懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

一直都想順產,但係第一胎緊急開刀,而家又有左,同第一胎相隔一年,係咪一定要開刀?
我聽人話相隔兩年就可以順產,開刀好痛,好怕。

大宅

引用:一直都想順產,但係第一胎緊急開刀,而家又

原帖由 smallsmallshoes 於 15-12-19 發表
一直都想順產,但係第一胎緊急開刀,而家又有左,同第一胎相隔一年,係咪一定要開刀?
我聽人話相隔兩年就可 ...
如果你胎位各樣正常,你想順產,醫生都會比你順
其實兩種痛唔同,順產大部份媽都會痛,不過正常係復原得快

大宅

引用:Quote:原帖由 smallsmallshoes 於 15-12-19

原帖由 小靜~ 於 15-12-20 發表
如果你胎位各樣正常,你想順產,醫生都會比你順
其實兩種痛唔同,順產大部份媽都會痛,不過正常係復原得快

...
你相差8年喎,梗係可以啦,我就係想快d復原,因為第二胎無人幫手湊。婆婆已經湊住大果個。

大宅

引用:Quote:原帖由+小靜~+於+15-12-20+發表如果

原帖由 smallsmallshoes 於 15-12-20 發表
你相差8年喎,梗係可以啦,我就係想快d復原,因為第二胎無人幫手湊。婆婆已經湊住大果個。

...
我啲朋友第二胎年半到兩年都可以選擇返順產

而我相差八年,我係選擇開刀嘅

伯爵府

回覆:第一胎開刀,第二胎係咪都要開刀

我姑仔第一胎開刀,第二胎順產,相差二年半

複式洋房

第一胎開刀,第二胎一醫生比我揀開刀或順產,想順,但又驚,對自己無咩信心,假定都係開刀。大女依家2歲半。

別墅

引用:第一胎開刀,第二胎一醫生比我揀開刀或順產

原帖由 cecichow210 於 15-12-22 發表
第一胎開刀,第二胎一醫生比我揀開刀或順產,想順,但又驚,對自己無咩信心,假定都係開刀。大女依家2歲半 ...
我個仔宜家2歲6個月,我第一胎臨急開刀,二胎醫生一開始就定左我開刀時間,我都想試下順產,感覺無陣痛見紅破水直接開刀,個B好像唔係我生D咁!

首頁

尾頁

跳至