懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

認識瑞士牛牛第一回

如題, 照結構超聲波照到阿B 腸道部分較光...E生話可能增大左唐氏比率, 比左張片我下次去健康院產檢時交比E院...E生話呢個情況好普遍, 都好大機會無咩事...
想問下有無jm 都有呢個情況...係咪唔洗太擔心?

因為我無做T21 or nifty...所以好擔心有咩差池...

別墅

回覆:doris628 的帖子

做埋t21 la,安心d

別墅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 lala3131 的帖子

有頭髮邊個想做"辣厘"....基於某啲原因...我同我C6 糧彈真係好緊拙...

大宅

E生話普通,應該無事!放松啲

doris628    發表於 15-11-17 16:06

子爵府

回覆:照結構, 照到阿B 腸道較光...

做nifty, 平d , 最平4700

複式洋房

照得結構都應該已經超過二十週,快d check清楚啦

別墅

引用:如題, 照結構超聲波照到阿B 腸道部分較光..

原帖由 doris628 於 15-11-17 發表
如題, 照結構超聲波照到阿B 腸道部分較光...E生話可能增大左唐氏比率, 比左張片我下次去健康院產檢時交比E ...
食少餐都去做nifty啦, 生左出黎先知有問題就一世

別墅

寶血e院平d,$6800.
其他到慳ok卦

大宅

引用:回覆+lala3131+的帖子有頭髮邊個想做\"辣厘\"

原帖由 doris628 於 15-11-17 發表
回覆 lala3131 的帖子

有頭髮邊個想做"辣厘"....基於某啲原因...我同我C6 糧彈真係好緊拙... ...
可以要求政府抽羊水嗎?可以的話就最平啦,否則去翹康驗nifty 啦!問下可否只係抽血唔見醫生?咁就可以慳番醫生費,齋驗nifty $4700咋

別墅

認識瑞士牛牛第一回

多謝各位JM 意見~
其實同我照結構戈個e生話好多孕婦都有呢個情況, 係以穩陣起見所以先比張片比e院做record, 本人係E院做唐氏test result係千分之一, e生話如果根據呢個結果就算乘大都可能變左800分之一咁上下; 當然如有必要都會去做更詳細ge檢查~現階段就等一個week 去e院產檢, 睇e生點講la...

男爵府

其實你個case係高危,不如返政府做啦!政府好緊張呢d case,到最後唔得可能要放棄....我自己第一胎有事全程政府...私家真係會燒錢....

別墅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 che13 的帖子

我諗未到高危掛......照結構e生話呢d 情況好常見ga wo...
不過我一個星期後都要到e院產檢, 到時睇下e院comment 睇下有無需要做啲咩啦...

男爵府

doris628 發表於 15-11-17 15:49

我諗未到高危掛......照結構e生話呢d 情況好常見ga wo...

常見都無咁驚,不過你抽胎水私家做好貴....唔係有多餘錢緊係返政府啦....

別墅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 tunghjkl 的帖子

嗯嗯嗯...我諗佢比張片我就係等e院睇數據再決定需唔需要做進一步既檢查囉, 例如抽胎水etc...都係戈句...等多一個week...睇e院有咩comment...

別墅

認識瑞士牛牛第一回

嗯嗯嗯~或者好似講到嚴重左咁...可能我太在意e生講ge野...所以先出po 睇下有無其他jm 有類似情況...
anyway~都多謝各位jm 意見~我相信BB 係健健康康B~

水晶宮

如果醫生都話普遍嘅話,就唔好驚

doris628    發表於 15-11-17 16:05

男爵府

doris628 發表於 15-11-17 15:58

嗯嗯嗯~或者好似講到嚴重左咁...可能我太在意e生講ge野...所以先出po 睇下有無其他jm ...

祝bb健康成長!加油,唔好比醫生嚇親

別墅

認識瑞士牛牛第一回

多謝你ge正能量~!!

大宅

等政府跟進啦,唔好咁擔心

doris628    發表於 15-11-17 16:16

子爵府

我後期都照到腸比較光,但當已經28w同埋我Oscar low risk.我又做左T21

之前威院幫我抽血驗左,唔係病毒感染。當時醫生驚bb出世有腸塞,我bb 17日大,目前食得訓得

首頁

尾頁

跳至