跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

引用:頭先睇冇信呀, 我諗唔收喇保會呢個機構唔錯

原帖由 Littlecatta2013 於 15-11-23 發表
頭先睇冇信呀, 我諗唔收喇
保會呢個機構唔錯, 諗得過架, 係學校樓下條街污糟d姐
不過而家言之尚早,嚟緊應該會有人放啲位出嚟既

洋房

引用:請問有冇媽媽既小朋友喺呢間讀緊?佢地收咗

原帖由 luvmon 於 15-11-21 發表
請問有冇媽媽既小朋友喺呢間讀緊?佢地收咗我個女讀n,但聽聞舊老師今年走哂,而家果啲全部都係新老師嚟,想 ...
我bb 16年3月出世,10月份嗰時報了托嬰班,但我要排第到7百幾個😓。我諗好渺茫!
請問大家排左幾耐先有機會入學呢?

珍珠宮

回覆 luvmon 的帖子

我諗都係唔收架喇
請問你係咪住附近/油尖旺區﹖﹖

珍珠宮

回覆 myoceanbb 的帖子

你排邊條隊呀﹖﹖延展隊定係普通隊﹖﹖
佢每年收差唔多50個新BB,9月開學。好多人報時亦好多人放棄(因為排到有位時都搵左人湊,唔係個個想轉人)。所以唔係冇機會的。

洋房

回覆:Littlecatta2013 的帖子

我想排優先入學隊但不合資格,所以以家排緊普通隊,乜有另外一條隊係延展隊會快d?我以為只係提供其中一項服務。

我住旺角區㗎!我同老公都要返工,屋企冇人湊,但又冇獨立房請工人姐姐湊,苦惱中!

大宅

BK Milk勳章

我住大角咀㗎

珍珠宮

優先入學隊﹖﹖係咪即係社工轉介o個d隊﹖﹖
延展隊係過左6點接放學,延展全園得十幾二十個位,好難排。
你唔好預坐完月即刻入到,如果有位最快都16年9月入托,
你搵定本地EE/社區保母湊。
呢間育嬰園唔止係住油尖旺區先申請,地點方便。
每組二十零個BB左右,有4組。
我o個陣排左3間育嬰園,3間都有位,但唔係一坐完月就有位,全部要等到9月開學。

珍珠宮

回覆 luvmon 的帖子

我諗佢只收住油尖旺區
住其他區可申請自己附近o既幼稚園。

洋房

係吖!優先入學例如單親家庭或長期病患而影響工作、入息過低之類的特別原因,嗰條隊真係快好多。

珍珠宮

o個條隊要社工轉介。
入育嬰園要搵人back-up,病左唔番得學,有少量假期。

洋房

係吖!BB病左學校吾會比佢返學,怕傳染到其他BB。
我朋友在幼稚園做老師,佢活育嬰園出來的BB特別醒目同獨立d。但吾好就係容易互相傳染病菌。

大宅

回覆:太子保護兒童會砵蘭街幼兒學校

4樓6樓都收左我女女,揀緊去邊間註冊,我朋友都同我講4樓老師走晒,其實係咪真架?之前喇沙前校長話4樓係隱世A級學校,但老師一下子走晒的話即係有問題啦!我見教育局資料只係update到15年3月,即係上學年咋!

大宅

BK Milk勳章

可能係啦,做唔到同學仔tim

大宅

BK Milk勳章

引用:4樓6樓都收左我女女,揀緊去邊間註冊,我朋

原帖由 cssmandy 於 15-11-24 發表
4樓6樓都收左我女女,揀緊去邊間註冊,我朋友都同我講4樓老師走晒,其實係咪真架?之前喇沙前校長話4樓係隱 ...
我都有睇果本書話4樓係隱世優質
但而家話走哂啲老師咁奇怪真係好想知點解,完全唔清楚而家入面點情況老師好唔好咩都唔知

子爵府

回覆:太子保護兒童會砵蘭街幼兒學校

咁快有信收?
我都係14號in,7月b,係米無望啦?

大宅

BK Milk勳章

回覆:Jsnoopy 的帖子

應該仲有機會掛,因佢話12月18號前都有通知,可能佢都睇埋最遲5號有冇人註冊,如果冇人註冊就會出offer俾排緊後面果啲

子爵府

引用:應該仲有機會掛,因佢話12月18號前都有通知

原帖由 luvmon 於 15-11-26 發表
應該仲有機會掛,因佢話12月18號前都有通知,可能佢都睇埋最遲5號有冇人註冊,如果冇人註冊就會出offer俾排 ...
ic,唯有等下啦!希望有offer

公爵府

引用:Quote:原帖由+luvmon+於+15-11-21+發表請問

原帖由 myoceanbb 於 15-11-23 發表
我bb 16年3月出世,10月份嗰時報了托嬰班,但我要排第到7百幾個😓。我諗好渺茫!
請問大家排左幾耐 ...
揾社區保母,你依家揾,出世前可以搵到
http://tkt.tungwahcsd.org/chi/contact.html

收費20一個鐘,帶上姨姨到湊

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 luvmon 於 15-11-26 發表應該

原帖由 Jsnoopy 於 15-11-26 發表
ic,唯有等下啦!希望有offer
祝你早日收到offer

子爵府

引用:Quote:原帖由 Jsnoopy 於 15-11-26 發表ic

原帖由 luvmon 於 15-11-27 發表
祝你早日收到offer
好心急,好想返全日,身邊個d都收到offer,自己未有,好灰,返工又無人湊佢

首頁

尾頁

跳至