夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

分手咪分手, 從來唔需要理由; 更加唔好講理由是否合理.

成日提住另外一個人, 一定有D野, 今日唔分聽日都會分.

浸雞翼先    發表於 15-10-9 22:48

男爵府

而家都唔緊你, 結婚后一定仲衰. 選一個, 佢願意陪你既. 甘先會幸福.

伯爵府

回覆:其實要因為咩嘢分手先至叫合情合理?

係男人嘅角度,我認為佢男朋友係鍾認同事。好簡單,佢答「女同事有男朋友」,意思即係人地有男朋友所以未追到佢。

大宅

有時係咁架啦...不嬲都係唔聽屋企人講聽 其他人哋講架啦

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:好似我老公以前咁,我話佢皮膚乾,可以搽某

原帖由 小靜~ 於 15-10-07 發表
好似我老公以前咁,我話佢皮膚乾,可以搽某啲野,佢就話唔啦
之後過左幾星期就同我講,今日撞倒個舊女同事 ...
咁你原諒到老公嗎?

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:分手咪分手, 從來唔需要理由; 更加唔好講理

原帖由 mini1204 於 15-10-07 發表
分手咪分手, 從來唔需要理由; 更加唔好講理由是否合理.

成日提住另外一個人, 一定有D野, 今日唔分聽日都會 ...
我就係有啲咁嘅感覺,所以第一反應係贊成分手揾過個。但又好似個男仔講錯一句,我就做炸兩去話佢心裡面聽第二個人話,所以上嚟請教大家。謝謝你同大家的意見,其實好安慰,起碼唔係得我一個聽完好似多心。

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:係男人嘅角度,我認為佢男朋友係鍾認同事。

原帖由 gk678 於 15-10-07 發表
係男人嘅角度,我認為佢男朋友係鍾認同事。好簡單,佢答「女同事有男朋友」,意思即係人地有男朋友所以未追 ...
謝謝男仕意見,更確定。

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:分手都要合情合理先得?鐘意咪一齊,吾鐘意

原帖由 肥肥寶 於 15-10-04 發表
分手都要合情合理先得?鐘意咪一齊,吾鐘意咪分開,而家既人連婚姻都係咁對待,何況仲拍緊拖

...
我都唔知呀,我自己係如果唔愛就會分手或離婚嗰種人,但似乎好多人係覺得咁樣係唔合理。

大宅

回覆:RAY媽 的帖子

不如咁講
其實好多時有部分人都唔太聽身邊人講嘅
就好似我媽同我講好多嘢我都會九成聽唔入耳,但外人講就有九成聽得入,我成日都比我媽話
如果要分手,求其一個理由都已經可以
我自己選擇用時間磨合,過程中大家傷心過失望過
但最後我哋都可以成為夫妻,反而依家係熱戀期,感情好過剛剛拍拖時好多

琥珀宮

無話合唔合理,愛情從來都唔係理性

大宅

我EX都係咁, 之前每晚傾電話或每次同佢出街, 佢都講及提起佢女同事,
例如佢今日著咩啦, 又例如佢咁樣點點點啦....
一開始我都冇咩, 但次次講, 真係火都黎......
最後發現佢暗地裏溝個女同事, 騎牛搵馬, 佢承認左, 之後就分左手....
所以...要小心小心....

珍珠宮

引用:兩個人一齊都係想開心,其中一方覺得唔開心

原帖由 bjcyiu 於 15-10-04 發表
兩個人一齊都係想開心,其中一方覺得唔開心,傾過冇改善嘅,就只得分開,勉強冇幸福

...
係,勉強冇幸福。不過唔係個個識咁諗

子爵府

回覆:其實要因為咩嘢分手先至叫合情合理?

我既睇法係“分手”!

在我黎講,分手只要有原因就得
我覺得合情,對方唔會覺得合理
對方唔知自己有問題,亦都唔覺自己有問題
費事嘥氣嘥時間,所以唔諗合唔合情合理,飛鬼左佢!

大宅

分手唔洗乜野理由

大宅

bettysypoon 發表於 15-10-9 13:46
分手唔洗乜野理由
好講feel

首頁

尾頁

跳至