跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

請問有無mama /小朋友是讀馬鞍山朗思幼稚園的? 請分享一下.
因為我打算幫個仔報09/10年的k1呀.
萬分感激

禁止發言

大宅

醒目開學勳章

原文章由 MyToffy 於 08-9-24 12:59 發表
我都想知ar,有媽咪可以分享一下嗎?
我係打算幫個仔報09/10年的N班呀.
萬分感激

我都係, 報09/10 既 n 班. 識人讀過, 小朋友英文學得很好, 又識phonics, 普通話都教得唔錯, 只是校舍細左d, 無咩空間比小朋友玩. 不過, 我都報左先.

禁止發言

別墅

我阿b都係報09/10o既n班呀, 不過要interview, 唔知佢收唔收~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

知唔知佢地有無open day 呀 ?

大宅

醒目開學勳章

各位記得9/27 交報名表啦~

別墅

原文章由 zoesychan 於 08-9-26 08:10 發表
知唔知佢地有無open day 呀 ?

好似open day 係10月31日, 果日都係interview 之日~~

大宅

畀面勳章

29/7係咪交報名表的deadline呀??

原文章由 giveupaguy 於 08-9-26 08:25 發表
各位記得9/27 交報名表啦~

複式洋房

我都報左lu~09n1睇下大家有無機會做同學仔 ^^

dadaada你可以試下去報~佢有位既話~應該會受 ^^
歡迎各位BB黎我個Blog留個腳印仔
http://hk.myblog.yahoo.com/9161-5917

別墅

唔係deadline, 不過就要等27/9交表的申請面試後, 若有位剩才安排面試, 若報N班的話一般不用擔心沒有機會面試

原文章由 dadaada 於 08-9-28 12:39 發表
29/7係咪交報名表的deadline呀??

大宅

醒目開學勳章

原文章由 MyToffy 於 08-9-25 23:15 發表

hi monkey,

e 我地個仔仔咪有機做同學仔
我都係想仔仔英文好d 先考慮呢間, 我都係覺得Think校舍細左d

係啦, 有d 美中不足. 你仲有無報第2間呀 ? 我報埋 boxhill.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 monkey05 於 08-9-29 14:05 發表

係啦, 有d 美中不足. 你仲有無報第2間呀 ? 我報埋 boxhill.

我等11/1 會報埋駿景園的樂基

大宅

畀面勳章

Hi jilx,
記唔記我我呀? 喺0711度問過你flash card問題架呢? 原本你都係住mos,可以大家交流吓喎!
我諗住呢兩日都會交表試吓! 其實我都報咗康傑,但我姑9又話如果讀nursery最好揾d唔使坐校車嘅學校好d喎,因為我住新港城附近,如果讀康傑都要坐校車架,所以咪想報埋think,貪佢近近地囉,不過我对呢間學校了解唔係好多,同埋依家都仲會繼續睇吓其他學校,諗住可以compare吓!
原文章由 jllx 於 08-9-29 09:39 發表
我都報左lu~09n1睇下大家有無機會做同學仔 ^^

dadaada你可以試下去報~佢有位既話~應該會受 ^^

大宅

醒目開學勳章

原文章由 giveupaguy 於 08-9-29 14:50 發表

我等11/1 會報埋駿景園的樂基

我又係喎. 點知, 今日有位媽咪同我講駿景園樂基既英文教得唔多好. 佢仔仔在think 讀開的, 而家k2, 同班有同學仔轉左去樂基, 讀左排發覺英文唔得. 唉, 我都係今日先知, 但唔報埋又好似無咩choice 咁.

複式洋房

Hi~咁岩丫~咁近可以交流多d ^^

N1暫時首選係Think & Box Hill~不過都係要睇埋Box Hill再決定 ^^

啟思/威寶/康傑都報左~但唔係首選~善美都會去睇下~如果都唔得會睇埋樂基~因為哲哲係細B~所以報多幾間...ccc
我會等K1時俾哲哲出去考下其他幼稚園~始終唔想小學時玩大抽獎~希望可以有多d選擇~^^

如果可以~N1當然係唔BB使坐校車好 ^^

原文章由 dadaada 於 08-9-29 18:07 發表
Hi jilx,
記唔記我我呀? 喺0711度問過你flash card問題架呢? 原本你都係住mos,可以大家交流吓喎!
我諗住呢兩日都會交表試吓! 其實我都報咗康傑,但我姑9又話如果讀nursery最好揾d唔使坐校車嘅學校好d喎,因為我住新港 ...
歡迎各位BB黎我個Blog留個腳印仔
http://hk.myblog.yahoo.com/9161-5917

大宅

醒目開學勳章

原文章由 monkey05 於 08-9-29 23:32 發表

我又係喎. 點知, 今日有位媽咪同我講駿景園樂基既英文教得唔多好. 佢仔仔在think 讀開的, 而家k2, 同班有同學仔轉左去樂基, 讀左排發覺英文唔得. 唉, 我都係今日先知, 但唔報埋又好似無咩choice 咁. ...

我想搵一些以英文及普通話教學的.以我所知.只識朗思及樂基;
如果樂基英文唔太好.仲有什麼幼稚園可選擇?

大宅

醒目開學勳章

原文章由 giveupaguy 於 08-9-30 13:14 發表

我想搵一些以英文及普通話教學的.以我所知.只識朗思及樂基;
如果樂基英文唔太好.仲有什麼幼稚園可選擇?

我地呢頭就係無咩好選擇了, 英普幼稚園就係得呢兩間, 我而家咁諗, 火炭樂基照報, 但 k1 再出去考九龍塘英文水準好d 既幼稚園.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 monkey05 於 08-10-1 22:39 發表

我地呢頭就係無咩好選擇了, 英普幼稚園就係得呢兩間, 我而家咁諗, 火炭樂基照報, 但 k1 再出去考九龍塘英文水準好d 既幼稚園.

我又無打算k1轉出kln.
因為以上2間返半日.每日都一半時間英及普. 希望足夠啦

大宅

原文章由 monkey05 於 08-9-29 23:32 發表

我又係喎. 點知, 今日有位媽咪同我講駿景園樂基既英文教得唔多好. 佢仔仔在think 讀開的, 而家k2, 同班有同學仔轉左去樂基, 讀左排發覺英文唔得. 唉, 我都係今日先知, 但唔報埋又好似無咩choice 咁. ...

係呀... 知唔知英文點唔得?聽完你咁講有少少擔心tim..我呀女上年朗思同樂基都收咗,因為朗思校舍細的問題,同樂基名氣好啲,所以我揀咗樂基。我唔知朗思畢業生的情況,但我知樂基啲畢業生好多都上咗好o既小學。

[ 本文章最後由 hahahaking 於 08-10-5 09:26 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至