親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為相公係個比較即興嘅人,我地通常都係臨時先決定去旅行嘅(最多時間準備果次都係1個月咁上下,最急果次只得1week),不過今次相公應承左細仔暑假一定去日本,想問我今次咁多時間準備,可以點樣或喺邊book到d抵d嘅機票酒店?今次我都係諗住去番東京或大板咋~thx~
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

呢個問題比較難答,一係你留意下呢個OFFER
但都要家陣買左先~好難即慶買到平野
http://www.meethk.com/?p=34673

子爵府

回覆 jilljojo 的帖子

10月買佐去程機票, 今個月買埋回程, 住民宿.

大宅

Gloriasogashiwa 發表於 15-12-10 17:40

10月買佐去程機票, 今個月買埋回程, 住民宿.
Hi,請問你去邊樹呢?機票同民宿分別約幾錢呢?(另民宿可以喺邊搵呢?)因我之前多數搵agent 1次過book。。。所以唔多識野~請多多指教,thx~

我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

子爵府

引用:因為相公係個比較即興嘅人,我地通常都係臨

原帖由 jilljojo 於 15-12-10 發表
因為相公係個比較即興嘅人,我地通常都係臨時先決定去旅行嘅(最多時間準備果次都係1個月咁上下,最急果次 ...
已買6月中大阪,二人已包行李、揀位,3700.

子爵府

引用:Quote:原帖由 jilljojo 於 15-12-10 發表因

原帖由 wendyyy 於 15-12-10 發表
已買6月中大阪,二人已包行李、揀位,3700.
好平

男爵府

回覆:請問有無人已book 2016暑假日本嘅機票/酒店呢?

已買好6月至7月機票,酒店book 左5晚差環球影城未可以book 住!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

早半年前已經買左出年6月尾九州, 酒店都hold埋
呢幾日HK EXPRESS有promo呀, 可以八吓啦

侯爵府

夏天玩到顛

買咗HK express8月去九洲機票,未訂酒店

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wendyyy 於 15-12-10 發表已

原帖由 mwye 於 15-12-11 發表
好平
唔係假期, express 有d $38,$88 的機票嘛

大宅

回覆:請問有無人已book 2016暑假日本嘅機票/酒店呢?

7月中買了大阪全包2人2300,但要半夜三間搶。

子爵府

好媽媽勳章

jilljojo 發表於 15-12-10 14:45
因為相公係個比較即興嘅人,我地通常都係臨時先決定去旅行嘅(最多時間準備果次都係1個月咁上下,最急果次 ...
已買8月大阪, 酒店已hold

侯爵府

jilljojo 發表於 15-12-10 14:45
咁似我相公 ? 次次都俾佢攪死 !

別墅

TMC3012 發表於 15-12-11 09:15
早半年前已經買左出年6月尾九州, 酒店都hold埋
呢幾日HK EXPRESS有promo呀, 可以八吓啦 ...
我7月中都去九州呀! 已定HKE, 請問你住邊間酒店呢? 可以咁早BOOK? 是官網? 定係樂天 AGODA?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SPA_family 發表於 15-12-11 12:54
我7月中都去九州呀! 已定HKE, 請問你住邊間酒店呢? 可以咁早BOOK? 是官網? 定係樂天 AGODA?
...
booking.com 訂左福岡, 其它用jalan訂呀我自駕去別府, 高千穗, 阿蘇玩個圈呀

SPA_family    發表於 15-12-16 13:06

侯爵府

引用:因為相公係個比較即興嘅人,我地通常都係臨

原帖由 jilljojo 於 15-12-10 發表
已訂暑假大阪廉價航空$2300左右

男爵府

引用:7月中買了大阪全包2人2300,但要半夜三間搶

原帖由 cyy828 於 15-12-11 發表
7月中買了大阪全包2人2300,但要半夜三間搶。

子爵府

我去大阪呀!7月13日搭 Jetsrar 夜機 HK$2,451.00 (包稅, 冇訂行李)7月19日搭 Air India 下午機 JPY62880, 3大2小 來回機票唔使 HK$6500
民宿可以在 Airbnb or Homeaway 訂, 可以洗衫和煮食.

大宅

shirleyng817 發表於 15-12-11 09:24
買咗HK express8月去九洲機票,未訂酒店
hi,請問你機票幾錢呢?我噚日都check左HKE九州8月尾,來回2大2小未計行李114xx,請問個價算正常嗎?(其實我未試過book廉航,所以唔知價),thx
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

himhim0502 發表於 15-12-11 12:44
咁似我相公 ? 次次都俾佢攪死 !
係囉,次次都無端端話去就去,之後咩都唔理,問佢咩都話是旦,叫我咩都唔使同佢交代,只需話佢知幾錢,次次都玩死我。。。
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

首頁

尾頁

跳至