婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

昨晚奶奶生日出街吃飯,有6299,c6,我, bb, 叔仔和未來弟婦。 因為洗手間在餐廳門外,所以我臨走前去洗手間。走的時候我要咩住bb就去唔到。

6299生日一向有派利是的習慣。昨晚我一行開去洗手間就派利是,係咪有問題? 我覺得點解全晚人齊唔派,要我一行開先派?c6話我自己敏感窩。我覺得她特登...

伯爵府

回覆:99咁做有無問題?

咁佢有冇派比你?
有d老人家食完食就派
可能一時無謂意姐

侯爵府

回覆:99咁做有無問題

你99又老一年,姐係又蒙左,可能佢一心一意plan好食完就派利是,唔記得要等人齊。我自己派利是都曾經唔小心忽略左一個親戚個女,真係唔係有心,純粹無心裝載

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

男爵府

jennylady 發表於 15-11-27 01:25
昨晚奶奶生日出街吃飯,有6299,c6,我, bb, 叔仔和未來弟婦。 因為洗手間在餐廳門外,所以我臨走前去洗手間 ...
你C6冇幫你攞埋?

大宅

你都未講到個重點,佢有冇派俾你先?

Jolin_Yuen    發表於 15-11-27 12:36

琥珀宮

jennylady 發表於 15-11-27 01:25
昨晚奶奶生日出街吃飯,有6299,c6,我, bb, 叔仔和未來弟婦。 因為洗手間在餐廳門外,所以我臨走前去洗手間 ...

唔好咁上心啦

la_source    發表於 15-11-27 10:57

男爵府

係有派比我,三封都比晒bb拿住,但其實食完飯已經一陣,準備走,老公就叫我去洗手間先,走時咩住bb就去唔到。我行轉背就派利是,好似特登咁。她好識扮傻扮單純,係我老公面前點會唔預我個封。但全餐飯流流長,點解一定要我去洗手間先派... 食完坐左好耐。

平時份人專同我唱返調,本身叫我做啊邊個,後來我鬧老公話他媽無禮貌,現在我就係無名人。

我覺得她故意襯我行開才派利是,但老公話我多心。講真,都係派比我地和叔仔兩個,派幾封,又唔係一大班親戚派漏左....

男爵府

我覺得冇乜嘢。佢就算專登都唔會傷害到你,反而你咁諗c6仲覺得你小氣,何苦?

公爵府

咁小事你都要諗到咁陰謀論! 咁以後你同99關係只會更差!

伯爵府

熱血勳章

引用:係有派比我,三封都比晒bb拿住,但其實食完

原帖由 jennylady 於 15-11-27 發表
係有派比我,三封都比晒bb拿住,但其實食完飯已經一陣,準備走,老公就叫我去洗手間先,走時咩住bb就去唔到 ...
我就講唔出話一個長輩扮傻扮單純啦...
樓主你會唔會陰謀論左?
如果我係你c6, 知道你咁諗,都會覺得你好恐怖,仲恐怖過當面鬧交呢

放寬心啲,成世流流長,老人家可能問心唔錫你,
但咁又點?你又唔會小忽肉,大方啲,自己都會開心

公爵府

一封利是仔都咁, 係您自己對唔住自己. 咁少事, 放過自己放過人啦.
我99入老人院, 我隔日就要撲去睇佢, 工人姐姐日日要睇佢.

我識我c6兩年之後就結婚, 99都無送過野比我, 亦無幫過我任何野, 相反我c6星期六日先回來, 都要同99食飯.

而家星期日我要去老人院幫我99沖涼, 您叫我選, 我情願佢係衰99但身體健康.
最重要係, 我做了咁多野, 我99係唔認得我, 佢根本唔知我係邊個(佢有腦退化).

各位JM, D99點唔好, 如果唔係太過份, 但唔洗您服侍佢照顧佢, 其實已經要感恩了.

(我C6照鍚我99, 我以我對我99都係超尊重的)

DDMMYY2015    發表於 15-11-27 22:53
TiffChan    發表於 15-11-27 11:11

侯爵府

其實好少事,唔洗諗咁多,就算真係有心,人地做少少野你已經咁上心,咪中哂圈套,我啖笑咪算

littlesun    發表於 15-11-27 19:03
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

子爵府

虎到金來勳章

如果叫我做邊個邊個我都會介意, 但只係派利是既話, 我又覺得冇所謂, 咁少人都派漏既佢個仔會有眼睇, 總好過你出聲添

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 jennylady 的帖子

其實就當佢係特登嘅, 咁你又可以點? 或者其實你想點? 你老公都認為你諗多左咁就更加冇

野可以做, 只係你自己小氣係到介意又有乜謂呢? 如果真係唔比你一個你都冇符,
況且最

終有比就算啦, 咁少事都咁上心, 你餘下嘅人生咪有排唔開心囉! 睇開D啦!

禁止訪問

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都覺得你99應該無心啲

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

我唔覺特登喎, 佢都有俾你

男爵府

就咁睇呢件事 好明顯係你自己諗多左
你好陰謀論啫
除非佢冇派俾你
如果我係你老公 我都會覺得你好小氣

珍珠宮

咁你都咁上心。。。大把你介意喎.....
咁做人好辛苦je....

翡翠宮

佢有冇補俾返你先?冇就算囖,反正又唔係多錢

首頁

尾頁

跳至