興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

買了架平Sony DC, DSCW150 有8.1mp﹐但係在電腦睇相D微粒好粗﹐我之前有canon 和 fujifilm dc, 兩部都係得3.2mp 左右﹐但係非常之清和幼細﹐是我唔識用還是架機係咁質數﹖

水晶宮

sony 機係麻麻地架!我仔嗰部係W80,我老公五哥又係用sony DC,影相係比較麻麻,少少光個畫面就會矇囉!不過都好睇你點較,有時我又見我仔亂咁逐個制黎較黎影,有D相都OK架,佢每個制你較過去咪有段文字話嗰個制係for响邊度影同埋用唔用閃燈影之類既,呢D真係要睇下,睇得多就會知咩情況較去邊個制黎影.

別墅

我打算明天攞返去退﹐買過第二隻牌子﹐唉﹗機退得但塊2G memory stick pro duo 開咗無得退。係呢﹐有無提議平平地買邊隻牌子DC好用呢﹖

水晶宮

原文章由 Lily 於 08-8-31 12:50 發表
我打算明天攞返去退﹐買過第二隻牌子﹐唉﹗機退得但塊2G memory stick pro duo 開咗無得退。係呢﹐有無提議平平地買邊隻牌子DC好用呢﹖

買番canon囉!始終佢呢D牌子都係出名出單反,我諗求其極都有個譜既,我媽都有部canon DC,上次同佢食飯影相我响佢部DC度睇都好清幾靚色咁.但未試過擺上電腦度睇.

複式洋房

原文章由 Lily 於 08-8-31 11:35 發表
買了架平Sony DC, DSCW150 有8.1mp﹐但係在電腦睇相D微粒好粗﹐我之前有canon 和 fujifilm dc, 兩部都係得3.2mp 左右﹐但係非常之清和幼細﹐是我唔識用還是架機係咁質數﹖ ...

一般 DC 應付 夜景 / 室內暗光 的 場合 -- 係差 d 架啦.
但我古 -- 你如果攞 去晒 4R 相, 你部新機的質素應該唔會差過果兩部舊機. 你想係 電腦睇得靚 D -- 可以試下用 program 縮細 -- 睇下會唔會好 d.

首頁

尾頁

跳至