想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

miffy miffy
請問 m 前 d仔排卵紙係唔係都會有好淺好淺的粗線??
唔該!!

[ 本文章最後由 little12 於 08-8-11 23:34 編輯 ]

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

YES

大宅

大宅

我今朝check都有條好淺好淺線
如果唔bingo大約星期五六會嚟m
咁e個時候check淺線
咁係唔係唔bingo,過兩會見到m小姐呢?

別墅

我都想知呀! 因為我今日已經係DAY 43 加上今早體溫係 37.1 , 我又用D仔排卵紙check到有條好淺好淺線. 而DAY 35時CHECK 係白色咩都無. 點解會咁. 係就快o黎M or 有咗呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 szetoszeto 於 08-8-13 11:40 發表
我今朝check都有條好淺好淺線
如果唔bingo大約星期五六會嚟m
咁e個時候check淺線
咁係唔係唔bingo,過兩會見到m小姐呢?

有可能過 2-3日黎M, 亦有人試過 2小時後黎M. 因人而異.

瑪瑙宮

原文章由 小白兔Nancy 於 08-8-13 11:46 發表
我都想知呀! 因為我今日已經係DAY 43 加上今早體溫係 37.1 , 我又用D仔排卵紙check到有條好淺好淺線. 而DAY 35時CHECK 係白色咩都無. 點解會咁. 係就快o黎M or 有咗呀? ...

你平時cycle幾多日?

如果就黎M , 係會一直淺線.

但如果BINGO, 下線係會逐日逐日深+粗, 甚至同上線一樣粗深

別墅

我平時30-35日. 咁點la?? 買唔買野驗好la...
我1月先生完咋. 唔會咁快又有咗呀???

別墅

我想問如果用排卵條check bingo, 係咪都要用晨尿ga?

瑪瑙宮

原文章由 小白兔Nancy 於 08-8-13 11:58 發表
我平時30-35日. 咁點la?? 買唔買野驗好la...
我1月先生完咋. 唔會咁快又有咗呀???

聽聞生完, 會好易再有架 你遲左幾日, 又高溫, 一係明早用晨尿+ 驗孕棒 再驗下.

一係等排卵條變深粗先

大宅

原文章由 miffymiffy 於 08-8-13 11:47 發表

有可能過 2-3日黎M, 亦有人試過 2小時後黎M. 因人而異.

咁我今早check 體溫36.8, 但排卵條好淺線呢?
見你另一個post答話若果每日加深、加粗可能機會bingo
係唔係要遲咗m計呢?

謝謝miffy

別墅

原文章由 miffymiffy 於 08-8-13 12:10 發表

聽聞生完, 會好易再有架 你遲左幾日, 又高溫, 一係明早用晨尿+ 驗孕棒 再驗下.

一係等排卵條變深粗先

我剛剛買了驗孕棒CHECK呀! 出現一條非常淺的線. 咁係唔係真係有咗呀! 定過多幾日再CHECK 好D .

瑪瑙宮

原文章由 小白兔Nancy 於 08-8-13 14:12 發表

我剛剛買了驗孕棒CHECK呀! 出現一條非常淺的線. 咁係唔係真係有咗呀! 定過多幾日再CHECK 好D .

我唸你真係中左多 恭喜你

一係你等過多7日未黎M, 再check 多次

瑪瑙宮

原文章由 szetoszeto 於 08-8-13 12:54 發表

咁我今早check 體溫36.8, 但排卵條好淺線呢?
見你另一個post答話若果每日加深、加粗可能機會bingo
係唔係要遲咗m計呢?

謝謝miffy

都唔一定既, 因每個人體質唔同, 有D人好快可以係試條上知道結果

或者你留意下排卵條係咪越黎越深粗 (如果未過M到日期的話)

如果平時好準, 又過M期, 其實都可以直接用驗孕棒驗架啦

洋房

請問有無可能m前d仔都係白雪雪的???

瑪瑙宮

原文章由 maryhar 於 08-8-13 22:34 發表
請問有無可能m前d仔都係白雪雪的???

都有可能

大宅

係咪排卵紙有條好淺的線最多三天就來m嫁啦?
咁排卵後最多幾時會來m呀?

瑪瑙宮

原文章由 syu_lau 於 08-8-14 07:00 發表
係咪排卵紙有條好淺的線最多三天就來m嫁啦?
咁排卵後最多幾時會來m呀?

1. 唔一定.

2. 可以話大約第一次深粗後 第14日左右會黎M

首頁

尾頁

跳至