自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:於我而言,+只得一途,+改變自身的心態。一個

原帖由 Energy 於 15-11-16 發表
於我而言, 只得一途, 改變自身的心態。

一個人能夠守得住的, 其實只有自己。故無論際遇如何, 保留自我, 才 ...
Agree
我在職
有兩仔
但都有男人對我有興趣

我經濟完全獨立
戶口D$多過C6

每日打扮靚靚返工
一年同朋友/自己去一兩次旅行
一個月兩次同朋友食飯/shopping

活好自己,自然不會圍住C6轉
我試過shopping 試衫聽唔到電話
我老公一搵到我就哦
利申
我接近40

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我知好多ftm都係圍住c6轉,我比較嚴重,因

原帖由 Ladymama123 於 15-11-16 發表
我知好多ftm都係圍住c6轉,我比較嚴重,因為之前有野令我對c6誠信跌到好低,所以成日check住佢,我5會比佢 ...
聽到已經覺得恐怖,我估如果我係你C6,我情願離婚!
我係女人但係如果我自己係咁樣,我連自己都會睇唔起自己!
放鬆啲,搵啲嘢轉移自己以C6為中心嘅習慣,放過人放過自己

子爵府

咁樣你C6應該都好大壓力. 我問過我男友, 作為男人, 如果咁樣俾個女人monitor住, 會好辛苦, 覺得身邊人唔信佢, 遲早有一日會爆煲, 甚至迫佢去搵第二個.

Relax, 同佢傾傾你所擔心D乜嘢, 睇吓點樣可以建立返信心俾你. 二人相處貴乎坦誠同信任, 如果呢點做唔到, 好難繼續相處落去. 你亦都要知道, 呢個世界唔係只有佢一人, 試吓二人世界去旅行, 放鬆吓心情先啦.

珍珠宮

我知好多ftm都係圍住c6轉,我比較嚴重,因為之前有野令我對c6誠信跌到好低,所以成日check住佢,我5會比佢 ...
以前老板娘,下午老板出去做野,就勁巢佢枱,柜。我覺得勁核突,咁巢到又點呢?!

大宅

引用:身邊案例,幾個男性朋友都比老婆check到實

原帖由 Angelice-BeBe 於 15-11-16 發表
身邊案例,幾個男性朋友都比老婆check到實,但大多暗作怪,回家前產晒d app..老婆根本咩都睇唔到,事實無意 ...
即使您比曬所有佢需要既野佢,現代既男人都係5會珍惜

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主有呢種心態/諗法, 其實唔應該結婚, 你辛苦, 另一半又辛苦!!!

fatpanda    發表於 15-11-16 21:57

大宅

引用:Quote:原帖由 Angelice-BeBe 於 15-11-16

原帖由 Rubik 於 15-11-16 發表
同意,我就係咁,check得好實,c6又好樂意比我check,不論whats app定位置追蹤,基本上我從來都冇懷疑過佢 ...
我諗您會好明白我!

大宅

引用:我以前都好似樓主咁,fb ,msg全部check到實

原帖由 小BB1990 於 15-11-16 發表
我以前都好似樓主咁,fb ,msg全部check到實,結果真係比我發現有問題,個人震哂精神緊張。直至遇到依個老公 ...
我都知5 check會更好,但真係控制5到自己,有排我5check真係開心左,但之後又會放肆

珍珠宮

回覆:點先可以5圍住c6轉

你有冇小朋友呀?
如無, 不如出去返工, 女人有工作有圈子有收入自信就會大增, 多左朋友就可以去下街, 多左錢可以去買野, 唔好成日驚失去左老公會點

大宅

引用:你應該去見下醫生,搵心裡輔導。你C6會好痛

原帖由 超級特務 於 15-11-16 發表
你應該去見下醫生,搵心裡輔導。
你C6會好痛苦
我諗係對我內疚多於痛苦,男人係咪永遠都要係女人堆面前先證明到自己特別有魅力

子爵府

回覆:Ladymama123 的帖子

我覺得如果老公肯咩都坦白,您自然會有信心,最怕係佢講d又唔講d,到您見到個陣就肯定變左一個大話!

大宅

引用:Quote:原帖由 Ladymama123 於 15-11-16 發

原帖由 melonfans 於 15-11-16 發表
以前老板娘,下午老板出去做野,就勁巢佢枱,柜。我覺得勁核突,咁巢到又點呢?!

...
可能巢到就攤牌,5好浪費女人青春

大宅

睇下心理醫生,似焦慮。
你亦唔應該眼心只有佢,原因一:大家辛苦;二:咁樣其實保證唔到d咩;三:如果你世界只有佢,到佢真係有嘢,你會慘上加慘。
女人要活得自在有自信,一定要有錢,有自己,有朋友。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我覺得如果老公肯咩都坦白,您自然會有信心

原帖由 andeskinki 於 15-11-16 發表
我覺得如果老公肯咩都坦白,您自然會有信心,最怕係佢講d又唔講d,到您見到個陣就肯定變左一個大話!

...
,比到信心你,同俾唔到信心你真係好大分別
ex bf多女性朋友又口花,豬朋狗友又花弗,令我完全無信心,成日check佢電話又成日諗多(分開後先知ex最愛我,同我一齊時冇第三者,冇曖昧)
相反同c6 1齊就好放心,朋友堆都幾專1,電話任我check,有陌生女人add佢,
會俾我過目,同即剷左個女仔,好多種種跡象都令我好放心

子爵府

樓主不如睇心理e生!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 超級特務 於 15-11-16 發表你

我諗係對我內疚多於痛苦,男人係咪永遠都要係女人堆面前先證明到自己特別有魅力

...
唔好深究男人係咪咁。
如果你俾次機會佢,就唔好 focus 呢樣嘢,我知好難,選擇原諒俾放手更難。
自己經濟要獨立,女人有選擇權,自然唔使委屈,人不怕失去先會心中無懼患得患失。

你若盛開, 蝴蝶便來!

翡翠宮

2018復活節勳章

咁對大家都吾好,不如工作下就吾会乱諗

洋房

bonnyye 發表於 15-11-16 03:14
自信. 我覺得自信好緊要.
絕對認同!! 無自信俾你check更多野都冇用

琥珀宮

搵下PT,或者搵D興趣班上下,分散注意力

子爵府

樓主,將你的婚姻交托給耶穌。
你的信心,唔係擺在個男人度,而是擺在神度。
當初神做男做女,是要祝婚世人一夫一妻的婚姻。
你要信你行在神的旨意中,神會祝福你的。

兩年前,我圍著我個仔的教育(學業)黎轉。
今日,我行番出黎喇!

首頁

尾頁

跳至