,佢都用得着
返德國, 我本身都係想送條有牌子的圍巾, 我老公話我無心思, 所以想上黎問意見

大宅

引用:揾埋friend底同事一齊做張A3 farewell card

原帖由 in.carry 於 15-09-30 發表
揾埋friend底同事一齊做張A3 farewell card, 傳晒比所有上上下下同事老細寫msg &簽名,當然有埋相襯托更好 ...
Farewell Card 成班同事會一齊整一張呀, 飯就老闆請, 所以我先想送禮物, 但唔知送咩對方岩心水

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

scarf

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

披肩, 加多張咭留念

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果平時有gathering影相

可以將大家有份d相做相簿

快圖美有得做

唔算太大本又有意思

水晶宮

我囡最近喺朋友生日,專登去做咗D手作,-個相架入面,放哂各同事既合照,佢D朋友好鐘意

首頁

尾頁

跳至