論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

大話精工人,上年尾resign,FB 發現三月已經係香港了。

大宅

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

佢地最叻改名換姓

la_source    發表於 15-11-30 12:56

大宅

其實呢~我打過去入境處問,佢地係冇blk list的,只有犯過法的工人先唔批簽證,例如黑工,逾期居留等,所以,幾衰的姐姐都可以搵到工…

大宅

回覆:之前去信blacklist 前工人,發現返左香港

same as me
仲要係我对面屋苑做

子爵府

男爵府

jas602 發表於 15-11-30 10:00
其實呢~我打過去入境處問,佢地係冇blk list的,只有犯過法的工人先唔批簽證,例如黑工,逾期居留等,所以 ...
對,我之前請咗個黑面賓,嚟做咗一個禮拜就叫resign,我都有寫信去入境處寫晒佢d衰嘢,又如何!fb已見到佢响hk啦!

大宅

jas602 發表於 15-11-30 10:00
其實呢~我打過去入境處問,佢地係冇blk list的,只有犯過法的工人先唔批簽證,例如黑工,逾期居留等,所以 ...
我8月尾抄左個菲姐, 佢做唔夠一個月就比我抄!我無入紙black list佢, 因為我知道好難先black list到工人!但今日岩岩收到入境處電話, 佢問我點解姐姐做唔夠一個月, 問我係我抄佢, 定還是佢自己走!
又問我抄佢, 係因為佢做唔到我要求﹖定係姐姐博抄﹖定係其他原因!我答佢姐姐跟本係博抄, 佢又問我佢點樣博抄!
我答完佢問題之後, 我問返佢...點解佢會打黎問!佢答我...通常d姐姐如果咁短就斷佢約, 佢地一定會打返去前僱主問原因, 再決定批唔批佢返黎hk做!
咁岩11月中既時候有人打比我問呢個姐姐做成點, 佢想請個姐姐...其實我已經講左個姐姐既問題比佢知, 可能姐姐係skype時Interview真係好sharp醒啦(我in時就係比佢既sharp醒吸引到), 我估佢問完我都係想請果個姐姐, 如果唔係我唔會今日收到入境處打黎問我野.
即係話...原來仲有好多人會請斷約姐姐!

子爵府

回覆 vickypang 的帖子

唔知點解啲人爭住請啲斷約垃圾!到時真係自作自受

大宅

Same as mine!

首頁

尾頁

跳至