跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

原文章由 giveupaguy 於 08-10-24 11:19 發表
你地就好啦.個個都下午.看來我係最早的一個

你 IN 上午時間呀 ?

大宅

醒目開學勳章

原文章由 monkey05 於 08-10-24 11:26 發表

你 IN 上午時間呀 ?

上午9:20分呀! 可能係最早果批~

禁止發言

別墅

原文章由 monkey05 於 08-10-24 11:20 發表

我會 1:00 到, 你呢 ? CHECK PM. 留左我個 CONTACT 比你. 到時互 CALL.

我應該都會1:00到, 希望大家相認到啦~~

別墅

原文章由 monkey05 於 08-10-24 11:24 發表

睇來好可能係喎. 佢兩個唔知會唔會一起釣魚, 無曬心機呢.

哈哈, 我唔驚佢釣魚呀, 我最怕佢喊晒要返屋企訓覺o乍~~

大宅

醒目開學勳章

my toffy,

咁岩在另一個 topic 見你對 boxhill 都有興趣, 你最近有無報埋呀 ? 我報左呀, 等遲下去 in. boxhill都好唔錯架.

禁止發言

大宅

醒目開學勳章

係呀, 佢地改左有中文, 但每一日 15-20分鐘, 逢 一三五就有普通話, 叫做好過以前, 以前聽講係全英, 我都有去open day, 學校環境都唔錯. 我見佢地而家加番教中文, 所以都報埋. 英文佢地教得幾好, 由我屋企去都係 15 mins, ok 的.

[ 本文章最後由 monkey05 於 08-10-27 13:49 編輯 ]

大宅

醒目開學勳章

大家今日 interview 時順唔順利呀 ?

別墅

原文章由 monkey05 於 08-10-31 22:57 發表
大家今日 interview 時順唔順利呀 ?

阿b果日表現好一般o乍~~老師問佢唔答, 叫佢玩又唔係樣樣成功, 惟一好o既就係肯坐定定, 我諗無乜機會喇....

你地點呀?有無人知結果喇?

大宅

醒目開學勳章

原文章由 e_elhying 於 08-11-3 00:26 發表

阿b果日表現好一般o乍~~老師問佢唔答, 叫佢玩又唔係樣樣成功, 惟一好o既就係肯坐定定, 我諗無乜機會喇....

你地點呀?有無人知結果喇?

囝囝好坐唔定. 留意身外的事物多
考color完全唔識 . 串珠仔一般
考交通公具.生果. 砌高積木都可以
走時都記得say bye.
我問他有什麼未做.他竟然flying kiss給老師 ,其實我叫他推埋椅子呀.~ 結果我推一張.他又推自己果張. 看來都唔多機會取錄

大宅

醒目開學勳章

原文章由 giveupaguy 於 08-11-3 10:26 發表

囝囝好坐唔定. 留意身外的事物多
考color完全唔識 . 串珠仔一般
考交通公具.生果. 砌高積木都可以
走時都記得say bye.
我問他有什麼未做.他竟然flying kiss給老師 ,其實我叫他推埋椅子呀.~ 結 ...

原來大家考既野有dd 唔同, 我地無考交通公具同串珠仔, 但就考以下的:

- 一入去老師講午安, 仔仔有同老師講番午安
- 考生果, 香蕉同提子, 仔仔識答
- 考matching, 放牛型, pig....chicken, 女仔, house 木板玩具回個holder 到, 仔仔都全對. 到老師話你拎番個 chicken 出來, 佢無理老師, 仲全部拎番曬出來, 自己想放番轉頭. 老師見佢唔理, 又想玩多一次就唔stop, 由佢再玩, 今次老師再比指示, 叫仔仔先放牛牛, 仔仔照做, 之後放house, ....如是者, 今次仔仔就照跟, 無錯到.
- 玩一個pop up 既 玩具, 睇佢 press button, 之後叫仔仔press blue button, 但仔仔又唔理人, 之後老師叫佢張d 開左既 cover , close 左佢啦, 佢就照做
- 疊積木 , 呢個識
- 比隻杯同碟佢, 叫佢比媽媽飲水, 仔仔照做,
- 問佢叫咩名, 佢成個名回答
- 走前同老師 bye bye, 同自己推番好張椅子, 推上引, 推埋我果張同老師隔離果張. 老師讚佢乖.

仔仔都唔係全部做足, 睇下收唔收啦, 因我想佢讀 am, 但得果40個位.

[ 本文章最後由 monkey05 於 08-11-3 12:53 編輯 ]

大宅

醒目開學勳章

原文章由 monkey05 於 08-11-3 12:51 發表

原來大家考既野有dd 唔同, 我地無考交通公具同串珠仔, 但就考以下的:

- 一入去老師講午安, 仔仔有同老師講番午安
- 考生果, 香蕉同提子, 仔仔識答
- 考matching, 放牛型, pig....chicken, 女仔, house 木板玩具 ...

我都係投考am.不過唔知道只有40個位
收唔收都好. 起碼知道囝囝各方面的優/劣
我忘記左係唔係2wks 之後以郵寄通知收唔收?

大宅

醒目開學勳章

原文章由 giveupaguy 於 08-11-3 13:36 發表

我都係投考am.不過唔知道只有40個位
收唔收都好. 起碼知道囝囝各方面的優/劣
我忘記左係唔係2wks 之後以郵寄通知收唔收?

見張form 上係咁講, 2 wk 後知 result.
我打去問, 先知 原來 am class 係 12個小朋友一group, 會開 3-4 group. 得咁少位既 ?

別墅

原文章由 monkey05 於 08-11-3 23:11 發表

我打去問, 先知 原來 am class 係 12個小朋友一group, 會開 3-4 group. 得咁少位既 ?

可能呢d就係佢地既好處啦, 少d學生可以照顧得全面d~~

另外你地有無報其他學校呀? 我報o左康傑, 上星期六面試完即收, 好似好容易, 不過而家都未決定讀唔讀好, 好似聽d人講話佢每班好多人, and 地點唔太方便, 而家諗緊報唔報多一兩間好~~

大宅

醒目開學勳章

原文章由 monkey05 於 08-11-3 23:11 發表

如果取錄又物有所值. 每group少d人就係可以照顧全面d. 收得40餘人真係好少呀..

大宅

醒目開學勳章

原文章由 e_elhying 於 08-11-3 23:29 發表

可能呢d就係佢地既好處啦, 少d學生可以照顧得全面d~~

另外你地有無報其他學校呀? 我報o左康傑, 上星期六面試完即收, 好似好容易, 不過而家都未決定讀唔讀好, 好似聽d人講話佢每班好多人, and 地點唔太方便, 而家 ...

你好.
我都有報康傑.取錄了.交左留位費, 康傑看似容易取錄? 收生人數比其他多吧?! 如果有其他學校取錄.到時才再決定邊間
你呢? 有沒有交留位費?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

醒目開學勳章

原文章由 Baby承恩 於 08-11-4 11:34 發表
大家好....

我仔仔星期五都有interview (10:40) ...表現好麻麻...

1. 揀顏色coin入豬仔錢箱....唔理任何指示...自己玩
2. 拼圖....完全失敗
3. 串珠仔....珠仔跌唔到底
4. 認交通工具...都okay
5. 認bb沖涼.....都 ...

你好呀~
我囝囝都係有in呢2間
in完更了解囝囝有什麼不足
唯有以平常心等待消息啦~
係呢.你仲有無再in其他的?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至