自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

水晶宮

回覆:(呻) 我對99咁好, 佢居然咁對我!

99衰就一定,以後唔好理佢,佢講d咩,你nod or say 哦就算。但你c6最有問題,咁巴\"bite\"就自己落手落腳照顧自己呀媽,你嫁比佢唔代表你變咗做妹仔,又唔尊重你。我係你,一定會開你c6拖。sucha asshxle

you completed my life <3

子爵府

引用:對99幾好都好,新抱始終係人地個囡,自己過

原帖由 MsBusy 於 15-12-24 發表
對99幾好都好,新抱始終係人地個囡,
自己過到自己就可以了,唔好放心上
絶對同意!

禁止訪問

子爵府

人心不足,我99都係咁。佢已習慣左你對佢好,無論你做點好,佢都認為你係應分既,但只要一次唔啱心水,就放到無限大。冇謂嬲親自己,日後盡左力就算,唔洗咁上心。

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

以後可以慳返D

珍珠宮

引用:Quote:罐頭湯 發表於 15-12-24 09:47 佢得

原帖由 angelacch 於 15-12-24 發表
其實你c6都唔駛咁惡質問你呀, 你點對佢亞媽, 佢睇唔到架咩, 我會嬲c6多過99囉, 果個係你亞媽黎架, 我已經幫 ...
Agree,比返c6照顧佢

侯爵府

陪月勳章

罐頭湯 發表於 15-12-24 09:47
佢得我一個新抱. 我又唔係同佢住.
上星期, 因為婦科問題, 我同佢睇我相熟醫生, 醫生好好, 同佢排左個快期 ...
我覺得你感該『得』你C6一野﹐叫佢咁叻自己請假、做番你做o既o野去照顧佢媽就一定滿意o勒。

大宅

係我剷死左隻C6先,

不過呢d 事唔會發生響我身上,

因為我係絕對唔會幫男家任何野,

如果唔係煩都煩死。

幫完重當你老馮。我唔會比自己受呢d 怨屈氣。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

罐頭湯 發表於 15-12-24 10:22
"你太好, 分分鐘諗你唔知博乜"... 你呢句真!!! 我99會有呢種心態, 成日覺得我地叻過佢就會謀佢D野. 其實我 ...
係架, 人心隔肚皮, 況且唔係同條腸出, 真係唔洗太好, 過得自己過得人就得, 自己父母就唔同。

唔好太唔開心啦, 呻完就算, 亦唔好同老公嘈, 但之後應該點做你明就得!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

人同人真係睇夾唔夾ge
有時你做ge野人地唔覺得好
唔係因為你做得差/做錯
純因為你做ge野唔係對方欣賞ge野
就係咁ga jar
又唔使一野就話以後唔使對99好ge
對一個好,除左想對方開心
你自己去為對方做事的時候
都會有幸福感ga ma! (除非你係一路好受罪咁一路做啦,但睇你形容又唔似姐)
學#4 jm話齋,自己做過就可以了,唔使放係心上
知道人地點講/點做會比到你hard time
咪知道以後唔好咁對人lor
人心向善始終是一件美事
唔好因為咁樣返而令自己唔開心啊

公爵府

畀面勳章

引用:佢得我一個新抱. 我又唔係同佢住.上星期,

原帖由 罐頭湯 於 15-12-24 發表
上星期, 因為婦科問題, 我同佢睇我相熟醫生, 醫生好好, 同佢排左個快期 ...
聽到都嬲爆,頻頻撲撲買遲少少就說3道4, 完全忘記你之前既付出!咪鬼理佢,再唔係爆你老公一次!

男爵府

以後都唔駛對佢咁好,你做得幾好都冇用,因為新抱始終都係新抱,唔係自己條腸出,新抱只係一個好駛好用鬧得唔比反抗既工人!錫自己阿媽多d好過喇!

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

買龍眼肉咋下話?叫你C6自己買啦!仲打黎話老婆!
呢D老公真係唔要得

公爵府

引用:Quote:shannnb 發表於 15-12-24 10:20 99係

C6同我講完電話, 我cup左佢線, 佢而家死死地氣whatsapp我say sorry! 我啖氣未下, 仲繼續閙緊佢!!!!!
...
岩啊 比佢知錯咩
c6好過份囉!!!!

侯爵府

引用:佢得我一個新抱. 我又唔係同佢住.上星期,

你老公的事留返俾老公解決
唔駛勞氣同多事

叫到咪睇下有冇時間
有時間又有心情咪幫下手
冇都冇辦法

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:點解你老公會用好嬲o既語氣質問你?佢自己阿

原帖由 MMQ 於 15-12-24 發表
點解你老公會用好嬲o既語氣質問你?

佢自己阿媽入院做手術, 佢無理由唔知你日日頻頻撲撲, 又出入醫院又煮咁 ...
係!老公問題比99問題更大,佢有眼見樓主有幾頻撲及不辭勞苦,換着呢個係我c6,我一定爆佢鑊大。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你老公既語氣未等同你99 既語氣。不過你同你老公反映你出左幾多力囉!

珍珠宮

環保接龍勳章

你c6
佢冇睇到你點照顧佢阿媽架? 比著我反佢檯都似。

大家好,我是子悠~~

男爵府

99之前既婦科問題佢一直冇講, 佢只係同佢個廢人細仔講, 廢人當然唔了解, 佢同得我講, 我就sense到應該係嚴重, 提議同佢睇婦科.

佢冇女, 婦科呢家野梗係有個女人陪佢會好D, 所以我咪陪佢囉!!! 旨意佢2個仔, 死左喺屋企都唔知咩事啦!

經呢件事, 明白到你地講得好岩, 對99真係唔可以好似對自己呀媽咁. 99會覺得做到係應份, 做唔到就係死罪!!!!

不過咁, 我99個心態好怪, C6細個時已經成日話C6會係不孝子, 謀哂佢D家財 (佢既家財只不過係一間自住屋同幾十萬cash). 點會有呀媽咁樣話自己個仔架? 我C6又唔會唔理佢, 只係有時覺得佢係"愚孝", 話唔對呀媽好係天地不容!

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你對人地阿媽咁好,人地只不過覺得你係應份架絕唔會多謝你。自己阿媽唔同,見到個女咁頻撲都戥佢辛苦,d人唔識感恩唔洗理佢咁多,咁巴閉叫自己個仔服侍佢啦,唔係養咁大做乜?養咁大遭質人地個女呀?

首頁
23456...13

尾頁

跳至