自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請教可否推介九龍城區 價格OK、水準OK的西餅蛋糕店?最好可預訂的

(除了Txny Wxng) 太貴了!

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:請推介九龍城區訂生日蛋糕

RB bakery, 我5月回港幫襯過佢生日蛋糕, 價錢唔貴, 水準不錯, 我擺三圍嘅親友都大讚又靚又好食, 負責人亦有交帶, 可以試下。

男爵府

海逸酒店

複式洋房

可以地鐵沿線交收蛋糕嗎? 謝謝

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

引用:RB bakery, 我5月回港幫襯過佢生日蛋糕, 價

原帖由 Vinkivan 於 15-10-09 發表
RB bakery, 我5月回港幫襯過佢生日蛋糕, 價錢唔貴, 水準不錯, 我擺三圍嘅親友都大讚又靚又好食, 負責人亦有 ...
請問幾磅幾錢?公仔係另外收費嗎?

伯爵府

引用:可以地鐵沿線交收蛋糕嗎?+謝謝 +

原帖由 portercat 於 15-10-09 發表
可以地鐵沿線交收蛋糕嗎? 謝謝
之前負責人嘅回覆:
售價包地鐵(官塘線)免費交收,蠟燭一包及切刀一把。
如選其他地鐵或火車站交收,須另報運費

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Vinkivan+於+15-10-09+發表RB

原帖由 ChloeMa 於 15-10-09 發表
請問幾磅幾錢?公仔係另外收費嗎?
1磅$200-$220, 公仔係另計錢, 我呢個蛋糕3.5磅連公仔$798

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 ChloeMa 於 15-10-09 發表請

原帖由 Vinkivan 於 15-10-10 發表
1磅$200-$220, 公仔係另計錢, 我呢個蛋糕3.5磅連公仔$798
請問蛋糕會好甜or 太多cream 嗎?我都揾緊好食的蛋糕,我媽咪就嚟生日。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Vinkivan+於+15-10-10+發表1

原帖由 ChloeMa 於 15-10-10 發表
請問蛋糕會好甜or 太多cream 嗎?我都揾緊好食的蛋糕,我媽咪就嚟生日。
唔會甜呀, 開頭我都驚甜, 因為我係怕甜嘅人, 飲嘢要都走甜, 點知一食落完全唔覺甜, 佢係用忌廉, 唔係用奶油, 我媽咪同老人家親戚都話唔甜同好味。

珍珠宮

我訂左RB兩年,蛋糕好味!同埋佢畫d公仔好靚!

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:Quote:原帖由 Vinkivan 於 15-10-10 發表1

my hubby bought me this from kln city last night.... 非常好食,唔太甜

佢個無花果cake 寫住係女士至愛

水晶宮

Vinkivan 發表於 15-10-10 09:22
唔會甜呀, 開頭我都驚甜, 因為我係怕甜嘅人, 飲嘢要都走甜, 點知一食落完全唔覺甜, 佢係用忌廉, 唔係用奶油 ...
多謝您的回覆!

水晶宮

Vana 發表於 15-10-10 09:38
my hubby bought me this from kln city last night.... 非常好食,唔太甜

佢個無花果cake 寫住係女士至 ...
多謝! 買佢D散餅試下先

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 ChloeMa 於 15-10-10 發表請

原帖由 Vana 於 15-10-10 發表

佢個無花果cake 寫住係女士至 ...
呢間喺九龍城邊度呢?

伯爵府

引用:Quote:Vinkivan+發表於+15-10-10+09:22+唔

多謝您的回覆!
Welcome

侯爵府

水晶宮

macca 發表於 15-10-10 09:26
我訂左RB兩年,蛋糕好味!同埋佢畫d公仔好靚!
可以睇下你之前訂的蛋糕款式嗎? 你食過邊種口味好食? 係用fresh fruits 嗎?

琥珀宮

畀面勳章

以前訂貴族

珍珠宮

引用:Quote:macca+發表於+15-10-10+09:26+我訂左

可以睇下你之前訂的蛋糕款式嗎? 你食過邊種口味好食? 係用fresh fruits 嗎?
Check this out https://www.facebook.com/RBbakery

複式洋房

Thanks各位

我見觀塘的工廈區都有好幾間蛋糕整餅教室,有D做埋親子教班、又可訂造

有冇邊間可推介?

首頁

尾頁

跳至