跳至

首頁

尾頁

大宅

現在讀緊路德會N班,老師都關心小朋友,我仔成日請病假,每次請假班主任都會打黎關心仔仔病況,學校學生少,全校先得百幾人,老師對學生嘅照顧會好D,仔仔都鐘意返學,但學校環境太細,我老公唔太喜歡。在網上較少媽媽分享這間幼稚園,我最擔心升小學,如果要扣門,考入機會少.
真理浸信會學校環境大好多,又有室外活動區,有D網上評價哩間學校唔太差.
現在都唔知選邊間好因為各有各好

男爵府

回覆:路德會富泰am vs 真理浸信會富泰am

浸信會應該好過路德會,始終幼兒園課程比幼稚園淺

侯爵府

引用:現在讀緊路德會N班,老師都關心小朋友,我

原帖由 popo112 於 15-12-26 發表
現在讀緊路德會N班,老師都關心小朋友,我仔成日請病假,每次請假班主任都會打黎關心仔仔病況,學校學生少, ...
都有聽過浸信會好,路得會就唔知啦!

男爵府

回覆:popo112 的帖子

我細囡係路德會n班轉真理k1.我個人覺得小朋友讀得開心最重要,我轉嘅原因係我大囡讀真理讀得好開心,感覺大部分老師都好好,長遠係諗住派小學關係,到細囡升小學大囡已經讀中二,大囡讀蒙恩,驚細囡到時入唔到蒙恩,如果幼稚園都同一間希望個機會會大d.同埋小囡返n班成日吵唔返學,轉咗真理無講過唔返學,朝朝一嗌就起身,唔知個時n班可能太細個。
(純屬個人意見)

複式洋房

請問in N 有咩會問?

大宅

引用:我細囡係路德會n班轉真理k1.我個人覺得小朋

原帖由 luisiujing 於 15-12-28 發表
我細囡係路德會n班轉真理k1.我個人覺得小朋友讀得開心最重要,我轉嘅原因係我大囡讀真理讀得好開心,感覺大 ...
咁你細囡最終升咩小學?thx

男爵府

回覆:popo112 的帖子

今年先K1🙈🙈🙈

大宅

引用:請問in N 有咩會問

原帖由 Johnpeach 於 16-01-13 發表
請問in N 有咩會問?
問吓BB自理能力,介片未,比枝筆佢畫吓.問佢D動物名.但我仔當時乜都無理,淨係話要出去玩車車.因為單對單見.等候期間安排玩玩具.我問佢乖唔乖.佢話乖.我話咁乖就坐低.咁佢又坐低幾秒.又起身指住要出去.如事者幾次.老師見佢咁.就帶我地離開.不過我估因為佢好遲先放榜所以有好多人放棄學位.所以先打比我地問讀唔讀。

首頁

尾頁

跳至