烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

第一次學人去試米芝蓮餐廳 - 澳門天巢法國餐廳, 環境好正, 個圓頂一流, 又有人現場彈鋼琴

麵包籃, 好多款, 食唔晒. 有好味, 有唔識欣賞的。

送的開胃菜, 粟米湯伴棉花球及煙燻鴨胸
粟米湯好軟滑香甜

頭盤

大家食住頭盤先, 得閒再POST 過.... 開工啦

時常感恩, 幸福常在

公爵府

回覆 伍香玉丁 的帖子

very nice, how long to book in advance ?

別墅

hksunshine 發表於 15-12-4 10:49
回覆 伍香玉丁 的帖子

very nice, how long to book in advance ?
for weekdays, at least 3 weeks in advance. for weekend, i suggest 2 months in advance.
時常感恩, 幸福常在

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

珍珠宮

去過!
印象難忘。
無論環境和食物都非常之一流

別墅

星期六日唔得閒上來, 再續...
呢個係我個... 頭盤
La betterave, 甜菜根沙律伴蘋果及牛油果佐香草及青芥苿雪葩

時常感恩, 幸福常在

別墅

食完頭盤, 到個湯....
法式海鮮濃湯佐香脆蝦, 個蝦, 就係側邊的波波, 出面脆米, 入面蝦肉。
個湯係好濃的海鮮味, 有食得到一絲絲的蟹肉。不過對我來說TOO SALTY

到食主菜, 當日我地點左3個主菜

法國藍蝦佐慢燉白腰豆及煙燻黑線鱈
海鮮煮得剛剛好, 但係個汁都我來說係太SALTY, 喜歡濃味的一定更愛它
八爪魚唔硬反而係好滑同林. 真奇怪。但係係好食的!

香烤鱈魚
呢個我點的, 好彩個汁清甜同豆豆配合好清新。個魚係正常水準。面頭個塊係水餃皮, 口感好得意, CHEWY

香烤羊腿佐紫茄

個羊就有點SO味, 而個薯蓉係比較CREAMY, 應該加左D 野入去, 因為個薯蓉好挺身, 仲可以拉出尖尾。另外個兩蕭係茄子切薄片卷成的茄子卷。

時常感恩, 幸福常在

別墅

全餐最欣賞佢個D 甜品, 一車甜品推埋黎畀你選擇
花多眼亂。

我選左LEMON TART 同OPERA
另外老公一早同餐廳講我生日, 餐廳準備左個招牌拿破侖畀我, 上面仲寫住HAPPY BIRTHDAY!

PETIT FOUR, 伴咖啡, 我地選左呢四款

老公選的APPLE PIE, CHOCOLATE TART(好好味)

DOME

終於寫完
呢位係現場彈奏的鋼琴家

兩人食左16XX。整体都滿意的. 下次會想試下香港個間分店。
時常感恩, 幸福常在

別墅

大家可以參考佢個MENU, 有3 COURSES, 4 COURSES, 5 COURSES 畀大家選擇.

時常感恩, 幸福常在

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

別墅

回覆:澳門米芝蓮三星ROBUCHON AU DOME

之前去過,佢d野真係好食,賣相又靚,值得一試

侯爵府

畀面勳章

I tried it too. I think for a michellin 3 stars, the prices are very reasonable compared to the restaurant of the same level in HK.

禁止訪問

回覆:澳門米芝蓮三星ROBUCHON AU DOME

禁止訪問

引用:+本帖最後由+伍香玉丁+於+15-12-8+16:48+編

大宅

引用:Quote:原帖由 伍香玉丁 於 15-12-03 發表本

原帖由 Kingnose 於 16-01-03 發表
請問dinner 同lunch 價錢大概爭幾多?
我都想知

首頁

尾頁

跳至