自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

琴日c6放假得閒check下屋企個wifi,竟然同時有3、4個人用緊我屋企個wifi (已經剔除屋企啲電話、電腦、tablet),c6話用程式解鎖唔難,我淨係諗,wifi 最多上下幾層收到啫,一層8個單位,幾十個單位有10%人盜用?好難以致信!

侯爵府

回覆:家用wifi被盜用好普遍?

Set pw

wcpcelia    發表於 15-12-4 11:58
la_source    發表於 15-12-4 10:50

瑪瑙宮

引用:琴日c6放假得閒check下屋企個wifi,竟然同

原帖由 feifei_baby 於 15-12-04 發表
琴日c6放假得閒check下屋企個wifi,竟然同時有3、4個人用緊我屋企個wifi (已經剔除屋企啲電話、電腦、tabl ...
好似係置

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:Set+pw +

原帖由 -Athena- 於 15-12-04 發表
Set pw
樓主已set pw. 比人程式解鎖

伯爵府

無set密碼? 一定要set返安全D

自煮有快樂

大宅

引用:Quote:原帖由 feifei_baby 於 15-12-04 發

原帖由 tkop 於 15-12-04 發表
好似係置
好耐無見

珍珠宮

2024年龍年勳章

可能被人解鎖

侯爵府

親子王國15週年勳章

公爵府

引用:無set密碼? 一定要set返安全D

原帖由 lovingsleep 於 15-12-04 發表
無set密碼? 一定要set返安全D
有set密碼,仲係我記唔到果隻……

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

琴日c6放假得閒check下屋企個wifi,竟然同時有3、4個人用緊我屋企個wifi (已經剔除屋企啲電話、電腦、tabl ...
我之前住10樓, 帶小朋友落G/F平台公園玩, 係正正對著自己單位樓下的, 都收到自己屋企個wifi, 我同人講, 不過冇人信

男爵府

點樣check有幾多人用緊呢?

男爵府

其實"密碼強度"同解鎖難唔難有冇關係 ?
如果冇關係, 就冇謂SET太複雜的密碼,
純搞到自己

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

引用:點樣check有幾多人用緊呢?

原帖由 bigc 於 15-12-04 發表
x2

子爵府

https://hk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20140206000051KK00280

招一,編碼方式,如採用WEP,有人話五分鐘破解。要選用WPA2,暫時應該難以破解。已知只有用撞的方式,所以要用長及加大小楷加符號密碼。 
招二,SSID可以設為不廣播,亦即一般手機、電腦連線時,WIFI不會列出。但其實若用破解專用的裝置仍可看到。 
招三,差不多所有ROUTER都有設定RESERVATION,即係預留指定IP給裝置(以MAC地址為依歸)部份亦有功能把某些MAC地址BAN。ROUTER連線STATUS頁會列出所有連接裝置的MAC。亦可以設定只接受有輸入MAC連線。若你的ROUTER水皮無這些功能,可以試下把派IP設到只有家人所有裝置總數,然後用預留(RESERVATION)一一對應,即沒有多餘接線。

男爵府

請問可以點check到

子爵府

引用:點樣check有幾多人用緊呢?

原帖由 bigc 於 15-12-04 發表
http://www.techbang.com/posts/22969-how-do-you-know-who-is-using-my-homes-wi-fi-pchome228-drj

怎麼知道誰在用我家的 Wi-Fi?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

想請教係用咩方法知道有無人盜用緊架

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 bigc 於 15-12-04 發表點樣ch

原帖由 csdenis 於 15-12-04 發表
http://www.techbang.com/posts/22969-how-do-you-know-who-is-using-my-homes-wi-fi-pchome228-drj

怎麼 ...
thx

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+bigc+於+15-12-04+發表點樣ch

原帖由 csdenis 於 15-12-04 發表

怎麼 ...
我好彩wor, 無人入侵

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

入佢電腦delete佢d av

首頁

尾頁

跳至