自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說我屋企阿大阿細成日一見到鄰居阿叔就超開心⋯以為佢地係同人玩我無所謂⋯點知原來阿叔成日請佢地食野,上次係魚柳包既一舊魚柳,今晚仲high食龍蝦丸其實隔離左右同佢玩我唔介意,但我好唔想佢地食人食既野 平時連零食我都剩係比自定製肉乾同埋我驚阿叔唔識比提子同朱古力兩隻野食就大穫啦但隔離鄰舍又唔好意思開口同佢講煩死我啦

就係呢兩隻塞豆濃阿大仲好啲,一拍佢就吐返出黎,但捉得一隻捉唔切第二隻 佢地食左先算,點搞

la_source    發表於 15-11-17 14:28

水晶宮

引用:話說我屋企阿大阿細成日一見到鄰居阿叔就超

原帖由 scarerose 於 15-11-16 發表
話說我屋企阿大阿細成日一見到鄰居阿叔就超開心⋯以為佢地係同人玩我無所謂⋯點知原來阿叔成日請 ...

水晶宮

引用:話說我屋企阿大阿細成日一見到鄰居阿叔就超

原帖由 scarerose 於 15-11-16 發表
話說我屋企阿大阿細成日一見到鄰居阿叔就超開心⋯以為佢地係同人玩我無所謂⋯點知原來阿叔成日請 ...
點都要同阿叔講,如果食左朱古力,提子,就麻煩!

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:唉⋯狗狗食龍蝦丸⋯

同龍“蝦丸叔”講聲好啲喎,唔養開狗未必知㗎。唔想佢哋出事都係講聲好啲,同埋有啲人真係以為狗仔乜都食得

疫情期間,JM們加油

大宅

唔緊要既,我隻狗咩鬼都食,(因為我忍唔到,咩野都分俾佢食,我知係唔好,唔好學)好彩佢宜家14歲都仲好健康,下次睇緊d

大宅

引用:Quote:原帖由+scarerose+於+15-11-16+發表

原帖由 我阿廉廉 於 15-11-16 發表
點都要同阿叔講,如果食左朱古力,提子,就麻煩!
我就係唸點講好啲⋯又唔想比佢覺得好嫌棄人咁⋯始終隔離左右

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

食幾粒龍蝦丸沒問題的~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

阿叔想餵两隻狗狗,妳可以比D狗餅佢,見到就比狗餅狗狗食~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

引用:食幾粒龍蝦丸沒問題的~

原帖由 大力大力 於 15-11-16 發表
食幾粒龍蝦丸沒問題的~
龍蝦丸唔係問題⋯問題係我怕佢比錯狗狗唔食得既野食佢地,因為我兩隻磅數好輕,食少少唔岩既野都好易出事(好似朱古力一隻大狗食左會出事既份量同我隻蚊型狗會出事既份量都唔同咁

大宅

引用:阿叔想餵两隻狗狗,妳可以比D狗餅佢,見到

原帖由 大力大力 於 15-11-16 發表
阿叔想餵两隻狗狗,妳可以比D狗餅佢,見到就比狗餅狗狗食~
咁佢一定會成為唔受歡迎既人,因為佢兩隻野最唔鍾意食狗餅

珍珠宮

回覆:scarerose 的帖子

塞豆窿係吾好既野

大宅

引用:塞豆窿係吾好既野 +

原帖由 sanjoe 於 15-11-16 發表
塞豆窿係吾好既野
助語詞姐,咪咁計較啦Jim

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

下次見到亞叔餵野食就俾啲自家製野食亞叔餵啦

大宅

引用:下次見到亞叔餵野食就俾啲自家製野食亞叔餵

原帖由 angelacch 於 15-11-16 發表
下次見到亞叔餵野食就俾啲自家製野食亞叔餵啦
因為佢係門口塞入黎仲要係門「啦」攝入黎,除非我九秒九衝出去,又好似好怪會嚇親人咁

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

scarerose 發表於 15-11-16 22:45
因為佢係門口塞入黎仲要係門「啦」攝入黎,除非我九秒九衝出去,又好似好怪會嚇親人咁

...
係門口塞入黎...咁更加要講, 下次真係朱古力喊都無用呀, 禮貌啲講話狗狗會唔舒服啦

大宅

引用:Quote:scarerose+發表於+15-11-16+22:45+因

原帖由 angelacch 於 15-11-16 發表
係門口塞入黎...咁更加要講, 下次真係朱古力喊都無用呀, 禮貌啲講話狗狗會唔舒服啦 ...
如果聽日見到佢我會鼓起勇氣同佢講架啦

水晶宮

scarerose 發表於 15-11-16 22:51
如果聽日見到佢我會鼓起勇氣同佢講架啦
佢都係錫狗狗嘅人, 禮貌啲講, 佢會明架, 加油

侯爵府

hashtag影視迷勳章

同伯伯善意講聲都要,大家都想狗狗健康生活

老餅會員上科林只求開心!

水晶宮

回覆:scarerose 的帖子

闖咗禍,佢兩個好驚噃

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

隻狗係你,你有責任保護佢,佢地想同狗玩都要顧及安全,一陣食錯野唔死,有皮膚病你同狗都辛苦,要講比佢知,狗唔食咸野會有皮膚病(就算無你都當有),比個位大家落台,如果佢想喂狗仔,你話下次送包狗仔小食比佢用來喂狗仔。

首頁

尾頁

跳至