想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我搵陳醫生打左二個周期排卵針,之後自己試,而家龍鳳B13個月喇,陳醫生係貴D,但係好好人,之前搵周X仙打針,好惡.

大宅

zaba 發表於 15-12-2 09:36
有時D 女士等候間有左, free 左個位出來
請你去完分享下, 我期五去, 想知多D
...
陳醫生好好傾,果日見佢加埋做檢查用左9個字,佢同我分析得好清楚,應該點好,唔應該點!

伯爵府

引用:Quote:zaba 發表於 15-12-2 09:36 有時D 女

原帖由 kkccyy 於 15-12-04 發表
陳醫生好好傾,果日見佢加埋做檢查用左9個字,佢同我分析得好清楚,應該點好,唔應該點! ...
我地今朝都見左陳醫生啦。咁佢建議你點做?
佢話我地基本上ivf最大機會成功,iui機會唔高因為唔知邊一邊排卵就開始打針。而家會試做一次 natural iui先,因為頭先照到冇塞果邊將會排卵

大宅

zaba 發表於 15-12-4 13:28
我地今朝都見左陳醫生啦。咁佢建議你點做?
佢話我地基本上ivf最大機會成功,iui機會唔高因為唔知邊一邊排 ...
佢都係建意我地做ivf..因為我卵巢比一般同年紀既人弱,同埋少卵

別墅

回覆:陳志慧~ivf

放心交俾佢啦,我兩次Ivf 都搵佢,第一次生左大女,而宜陀緊同卵孖女啦,佢係貴,但值

大宅

Mrsfu 發表於 15-12-5 12:47
放心交俾佢啦,我兩次Ivf 都搵佢,第一次生左大女,而宜陀緊同卵孖女啦,佢係貴,但值

...
占下你孕氣先😁你做一次ivf用左幾錢呀?同埋你係咪係陳醫生個lab度做?

別墅

引用:Quote:Mrsfu+發表於+15-12-5+12:47+放心交

原帖由 kkccyy 於 15-12-05 發表
占下你孕氣先😁你做一次ivf用左幾錢呀?同埋你係咪係陳醫生個lab度做? ...
第一次,三年前,放左三次胎先中,十八萬左右。今次,放左二次胎先中,十四萬左右

別墅

引用:Quote:Mrsfu+發表於+15-12-5+12:47+放心交

原帖由 kkccyy 於 15-12-05 發表
占下你孕氣先😁你做一次ivf用左幾錢呀?同埋你係咪係陳醫生個lab度做? ...
Yes ar, used her lab

大宅

我都想做iui,仲考慮緊搵邊個醫生好,陳醫生新症大約要等幾耐呀?

大宅

請問難book 嗎?

別墅

引用:我都想做iui,仲考慮緊搵邊個醫生好,陳醫

原帖由 belopy 於 15-12-28 發表
我都想做iui,仲考慮緊搵邊個醫生好,陳醫生新症大約要等幾耐呀?
我第一次打去book話等半年先有期,後來睇完婦科轉介信知我record後(化學兩次,結婚五年未有聲氣)再cut至三個月,咁啱一個月後打嚟話有人棄期問我可唔可以即到,我就仆到出去了

大宅

引用:Quote:原帖由 belopy 於 15-12-28 發表我都

原帖由 wingko 於 16-01-01 發表
我第一次打去book話等半年先有期,後來睇完婦科轉介信知我record後(化學兩次,結婚五年未有聲氣)再cut至 ...
唔知聽日開唔開呢,打去碰下運氣都好!

咁啱嘅,我下個月就5年啦,仲高0,睇下會唔會早D攝到位先

別墅

引用:Quote:原帖由 wingko 於 16-01-01 發表我第

原帖由 belopy 於 16-01-01 發表
唔知聽日開唔開呢,打去碰下運氣都好!

咁啱嘅,我下個月就5年啦,仲高0,睇下會唔會早D攝到位先
星期六開9:30~1,早d打去診所無咁忙的!

good luck !

別墅

引用:Quote:原帖由 kkccyy 於 15-12-05 發表占下

原帖由 Mrsfu 於 15-12-28 發表
Yes ar, used her lab
請問陳醫生個lab,你感覺好唔好? thx

別墅

引用:Quote:原帖由+Mrsfu+於+15-12-28+發表Yes+a

原帖由 BabyTang2014 於 16-01-02 發表
請問陳醫生個lab,你感覺好唔好? thx
幾好呀

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Dot0716 於 15-12-01 發表你

原帖由 Tsang@pig 於 15-12-02 發表
我都覺到dr. chan好好,可能自己身體吾好,所以兩次iui都吾成功

我同老公都唸住想出年做私家ivf,都想揾番 ...
Me2,6次natural iui失敗,但佢每次都好好,盡心盡力

公家ivf成功但小產咗,我喊住約佢想問佢意見,我知佢已經唔接一般產檢case,但姑娘知我咁都照俾我見醫生

點知當天醫生下晝要早走,姑娘問我可否朝早見醫生,我又請唔切假,照舊俾我下晝見
果日醫生好好,耐心聽我問題同解答,我仲問公家都衰晒想返去佢度做ivf,佢即截住話我有咁多雪胎係公家唔使考慮佢,生到我唔生,氹到我笑返
佢仲建議我返公家藥排,分析情況會點,令我安心
佢咁忙都同我傾咗大半個鐘,真心覺得佢好好

伯爵府

請問有冇 JM 準備係陳醫生度做 ivf? 我地應該二月中開針, 呢兩個星期先食避孕藥... 希望一切順利啦~

大宅

引用:請問有冇+JM+準備係陳醫生度做+ivf?+我地應

原帖由 zaba 於 16-01-27 發表
請問有冇 JM 準備係陳醫生度做 ivf? 我地應該二月中開針, 呢兩個星期先食避孕藥... 希望一切順利啦~ ...
我都跟緊陳醫生,做左4次iui失敗,我應該下一步會做ivf,但上面位jm話放3次胎要18萬我真係有D卻步,香港做ivf好貴老公想係香港唔洗飛,我覺得台灣平好多,所以仲諗緊

別墅

引用:Quote:原帖由+zaba+於+16-01-27+發表請問有

原帖由 jaiii 於 16-02-10 發表
我都跟緊陳醫生,做左4次iui失敗,我應該下一步會做ivf,但上面位jm話放3次胎要18萬我真係有D卻步 ...
呢個數計埋放兩次雪胎同儲蓄雪胎,如果好運,可能放一次就成功呢!我地打工仔無儲蓄,用私人貸款,大女未到兩歲已經還晒錢,如果後生,仲可以等,如果高齡,就用錢追時間!我們兩公婆認為,錢可以決的問題不是問題!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zaba 於 16-01-27 發表請問有

原帖由 jaiii 於 16-02-10 發表
我都跟緊陳醫生,做左4次iui失敗,我應該下一步會做ivf,但上面位jm話放3次胎要18萬我真係有D卻步 ...
台灣好似真係平好多,但要飛來飛去,返工好難搞,而且係香港有乜事要醫生支援都方便啲,錢用咗可以再揾,最緊要穩陣

首頁

尾頁

跳至