夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

我朋友細我1x年,同男朋友拍拖同居6年,咁啱屋企個雪櫃壞咗,佢話想買Hitachi R-SGxxxxx 因為又慳電又慳位之類, 個男朋友無理佢,過幾日,返嚟鬼死咁開心話要買呢隻,話呀女同事話呢隻R-SGxxxxx好又慳電又慳位,人哋又靚又叻幾識嘢,完全忘記個同居女友其實同樣原因一早揀同一款。

佢話男朋友之前已經話呢個女同事好叻。佢問我其實佢男朋友係咪對個女同事有好感。佢問過佢男朋友,但個男朋友話個女同事本身有男朋友。

佢覺得個男朋友好似緊張其他朋友同同事多過佢,佢一直覺得唔開心成日要同男朋友成班人去猜枚飲酒,但同親佢男朋友講,佢男朋友都話自己中意熱鬧覺得開心,無唔啱。

佢問我如果咁樣分手係咪好傻。

我覺得合理但有啲猶豫。想請教吓大家,睇吓大家有咩睇法,唔該晒。

大宅

引用:我朋友細我1x年,同男朋友拍拖同居6年,咁

原帖由 RAY媽 於 15-10-03 發表
我朋友細我1x年,同男朋友拍拖同居6年,咁啱屋企個雪櫃壞咗,佢話想買Hitachi R-SGxxxxx 因為又慳電又慳位 ...
買電器格下價同意見好平常,你當個女同事係男人就嬲唔落,起碼個雪柜上心

瑪瑙宮

成世人接觸咁多異性, 對某人有好感唔奇, 不過手法可唔可以好 d , 買咪買洗乜提個女同事呀.

我 ex 就係咁, 成日提起某人 (女人) 實係有 d 野.

侯爵府

我朋友細我1x年,同男朋友拍拖同居6年,咁啱屋企個雪櫃壞咗,佢話想買Hitachi R-SGxxxxx 因為又慳電又慳位 ...
分手唔洗理由合理架,期望不一就夠啦!

wcpcelia    發表於 15-10-9 14:16

侯爵府

當事人覺得合理就系合理

男爵府

回覆:RAY媽 的帖子

想分咪分囉!
唔夠好就搵更好。

子爵府

回覆:其實要因為咩嘢分手先至叫合情合理?

未結婚已經咁多接受唔到既問題,結左婚會仲幣架!令願唔嫁,都唔好嫁錯呀!

男爵府

大把人叻過身邊個嗰,講下都冇防姐,有得陪佢出去飲酒猜梅,幾好呀!未鐘意咪吾去囉,呢様野又要分手呀

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:大把人叻過身邊個嗰,講下都冇防姐,有得陪

原帖由 Kristytracy 於 15-10-03 發表
大把人叻過身邊個嗰,講下都冇防姐,有得陪佢出去飲酒猜梅,幾好呀!未鐘意咪吾去囉,呢様野又要分手呀:qui ...
個男仔完全忘記咗女朋友嘅選擇同原因,同時盛讚個靚女同事,仲要一模一樣嘅選擇同原因,所以佢唔開心。

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:成世人接觸咁多異性, 對某人有好感唔奇, 不

原帖由 Nancy20090615 於 15-10-03 發表
成世人接觸咁多異性, 對某人有好感唔奇, 不過手法可唔可以好 d , 買咪買洗乜提個女同事呀.

我 ex 就係咁 ...
我都係咁諗

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:未結婚已經咁多接受唔到既問題,結左婚會仲

原帖由 charmingsam 於 15-10-03 發表
未結婚已經咁多接受唔到既問題,結左婚會仲幣架!令願唔嫁,都唔好嫁錯呀!

...
就係佢都唔細,所以先猶豫。諗吓都係,嫁錯仲煩!

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 RAY媽 於 15-10-03 發表我朋

原帖由 skybiebie 於 15-10-03 發表
分手唔洗理由合理架,期望不一就夠啦!
我覺得係㗎人一世物一世,不過睇多咗呢版,又會諗係咪有時要都要顧及對方感受同合理唔合理,個男仔又好似無咩唔啱吖佢中意熱鬧猜枚,點解要佢改,但同時又點解要個女仔遷就?

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:想分咪分囉!唔夠好就搵更好。

原帖由 hello_kristy 於 15-10-03 發表
想分咪分囉!
唔夠好就搵更好。
係啦,勸佢磨合吓又好似浪費時間。

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 RAY媽 於 15-10-03 發表我朋

原帖由 岚月亮 於 15-10-03 發表
當事人覺得合理就系合理
佢就係怕對方覺得佢唔合理,話佢唔好。

男爵府

俾我都唔開心,
覺得個男友都冇重視過自己,
你話我小氣都咁話,
我會發脾氣,
就算鬧交都係一種溝通方式,
如果磨合唔到就早啲分,
無謂哂時間

男爵府

拍拖…我一向覺得唔值得太花心力去磨合同遷就…拍拖都咁…結左婚仲辛苦

男爵府

兩個人一齊都係想開心,其中一方覺得唔開心,傾過冇改善嘅,就只得分開,勉強冇幸福

侯爵府

引用:Quote:原帖由 岚月亮 於 15-10-03 發表當事

佢就係怕對方覺得佢唔合理,話佢唔好。
都分手喇,使咩對方認為自己好先?
系咪對方一日都認為佢唔好,佢就唔分手?

伯爵府

分手都要合情合理先得?鐘意咪一齊,吾鐘意咪分開,而家既人連婚姻都係咁對待,何況仲拍緊拖

大宅

好似我老公以前咁,我話佢皮膚乾,可以搽某啲野,佢就話唔啦
之後過左幾星期就同我講,今日撞倒個舊女同事,話我老公皮膚乾,教佢搽啲野(我講過嘅),佢仲話人地勁乜乜物物-_-#
我應都無應佢

首頁

尾頁

跳至