親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

2月去大阪6天,兩大二細(11+2yrs),plan了大概行程,麻煩大家俾些意見, 這樣走可以嗎?

DAY 1 (Tue)

關西空港去酒店
13:40 From Kansai InternationalAirport to Namba Station

食《一蘭拉面》行《難波道頓掘》,夜晚去
激安殿堂唐吉軻德,返酒店

DAY 2 (Wed)
黑門市場, 心齋橋, 仲可以去邊?

DAY 3 (Thu) 去邊好?

DAY 4 (Fri)用周遊卡

上午:今昔館 (借浴衣影相 ) 值得去嗎? 唔去的話有無其他地方可以去?

下午:日清即食麵博物館(池田)

仲可以加啲乜嘢行程

DAY 5 (Sat) 用周遊卡
早上麵包超人館(神户), 參觀之後食神户牛,食完去動物王國(神户),睇完之後坐聖瑪麗亞號觀光船(大阪港天保山),海遊館, 跟住夜晚坐天保山摩天輪(大阪港天保山),坐完食晚餐,返酒店

DAY 6 (Sun)
早上去奈良餵鹿

食完lunch之後回南海難波關西機場

去機場後放行李, RinkuPremium Outlets

夜機20:00

另問題如下, 希望可以解答一下:

邊度有企鵝睇?

去神戶那天可以買邊款pass?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

chunheibaby 發表於 16-1-13 15:36
2月去大阪6天,兩大二細(11+2yrs),plan了大概行程,麻煩大家俾些意見, 這樣走可以嗎?
DAY 1 (Tue) 關西空 ...
d4 d5 有D怪,你買左周遊卡但又走去池田、神戶呢D周遊卡唔包既地方其實好唔抵,
特別係聖瑪麗亞號觀光船收四點,你去完神戶應該趕唔切番黎坐,
我建議你買周遊卡個一兩日集中景點係大阪市,池田同神戶就第二D日子先去

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

神戶 pass 你睇呢個網頁有關神戶個到:http://nicklee.tw/?page_id=21023

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

shinku 發表於 16-1-13 15:52
d4 d5 有D怪,你買左周遊卡但又走去池田、神戶呢D周遊卡唔包既地方其實好唔抵,
特別係聖瑪麗亞號觀光船 ...
請教你, 可以點樣拆開行程又就到用周遊卡呀, 唔該指點

珍珠宮

chunheibaby 發表於 16-1-13 17:09
請教你, 可以點樣拆開行程又就到用周遊卡呀, 唔該指點
我既意思係,用得著周遊卡既景點就 group 埋一齊,
例如一日玩曬:今昔館、聖瑪麗亞號觀光船、海遊館、天保山摩天輪
然後池田可以 group 埋其他大阪景點,例如黑門市場、心齋橋玩一日,
然後搵一日就去神戶咁

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

shinku 發表於 16-1-13 17:53
我既意思係,用得著周遊卡既景點就 group 埋一齊,
例如一日玩曬:今昔館、聖瑪麗亞號觀光船、海遊館、天保 ...
請問去神戶當日, 仲可以加什麼行程呀?

珍珠宮

chunheibaby 發表於 16-1-14 17:25
請問去神戶當日, 仲可以加什麼行程呀?
我建議你係神戶玩一日,你可以查下神戶有乜景點,
唔駛急,放慢玩

大宅

用週遊卡去天王寺動物園有企鵝

禁止訪問

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

引用:回覆+chunheibaby+的帖子比你參考下我既2月

原帖由 missadrianali 於 16-01-14 發表
回覆 chunheibaby 的帖子

比你參考下我既2月行程,2個細(2.5 YRS & 3 YRS)
多謝你分享行程

侯爵府

畀面勳章

難波有個 SPA WROLD 你睇下岩唔岩?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+chunheibaby+的帖子比你參考下我既2月

原帖由 missadrianali 於 16-01-14 發表
回覆 chunheibaby 的帖子

比你參考下我既2月行程,2個細(2.5 YRS & 3 YRS)
請問奈良同京都同一日會不會很趕 你京都有無租和服?

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

留毛。

男爵府

親子王國15週年勳章

留毛

首頁

尾頁

跳至