想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:白羊花花 的帖子

大家加油

複式洋房

回覆:Vp0529 的帖子

加油

複式洋房

回覆:Vp0529 的帖子

我想問你打比姑娘係有人聽電話定錄音吖?如果係錄音佢大幾隔幾耐先䨱電話比你
謝謝

別墅

引用:我想問你打比姑娘係有人聽電話定錄音吖?如

原帖由 白色小野豬 於 16-02-04 發表
我想問你打比姑娘係有人聽電話定錄音吖?如果係錄音佢大幾隔幾耐先䨱電話比你
謝謝

...
我個日9am 打去電話錄音,留左名同電話,姑娘大概10am覆返我

侯爵府

引用:Quote:原帖由+白色小野豬+於+16-02-04+發表

原帖由 Vp0529 於 16-02-04 發表
我個日9am 打去電話錄音,留左名同電話,姑娘大概10am覆返我
問定先,避孕藥,係咪白色果七粒唔食?
咁剩下果21粒點食法?

別墅

引用:Quote:原帖由+Vp0529+於+16-02-04+發表我個

原帖由 白羊花花 於 16-02-04 發表
問定先,避孕藥,係咪白色果七粒唔食?
咁剩下果21粒點食法?
係吖,姑娘話白色個7粒要丟左去,只係食其他個d(21日),下星期要返去做打水超聲波,check下有冇息肉,有冇jm有經驗?好驚吖!

別墅

引用:Quote:原帖由+白羊花花+於+16-02-04+發表問

係吖,姑娘話白色個7粒要丟左去,只係食其他個d(21日),下星期要返去做打水超聲波,check下有冇息肉,有 ...
姑娘會比個期你,一日食一粒直到食完為止(total 21日)

複式洋房

引用:Quote:原帖由+白色小野豬+於+16-02-04+發表

無吖,我想打去問下我哋嘅情況可以點做!謝謝你

男爵府

引用:Quote:原帖由+白羊花花+於+16-02-04+發表問

係吖,姑娘話白色個7粒要丟左去,只係食其他個d(21日),下星期要返去做打水超聲波,check下有冇息肉,有 ...
避孕藥,是否黎M day1開始食21日? 再等黎M再報經期開針? 我都係QM私家症,將會3月底開針,2月底食避孕藥,想早點知道程度 ^^

打水超,你唔使驚,我做過,只會有強烈少少谷M感覺,放鬆就好快順利做完~

別墅

引用:Quote:原帖由+Vp0529+於+16-02-04+發表係吖

原帖由 kittytmp 於 16-02-04 發表
避孕藥,是否黎M day1開始食21日? 再等黎M再報經期開針? 我都係QM私家症,將會3月底開針,2月底食避孕藥 ...
我係2/2黎m,姑娘叫6/2開始食,食到26/2完,應該食完後個幾日就會黎m,3/3再見醫生(我估係睇下打咩針量)之前d post話一係日日返QM打針,一係拎針返屋企自己打,但好似要加錢($6000)有冇jm有經驗?

kittytmp    發表於 16-2-4 12:21

侯爵府

引用:Quote:原帖由+kittytmp+於+16-02-04+發表避

我係2/2黎m,姑娘叫6/2開始食,食到26/2完,應該食完後個幾日就會黎m,3/3再見醫生(我估係睇下打咩針量) ...
你3/3 見醫生應該係簽同意書果d

別墅

引用:Quote:原帖由+Vp0529+於+16-02-04+發表我係

原帖由 白羊花花 於 16-02-04 發表
你3/3 見醫生應該係簽同意書果d
姑娘冇講吖,下星期要返去check,到時了解下先,一齊加油!

男爵府

引用:Quote:原帖由+kittytmp+於+16-02-04+發表避

我係2/2黎m,姑娘叫6/2開始食,食到26/2完,應該食完後個幾日就會黎m,3/3再見醫生(我估係睇下打咩針量) ...
你3/3號去,醫生會照超聲波睇下卵泡數目 及 度內膜厚度,並會決定打針藥劑量

別墅

引用:Quote:原帖由+Vp0529+於+16-02-04+發表我係

原帖由 kittytmp 於 16-02-04 發表
你3/3號去,醫生會照超聲波睇下卵泡數目 及 度內膜厚度,並會決定打針藥劑量

...
Thx kittytmp!好緊張吖,第一次做IVF吖,希望一齊順利啦!大家加油

複式洋房

回覆:QM 私家2月IVF同樂會~請進(≧∇≦)

我上星期六開針了,同大家分享下!

我照到10粒蛋蛋,第一針係7日長效針,唔洗日日打,第5同第6日再每早係屋企打一枝,星期六再返去照。。。

我最初好擔心打針好痛,但原來比想像中無甘痛,啲藥慘透時係有少少「la」。我打左針兩日,唔知係咪藥力反應,個人比平時累,會突然好眼訓,有時候會感覺到下腹有啲酸痛。。。

另外我的上唇腫左少少,唔知係咪藥物敏感,不過我見無其他唔舒服,就無話比姑娘聽了

侯爵府

引用:我上星期六開針了,同大家分享下!我照到10

原帖由 chungwan2112 於 16-02-09 發表

我照到10粒蛋蛋,第一針係7日長效針,唔洗日日打,第5同第6日再每早係 ...
請問你公症定私症?
長效針要加幾錢?

你d蛋蛋數量好好呀

複式洋房

回覆:白羊花花 的帖子

我係私家症,唔知長效針洗唔洗加錢,因為先比上期42000,好似佢會慢慢扣,到抽卵再比多4萬幾,多除少補

別墅

引用:我上星期六開針了,同大家分享下!我照到10

原帖由 chungwan2112 於 16-02-09 發表

我照到10粒蛋蛋,第一針係7日長效針,唔洗日日打,第5同第6日再每早係 ...
Hi Chungwan2112, 多謝你嘅分享吖,想問下長效針係你自己揀定醫生提意你打?你d針係每次返醫院打定自己係屋企打?第一次比$42000係咪就係開針個日比?sorry好多問題

複式洋房

引用:Quote:原帖由+chungwan2112+於+16-02-09+發

原帖由 Vp0529 於 16-02-11 發表
Hi Chungwan2112, 多謝你嘅分享吖,想問下長效針係你自己揀定醫生提意你打?你d針係每次返醫院打定自己係屋 ...
不緊要,大家互相分享經驗嘛

長效針是醫生提出的,當日見醫生照蛋蛋抽血後,由姑娘幫我打,c6在旁學習。

第5和6日各打一枝Orgalutran0.25mg,姑娘比我們在家打。今日係第5日,但我太驚,最後去診所打。

你地幾時開針呀?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+chungwan2112+於+16-02-09+發

原帖由 Vp0529 於 16-02-11 發表
Hi Chungwan2112, 多謝你嘅分享吖,想問下長效針係你自己揀定醫生提意你打?你d針係每次返醫院打定自己係屋 ...
答漏左,42000係開針當日比的

首頁

尾頁

跳至